Kon1981 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam Potrzebuję uzyskać informacji, czy Audi A4 B7, były robione w wersji bez szyb bocznych ( drzwi tylne ) i bez szyby w tylnej klapie. Z homologacją ciężarową NN Z góry dzięki za info Pzdr
Młody_drog Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak, chyba chodzi o cabrio? A tak na serio, to nie słyszałem o wersjach ciężarowych bez tylnej kanapy Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Młody_drog
Kon1981 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Mam wezwanie do urzędu celnego, osoba od której kupiłem moje A4, sprowadziła je jak o ciężarowe. Ja jestem wezwany jako świadek. Osoba, która mi sprzedała auto zeznała, że sprzedawała je jako ciężarowe wg przepisów celnych, czyli bez siedzeń tylnych, z kratką, bez pasów, tapicerki, no i bez bocznych szyb oraz szyby w klapie, a ja sobie przerobiłem na osobowe... Teraz mnie prosi abym też tak zeznał będąc w urzędzie celnym... Jednak nie mam zamiaru tak zeznawać, jeżeli taki model nie wyjeżdżał z fabryki.
Młody_drog Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Nigdy nie słyszałem o takim modelu ale może poczekajmy, niech się ktoś jeszcze wypowie, np Laguna jak znajdzie chwilke
griga-st Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Bardzo głupie tłumaczenie kolesia. To można przecież w bardzo prosty sposób po VINi-e sprawdzić. Jeszcze ci dop... za poświadczenie nieprawdy...Były tylko dwa numery karoserii: kombi i sedan. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez griga-st
Dev Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Nie daj sie wpuscic w maliny bo narobisz sobie kłopotu.
Kon1981 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Wiem, że sprawa śmierdzi na kilometr, ale to całkiem dobry znajomy, a mi ciężko zawsze odmawiać. Gdyby były takie budy w oryginale, to mógłbym zaryzykować, ale jeżeli nie było to jednak odpuszczę. Powiedzieć, że nie było foteli i była kratka, to nie problem, bo łatwe jest to do przerobienia, ale z tymi szybami to już jednak lipna sprawa. Tym bardziej, że nie mam żadnych FV ani papierów z przeróbki A wiecie może jak sprawdzić, czy samochód w ogóle wyjechał z fabryki z homologacją ciężarową N1 ? Dzięki za podpowiedzi Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Kon1981
Fido Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 A wiecie może jak sprawdzić, czy samochód w ogóle wyjechał z fabryki z homologacją ciężarową N1 ? Nie było takich Audi. Koniec i kropka. Znajomek twój chce na ciebie przerzucić całą odpowiedzialność za jego przekręt. Powiedz mu niech spada na szczaw. Fajnych masz kolegów.
talib1990 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 ale przecież jeśli auto wjechało do kraju jako ciężarowe, a została zrobiona adaptacja pojazdu na osobowe to w tamtej stacji kontroli pojazdów powinny być zdjęcia i dokumentacja .. co auto posiadało przed i po przeróbce .. i też powinni mieć kopie FV z firmy dokonującej adaptacji pojazdu
kubajvc Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Ale to auto mogło byc zarejestrowane jako ciezarowe . mam znajomego ktory własnie tak ma . tyle ze ma kratke i liczbe miejsc siedzacych 4 a nie 5 . i juz jest auto ciezarowe . ale jakby chciał zeby było osobowe wystarczy ze wyciagnie kratke jedzie na okregowa stacje kontroli pojazdow i pozniej do wydziału komunikacji i juz ma osobówke Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez kubajvc
Rekomendowane odpowiedzi