Orzeł Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) po A4 Mialo Być A6 jednak wyszło trochę inaczej i jest BMW - założenia były proste 4x4 Kombi (ze względu na córeczkę) i mocne serce Moze zmiana Marki dobrze mi zrobi Oto Trochę faktów i fotek o moim nowym wozidle: BMW F11 rok 11/2011 z przebiegiem 112 tyś. km od Pierwszego właściciela w Niemczech z pełna Historią serwisową i oczywiście bezwypadkowe ( sprawdzone miernikiem i potwierdzone przez sprzedający Serwis BMW - od nowości Wszystko robione tylko u Nich) silnik 35d - 3.0 L dieselek 313 ps seria Model: 535d XDRIVE skrzynia biegów: automat ZF 8 stopniowy kolor: SOPHISTOGRAU Brillante Wnętrze skróra DAKOTA Czarna Wyposażenie: (szczerze mówiąc nawet nie wszystko rozkminiam) SELECTION COP RELEVANT VEHICLES S1CB ACEA / CO2 scope S1CC Auto start/stop function S1CD Brake Energy Regeneration S2NB M LM RAEDER DOPPELSPEICHE 351 M,19" S2TB Sport automatic gearbox S3AG Reversing camera S3MC Indiv.roofrailing,mirror-fin.Shadow Line S4CE Fine-wood version, Fineline, anthracite S4U2 ECO PRO S4UR Ambient interior light S5AC High-beam assistant S5DL SURROUND VIEW (WORKING NAME) S6AA BMW TeleServices S6AB Control, Teleservices S6FL USB/audio interface S6NF Connection, MP3 player in mobile phone S6NR BMW APPS S6VC STEUERUNG COMBOX S6WA INSTRUMENTENKOMBI. M. ERW. UMF. P7A2 Innovation pack II S7SP Navi Professional/m.-ph.prep. Bluetooth P7VH SURROUND VIEW PAKET S8KA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE S8SC Telematics access request,country-spec. S8TF Active pedestrian protection S8TH SPEED LIMIT INFO S8TN TAGFAHRLICHT UEBER LICHTMENUE EINST S8V1 HINWEISSCHILD NCAP ENGL/DEU/ITAL S230 Extra package, EU-speciifc S258 Tyres with runflat properties P337 M Sports package S423 Floor mats, velours S428 Warning triangle and first aid kit S430 Interior/outside mirror with auto dip S431 Interior rear-view mirror with auto dip S456 Comfort seat with memory S488 Lumbar support, driver and passenger S494 Seat heating driver/passenger S502 Headlight cleaning system S508 Park Distance Control (PDC) S522 Xenon Light S524 Adaptive Headlights S534 Automatic air conditioning S548 Kilometre speedo S575 Socket, lugg. comp. incl. 2. batt. S609 Navigation system, Professional S610 Head-up display S612 BMW Assist S614 Internet S615 Extended BMW Online Information S616 BMW Online S620 Voice control S633 Preparation, mobile phone, Business S676 HiFi speaker system S698 Area-Code 2 for DVD S710 M leather steering wheel S715 M Aerodynamics package S760 High gloss shadow line S761 Individual sunshade glazing S775 Headlining anthracite L801 NATIONAL VERSION GERMANY S851 Language version German S879 Operating instructions German Parę fotek: po dotarciu na miejsce ujrzałem taki oto widoczek tutaj już w domu oczywiście byłoby nudno gdybym nic nie zmienił i na dzień dzisiejszy zrobione są takie rzeczy: chromy oklejone na czarny połysk usunięte oznaczenia Xdrive i 535D z tylnej klapy i błotników Gril M5 dorobione customowe dystanse na przód i tył kratki przedniego zderzaka były zmęczone kamieniami więc je pomalowałem w czarny mat niebieskie wstawki w znaczku tez mi nie pasowały.......... zawieszenie też było za wysokie....... felgi były lekko odrapane od krawężników więc pomalowałem je w kolorze grafitowym, z tym że w słońcu efekt jest dużo lepszy bo mienią się miedzy srebrem a antracytem wnętrze praktycznie nie nosi śladów użytkowania i wygląda jakby auto wyjechało z fabryki oczywiście była już wizyta póki co cieszę się stage I najbliższe plany to nowe końcówki wydechów - bardziej męskie Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Orzeł
audiaudi Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 wypas i motor mega, ryjek ma za***isty, czarne emblematy - fajne dopełnienie całości
C4NC3R Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 O k***a jak ładna. Czarna, wszystko czarne( teraz tylko niebieski pasek na rejestracji wywalić i będzie GIT!), m-optik. Te 3 litrówki takie podatne na mody są? Nieźle! Bezawaryjności! P.S Te chromy na klamkach oklejałeś najzwyklejszą folią?
