Fido Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Ewentualnie pierdzi kratka wentylacyjna. Sprawdź dobrze.
dawids22 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Mam pytanko... Mam system BOSE. Chciałbym zamiast ori suba (odłączyć go) dać nowy z Q5 lub Q7 w koło zapasowe (Avant). Który bedzie lepszy, ten z Q5 (zwykły) czy z q7 (bose) ? Edytowane 10 Grudnia 2018 przez dawids22
muunv Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Z Q5 Bose. Z Q7 jest wyzszy i wystaje, podloga w bagolu jest uniesiona kilka cm. Niby nie problem ale jak chcesz cos przeiwezc to ciezar opiera sie na subie.
dawids22 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Z q5 bose ? A nie b&o ? Bose występowało w q5 wgl ? Wiem ze było audi sound system i b&o jak starzy brali nowe q5 jakiś czas temu...;) ten zwykły sub z q5 wiesz może ile ma ohm ? Edytowane 10 Grudnia 2018 przez dawids22
muunv Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Tak, z q5 bose. Sam taki posiadalem w poprzednim b7. Zreszta nie tylko ja taki posiadalem na forum, woec skoro je mielismy / mamy to znaczy, ze takie byly Nie mam pojecia.
dawids22 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Podłączałes tego suba zamiast oryginalnego w boczku czy razem grały oba ?
muunv Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dobre pytanie. Nie chce wprowadzac w blad ale kojarzy mi sie, ze byly podlaczobe oba.
panki888 Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam Ja mam takie pytanie słabo mi gra ten sub w bose raz ten bas czuc raz jak by wogole nie gral.....czytałem że można zmienić vcds w opcji radio na cabrio i będzie lepszy efekt?
zielaq Opublikowano 13 Czerwca 2019 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Też dziś sprawdziłem i rzeczywiście po zmianie polaryzacji bas jest lepszy. potestuje jeszcze w trakcie jazdy ale póki co wyglada na to że jest dużo lepiej. A dla wszystkich co kombinują z wyjmowaniem pinów polecam wziąć nożyk taki do tapet i jak przedmówcy polecali ściąć tą prowadnicę z wtyczki - minuta roboty a można w razie co odrazu przełożyć i sprawdzić różnicę.
MŁODY998 Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 Witam pozwólcie ze odkopie temat ale mam pytanie , czy jezeli zmieniłem ten głosnik na mocniejszy 120 W to po przełożeniu kabli bedzie wszytsko okej ? wzmacniacz da rade ?
Muskel1 Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 Przede wszystkim to może nie tyle moc głośnika co jego impedancja nie może być niższa niż tego oryginalnego bo może spalić wzmacniacz. 120W (jeżeli mowa tu o mocy RMS) to też za dużo. Nie wiem dokładnie jaką moc ma ten ori sub ale 120 W RMS na ori wzmaku bedzie raczej cicho grał.
Soulfly Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie w miejsca w którym trzeba nacisnąć by wyciągnąć piny? Chyba już próbowałem wszystkim i nic ??
Soulfly Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Ok. Zrobione. Po kilku podesciach w końcu się udało ?
Avari Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 Siema, powie mi ktoś czy u mnie ten mod jest już zrobiony? Jeżeli nie to które kable dokładnie trzeba zamienić?
Muskel1 Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 1 godzinę temu, Avari napisał: Siema, powie mi ktoś czy u mnie ten mod jest już zrobiony? Jeżeli nie to które kable dokładnie trzeba zamienić? Czy co jest zrobione? Jaki mod?
Avari Opublikowano 30 Marca 2021 Opublikowano 30 Marca 2021 Chodzi mi to o to, czy u mnie jest była już zmiana polaryzacji czy kable są standardowo wpięte. Przeczytałem cały wątek i jednemu koledze po zmianie gorzej grało, ktoś zasugerował, że może już wcześniej miał te przefazowanie a sobie zmienił na standard stąd pogorszenie, chciałem u siebie tego uniknąć
Muskel1 Opublikowano 30 Marca 2021 Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) W kostce wzmacniacza jest wszystko poprawnie wpięte. Subwoofer to te 2 grube przewody czerwono-szary i brązowo-szary. Jeżeli już to może ktoś na kostce subwoofera zmienił biegunowość. Poprawnie ma być po prawej stronie na kostce brązowo-szary po lewej czerwono-szary. Edytowane 30 Marca 2021 przez Muskel1
Avari Opublikowano 30 Marca 2021 Opublikowano 30 Marca 2021 Dzięki! Pomotało mi się coś, że to na wzmaku się przepina. Modyfikacja wykonana, bas tłucze aż miło. W załączeniu zdjęcia poglądowe przed i po jak te kabelki mają wyglądać.
Rekomendowane odpowiedzi