pezet6 Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 chyba pozostaje aso, powinni udostępnic takie informacje
indiapapa Opublikowano 12 Grudnia 2018 Opublikowano 12 Grudnia 2018 W dniu 17.11.2018 o 12:11, MatLandau napisał: Ktos to ogarna ? Przejrzyj komentarz...
viki81 Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) Hej koledzy, Odgrzeję trochę kotleta bo mam takie samo zjawisko u siebie tylko, że w A6 C6 przedlift. Obecnie mam u siebie przewód 4f1422893AG. Czy ktoś się orientuje może, albo mógłby sprawdzić w etce czy ten przewód został zastąpiony jakimś nowszym? Na używki patrzę raczej z rezerwą bo używany to ja mam a znalazłem nowy firmy A-tip może ktoś zna tego producenta. Dzięki za pomoc Edytowane 22 Października 2019 przez viki81
duzy616 Opublikowano 30 Października 2019 Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) W dniu 9.11.2015 o 06:29, wrclaguna napisał: 8K1422893CT--->8R1422893R Możesz mi powiedzieć jaki wąż powinien pasować do mojego auta. Czy można za pomocą VCDS-a sprawdzić ciśnienie we wspomaganiu? Może wtedy bardziej będzie można podejrzewać ten wąż. Edytowane 30 Października 2019 przez duzy616 załącznik
woj0 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Opublikowano 4 Grudnia 2019 W dniu 29.07.2018 o 13:22, Resideent napisał: Dzięki Pezet6 za info ,właśnie też sądziłem że przewód nr.10 ,ale porównując go z tym co podają na forum z oznaczeniem "R" nie ma on nic wspólnego .Wyglądają w ogóle inaczej .Więc teraz pytanie ,jaki przewód zastosować o jakich numerach ?Być może zbiegiem czasu został On zastąpiony innym numerem ,tylko jakim ?Ktoś może ma lepsze możliwości dojścia lub dane ,więc będe wdzięczny za odpowiedz.Pozdrawiam Czy udało się wymienić przewód - jakie są efekty ?
CzarnyAudiA4 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Witam odgrzeje kotleta. 2.0 CAHA 2008r. to samo drgania na postoju podczas skrętu plus słychać lekko pompę. Z jakimi numerami kupić wąż??? To jest ten dłuższy tak?? Z góry dzięki i pozdrawiam
kocu007 Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 Witam szanowne grono. No i mnie również trapi problem drgań kierownicy na postoju na wolnych obrotach. Ktoś rozwiązał ten problem definitywnie? czy wymiana węza na ten z końcówką R jest jedynym sposobem plus oczywiście nowy płyn do wspomagania(ori vag oczywiście)??? Denerwują mnie te drgania i takie delikatne tyrkotanie przy manewrach na parkingu ....chciałbym to zrobić i zapomnieć o temacie..Pozdrawiam.
tepe Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Ja też mam ten sam problem. Drgania na postoju, przy dodaniu delikatnie gazu problem znika. Czy osoby które wymieniły waż moga potwierdzić że to pomaga ? Jest kilka osób które czeka na info:) Update: Brak info od Was więc zaryzykowałem i dzisiaj jestem po wymianie i faktycznie po założeniu 8R1422893R problemy ustały. Uwaga nowy wąż ma trochę inny kształt i nie pasuje plug and play, wiec mechanik będzie musiał troche pokombinować - ale warto. Edytowane 13 Sierpnia 2021 przez tepe
R4xx Opublikowano 5 Grudnia 2022 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Odgrzeję temat. Servotronic 1N3 3.0 TDI V6. W jaki nowy wąż powinienem się zaopatrzyć?
darekaudi4 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Witam, u mnie ten sam problem był od razu po zakupie auta ale wiedziałem że wymienię maglownice na elektro- hydrauliczną więc na początku nic tym nie robiłem. Po wymianie maglownicy na servotronic myślałem że problem zniknie ale jest dokładnie to samo. Dodałem do nowego płynu ceramizer ale to też nic nie dało. Kupiłem nową pompę wspomagania i w poniedziałek będę wymieniał zobaczymy czy to pomoże. Jeżeli nie pomoże to zostaje tylko przewód.
darekaudi4 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 23 godziny temu, darekaudi4 napisał(a): Witam, u mnie ten sam problem był od razu po zakupie auta ale wiedziałem że wymienię maglownice na elektro- hydrauliczną więc na początku nic tym nie robiłem. Po wymianie maglownicy na servotronic myślałem że problem zniknie ale jest dokładnie to samo. Dodałem do nowego płynu ceramizer ale to też nic nie dało. Kupiłem nową pompę wspomagania i w poniedziałek będę wymieniał zobaczymy czy to pomoże. Jeżeli nie pomoże to zostaje tylko przewód. Hej, udało mi się dzisiaj wymienić pompę na nową i zero poprawy. Został tylko przewód do wymiany na 8R1422893R. A może wystarczy usunąć ten wadliwy zawór który się znajduje wewnątrz węża ?
tepe Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 2 godziny temu, darekaudi4 napisał(a): Hej, udało mi się dzisiaj wymienić pompę na nową i zero poprawy. Został tylko przewód do wymiany na 8R1422893R. A może wystarczy usunąć ten wadliwy zawór który się znajduje wewnątrz węża ? Wymień cały wąż. Ja do teraz jeżdżę - zero problemów.
darekaudi4 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 9 godzin temu, tepe napisał(a): Wymień cały wąż. Ja do teraz jeżdżę - zero problemów. Wąż zamówiony mam nadzieję że to pomoże. Jak wymienię dam znać czy pomogło .
darekaudi4 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) Ktoś się orientuje czy to ten zaworek w wężu do wspomagania jest odpowiedzialny za drgania podczas skręcania ? Bo w wężu 8R1422893R raczej nie ma innego zaworu, dmuchając ( ustami ) zbyt wielkiego oporu nie ma. Edytowane 7 Września przez darekaudi4
darekaudi4 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Hej, Jestem już po wymianie węża od wspomagania stary jaki był zamontowany miał numer 8K1422893CB a nowy (używany) zamontowałem 8R1422893R i problem z drżeniem kierownicy został naprawiony. Wymiana nie należy do skomplikowanych i zajęła ok 2 godzin. Najwięcej schodzi z demontażem osłony poduszki silnika którą trzeba wykręcić ponieważ wąż idzie pod poduszka silnika. Wąż o numerze 8R1422893R nie do końca pasuje ponieważ ma inaczej wygiętą rurkę od strony maglownicy, ja po prostu ją podoginałem do kształtu starej używając imadła i szczypiec 😁😁😁. Edytowane 27 Września przez darekaudi4
Rekomendowane odpowiedzi