Stano Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Świetna zmiana i rozwojowy silnik. Mocy na pewno nie braknie
miron78 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Piękność - ale to już właścicielowi nie raz pisałem a wykresik powala - możliwości tych silników to nowa epoka diesla
alvaro Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Piękna... Jak jedzie w stosunku do B8??
Orzeł Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Te 3 litrówki takie podatne na mody są? Nieźle!Bezawaryjności!P.S Te chromy na klamkach oklejałeś najzwyklejszą folią? w serii cooler grzeje się do 100 stopni i praktycznie nie da sie ruszyc boostu bo czujnik ma skale do 120 stopni i wyrzuca błąd więc gdyby założyć większy cooler i zejść z temperaturą do ok 50 stopni to już mamy pewnie z 20 koni więcej, do tego wydech i robi się sporo ponad 400 (po necie kraży 335D z coolerem i wydechem zrobione na 440 ps i 800 Nm, a to ten sam silnik). Folia typowa do oklejania, ale chyba teraz bym zainwestował w jakąś droższą termokurczliwą bo trochę zabawy z tym było, zeby ładnie wyszło Piękna... Jak jedzie w stosunku do B8?? trudno do siebie porównać te 2 samochody. Tutaj zakres użytecznych obrotów jest zdecydowanie większy, do tego automat, większa buda i jakoś tak wszystko dzieje się spokojniej mimo tego, że chyba to auto jest już szybsze od B8 ki bo te 750 Nm i 8 biegowa skrzynia robi straszną robotę - praktycznie nie przekracza się 3000 rpm bo nie ma takiej potrzeby tylko sporadycznie przedmuc**je wydech, żeby pająki wygonić . Musze kiedyś zweryfikować czas na 1/4 i będziemy wiedzieć, ale 0-100 jest ok 4.7-4.8 sek
jedrekx Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 bardzo ładne, piątka "F" mi się podoba, choć bardziej w sedanie.. ale rozumiem względy wyboru kombi bezawaryjności i mega szybkiego powrotu do "ałdi"
KmK Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przepiękne cichociemne kombi Parametry silnika powalają na kolana!
soolek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Fiu, fiu Mega fura i ze smakiem delikatnie już dopieszczona. Gratulacje.
