dracus6662 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 panowie ostatnio koleś mi mówił ze w swojej a4 b6 avant z 2001 1.9 tdi ma podgrzewany bak.... prawda czy fałsz?
Lukasz_N Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Pogrzewany tzn? Ogrzewany na postoju, czyli coś w stylu Webasto? Bo jeśli paliwo miałoby być ogrzewane w czasie jazdy, to jaki byłby sens stosowania chłodniczki paliwa?
jacek70 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 O filtrze paliwa to słyszałam, ale o baku to nie.
dracus6662 Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Opublikowano 3 Marca 2015 no czyli tez tak myslałem wielka sciema
bambus1987 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 to sprawdzcie sobie vagiem ile stopni ma paliwo w zbiorniku po trasie, to się zdziwicie. oczywiscie zbiornik nie jest podgrzewany ale paliwo ciepłe jak nie gorące latem moze o to koledze chodzi
dracus6662 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Opublikowano 4 Marca 2015 nie nie ,pierniczy jak potłuczony tez sie dziwiłem .... filter eventualnie chyba był tylko no chyba że może w werski skandynawskiej był taki wynalazek jesteście w stanie to potwierdzic?
Lukasz_N Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) to sprawdzcie sobie vagiem ile stopni ma paliwo w zbiorniku po trasie, to się zdziwicie. oczywiscie zbiornik nie jest podgrzewany ale paliwo ciepłe jak nie gorące latem moze o to koledze chodzi Właśnie dlatego masz chłodniczkę paliwa zamontowaną. Zbiornik jest z tworzywa... Edytowane 4 Marca 2015 przez Lukasz_N
kkam Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 W filtrze paliwa na powrocie jest zamontowany zaworek(Ten wciskany w filtr), który w zależności od temperatury kieruje paliwo albo do filtra albo do baku. Pełni w ten sposób funkcję ogrzewania filtra. Natomiast sam bak nie jest ogrzewany. Fabrycznie nie było podgrzewaczy baku.
elmer80 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 panowie ostatnio koleś mi mówił ze w swojej a4 b6 avant z 2001 1.9 tdi ma podgrzewany bak.... prawda czy fałsz? Prawda - Polar Bear Edition :-)wysłane z Commodore 64
Rekomendowane odpowiedzi