Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 BLB] Gokart w Avancie 260KM/500Nm [DTM, gwint Vogtland, BBS 19”, heble S4, custom wydech SLG]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Syczki z tylu bose, z z przodu to samo co przy zwyklym. Mozna wymienic na bose i nic sie bie stanie;)  

Centralny zwykly ma 4 omy a bose 2omy i jest roznica w graniu. Kable pod centralny ucina sie przy kostce radia( stary mial mostek z przednimi glosnikami)  i laczy sie z kablami wychodzacymi od wzmaka bose. Tak tez pewnie Domin zrobil. 

Opublikowano
  • Autor

Jeśli mostek jest na wysokości kostki to domin podłączył jak należy Norbas wiesz może jaki rozmiar ma głośnik centralny - ok 80 mm mniej czy wiecej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Taki sam jak stary , wchodzi p&p: ) roznia sie tylko podlaczeniem. Bose ma wyjscie z pinami a zwykly ma wejscie na kostke. 

Za 2 tyg moge najszybciej Ci zmierzyc glosnik bose jakby co ;) 

Opublikowano
5 godzin temu, tomekxp2 napisał:

A czym się różnią syczki bose od zwykłych ?

Sa przyjemniejsze w dzwieku. Nie daja tak po uszach :decayed: 

Opublikowano
8 godzin temu, Norbas napisał:

8 godzin temu, Norbas napisał:

Ok, a od strony technicznej? ilością omów (2, 4) ? napisem bose na głośniku ? Jak rozpoznać, że to jest bose od zwykłego głośnika ? ( chodzi o głośniki wysoko-tonowe  ). Nisko tonowe to wiadomo.

Opublikowano
40 minut temu, tomekxp2 napisał:

Ok, a od strony technicznej? ilością omów (2, 4) ? napisem bose na głośniku ? Jak rozpoznać, że to jest bose od zwykłego głośnika ? ( chodzi o głośniki wysoko-tonowe  ). Nisko tonowe to wiadomo.

Jakoś dźwięku jest o wiele lepsza, inna częstotliwość itd...  Głośniki mają  2omy jak dobrze pamietam. Na bose masz napis oraz inny numer seryjny. 

Opublikowano
  • Autor

Czyli między gwizdkami bose a podstawowymi jest różnica? Co do środkowego to w przyszłym tygodniu będę miał od bose wiec sobie zmierzę :) dzieki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jeeeesstttt udalo sie wyrwac dokladke ori DTM z carbonu do tego zderzaka w rozsadnej cenie. Jak dobrze pojdzie, montaz w weekend !!!

Opublikowano
13 minut temu, mravel napisał:

Jeeeesstttt udalo sie wyrwac dokladke ori DTM z carbonu do tego zderzaka w rozsadnej cenie. Jak dobrze pojdzie, montaz w weekend !!!

Gratulacje, gadalem z jednym kolega z grupy na FB ktory tez chce robic w DTM, to mowil jak ciezko cokolwiek znalezc.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, golden87 napisał:

Gratulacje, gadalem z jednym kolega z grupy na FB ktory tez chce robic w DTM, to mowil jak ciezko cokolwiek znalezc.

jest problem z czesciami. Mialem szczescie ze kupilem zderzak pod kolor i nie musialem go malowac. Teraz udalo sie dorwac dokladke. Kiedys byla na olx za ok 600 zl ale ktos mnie ubiegl, potem inny facet z drugiego konca pl chcial 1600 zl, a dzis znalazla sie jedna na allego za dobra kase. Sa jeszcze progi w moim kolorze gdyby ktos potrzebowal. Mi nie zalezy akurat.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo ładny projekt, przejrzalem cały. Tez mam Vogtlanda skreconego w swojej i tez szukam DTM przodu, bardzo mi sie podoba i w mojej tego brakuje, ale póki co nic w rozsadnych pieniążkach sie nie pokazuje.. jak wleci DTM To tez napisze posta swojego projektu. Powodzenia, pozwolę sobie zapisać twoj temat do obserwacji. W razie sprzedaży zderzaka z dokładka pisz do mnie ! 

D14F2542-10C9-4E8B-A0D6-0B7BB7954B79.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

HOLMATRO trzymam kciuki za Twoje auto. Wrzucilem nowe zdjecia na 1 stronie. Auto umyte. Dokladka DTM siedzi. 

IMGP2495_DxO.jpg

IMGP2499_DxO.jpg

Opublikowano

Witaj,

Świetnie się mordka DTM w srebrnym prezentuje :D

Lampki zrób w czerń i pomarańczowy plastik kierunków usuń.

Fajnie jakby dało radę w grill włożyć taki plaster miodu jak w kratkach halogenu,

Pozdrawiam

Opublikowano

Wszystko pięknie tylko drażnią mnie w tym zderzaku te dodatkowe zaślepki skrajne po bokach, które są tylko atrapą. Ja bym tam próbował wyrzeźbić przelotową kratkę. ; )

otqk2o.jpg

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, afroo. napisał:

Wszystko pięknie tylko drażnią mnie w tym zderzaku te dodatkowe zaślepki skrajne po bokach, które są tylko atrapą. Ja bym tam próbował wyrzeźbić przelotową kratkę. ; )

otqk2o.jpg

za duzo roboty, kratki sa od RSa i rzezbienie tego to kawal czasu z dremelem w lapach. Moze grill wleci fake RS bo nie chce mi sie tego rzezbic jak kratek. Jest to ogole koles z UK, polak, który wlozyl grill z rsa w ten zderzak (wyciął ze zderzaka jeden elelent na dole) - grill z rs'a. s-line jest dluzszy

Opublikowano

Mówię o tych skrajnych dodatkowych małych kratkach, tam nie ma aż tak dużo rzeźby. Gdyby dało się z tego zrobić przelotową kratkę to byłoby dodatkowe chłodzenie układu hamulcowego. ; )

Edytowane przez afroo.

Opublikowano
  • Autor

na razie czeka mnie poprawa Bose po Dominie, wymiana turbo na wieksze i cos niedobrego dzieje sie z ukladem kierowniczym jak skrecam (nie wane czy na postoju czy w drodze), slychac takie przeskakiwanie 

Opublikowano

A co z Bose jest nie tak?

BTW. faktycznie z tych bocznych wlotów dałoby radę wyrzeżbić chłodzenie hamulców :D

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, black4 napisał:

A co z Bose jest nie tak?

szumy jak skurczybyk po przekreceniu kluczyka, wieksze po zapaleniu xenonow. Problem zapewne z masa i ekranowaniem. Po za tym (zwiazane pewnie z szumami) slaby bas jesli w ogole to rzępolenie mozna tak nazwac. Idąc dalej doprowadzenie + i - z aku bezpośrednio pod wiązkę bose - Ciekawe plany audio na przyszłość 

Opublikowano

@mravel powiedz skąd zamawiałeś tylny emblemat „supercharged” ? Bo też mam gołą klapę a myślałem jakis czas temu wlasnie o takim emblemacie. Patrze na twoje nowe zdjęcia, a tu prosze.. :)