muunv Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Wszystkie pieknie ukryte i skomponowane Super autko! Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
afroo. Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Piękne są te nowe Bawarki. Nie wspominając o wykresie. Gratulacje. ; )
Radek1982 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Emblematy czarne cudo, przydałoby się jeszcze na kołach tak zrobić
Nowak_zg Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) idealne auto u mnie tez jezdzi f11 i f10 bardzo fajnie zrobiona f11 530d i f10 550i f11 ( http://raceism.com/forum/polska/viewtopic.php?f=43&t=5940&view=unread#unread ) f10 550i i obok f01 750d ( niestety nie moge wrzucic zdjecia bezposrednio wiec ponizej link ) http://zapodaj.net/7c13a07e2dab6.jpg.html jako ze temat przegladania f10 f11 i f01 mam opanowany od dluzszego czasu to jedyne co mi w twojej brakuje to 4 dodatkowych przyciskow obok head upa bo widze ze tylko head-up a brakuje distronika asystenta pasa rozpoznawania znakow night vision o ile bez 3 ostatnich mozna sie spokojnie obejsc o tyle distronik chyba chcialbym miec w takim aucie. pozatym same plusyczarna + obecnie chromy zrobione na czarno navi prof automat sport komforty Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Nowak_zg
Orzeł Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2015 idealne auto u mnie tez jezdzi f11 i f10 bardzo fajnie zrobiona f11 530d i f10 550i f11 ( http://raceism.com/forum/polska/viewtopic.php?f=43&t=5940&view=unread#unread ) f10 550i i obok f01 750d ( niestety nie moge wrzucic zdjecia bezposrednio wiec ponizej link ) http://zapodaj.net/7c13a07e2dab6.jpg.html jako ze temat przegladania f10 f11 i f01 mam opanowany od dluzszego czasu to jedyne co mi w twojej brakuje to 4 dodatkowych przyciskow obok head upa bo widze ze tylko head-up a brakuje distronika asystenta pasa rozpoznawania znakow night vision o ile bez 3 ostatnich mozna sie spokojnie obejsc o tyle distronik chyba chcialbym miec w takim aucie. pozatym same plusy czarna + obecnie chromy zrobione na czarno navi prof automat sport komforty Widziałem auto POLONEZa i naprawde robi wrażenie ja dopiero zaczynam projekt dzięki za miłe słowa , powiem Ci, że brak tych dodatków o których pisałeś jakoś mi specjalnie nie przeszkadza a distronik jest fajny, ale i bardzo "usypia" czujność kierowcy a przesiadka do auta ze zwykłym tempomatem może mieć różne skutki bo sam jeździłem autem z tym dodatkiem i jak wsiadłem do BMW to byłem zdziwiony że nie hamuje i można dzwona zaliczyć jak sie człowiek zapomni dla mnie wyposażenie jest optymalne - wiadomo jakby było więcej to bym nie narzekał, ale tez nie narzekam, że nie mam
KOval81 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Orzeł - śliczna i w końcu właściwy wybór, jeśli chodzi o markę 535xDrive proponowałem w f10 szwagrowi, jak stawaliśmy przed zakupem, ale był ograniczony w kwestii marki i wybrał jednak A7 - ja jestem zdania, że trzeba zmian, żeby się jedna marka nie znudziła w końcu Bazawaryjności Ci życzę i dużo porządnych modów - a na to jak wiemy można u Ciebie liczyć
skovroon Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Jeebaniutka fajnie, że spróbowałeś konkurencji. Ciekaw jestem jak po samym sofcie poradzilbys sobie z M550d Dobry mod z nerami - czarna to jak dla mnie mast hejf namber łan a jeszcze z m5 - baja. Jakieś kółko juz upatrzone czy zostaje narazie ori ? Bedziesz szedl w kierunku podobnym do B8 ? Może urażę tu niektórych.. ale przod f10 ( o f12 nie wspominajac) w m-paku w porównaniu do eslajnów audi to jakby porównać rekina z karaskiem. Ale to tylko moje zdanie zeby nie bylo Edytowane 11 Czerwca 2015 przez skovroon
miron78 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 też jestem tego zdania - aczkolwiek ja w przeciwieństwie jestem zwolennikiem jasnych kolorów a w szczególności nr 1 to biały - tam to dopiero m pakiet robi robotę
sysek27 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Piękna graty wozidła Mozesz zdradzić kto Ci obniżył tył kompem po zmianie sprężyn z przodu, szukam kogoś ogarnietego w temacie kodowania BMW w naszej okolicy zeby u mnie porobić parę rzeczy Edytowane 11 Czerwca 2015 przez sysek27
Rekomendowane odpowiedzi