bartekzks Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam mam pytanko co potrzebuje żeby uruchomić TMC bo cały czas mam przekreślone u Siebie na RNS'iE oraz jak to uruchomić jakoś zakodować czy tylko podłaczyć "coś " i będzie działało?? Pozdrawiam
arek_cccp Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Raczej nie chodzi o przekreślone tmc a o mute po prostu dźwięku nie masz po podpięciu rns dobrze myślę?
bartekzks Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2015 Nie dzwiek jest. A chodzi o ikonkę TMC przekreslona na wyświetlaczu rns'a
moglaj80 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 To stacja radiowa musi nadawac TMC u nas nie wiem czy ktoras stacja nadaje, dlatego jest przekreslone .
githaros2 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jeśli będziesz w zasięgu TMC (za granicami już łapie) to będziesz miał podświetlone niekiedy nawet u nas w kraju się pojawia ale jeszcze słabo działa (mi raz podało informacje o korku który był 300 km ode mnie )
kamelus_ Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zależy od tego jaką masz silną antenę. Mi sie TMC podświetla raz na jakiś czas na krótko a mój szwagier który na RNS-E w audi S3 jak naprwił instalację wzmacniacza antenowego to mu świeci cały czas a mieszka obok mnie. Poza tym lepiej zbiera stacje ze słabym sygnałem niż moj RNS więc moim zdaniem to właśnie moc anteny lub jej wzmacniacza za to odpowiada.
bartekzks Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2015 Dzięki za pomoc A gdzie jest wzmacniacz antenowy w ktorym miejscu ?? Auto to sedan dodam jeśli to robi to różnicę Pozdrawiam
kamelus_ Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Z tyłu pod tapicerką praweg nadkola. Obok wzmacniacza audio.
bartekzks Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2015 A jakiś nr lub jak to wygląda moge prosić i jaki najlepiej wstawić by łapał jak najlepiej sygnał chodzi mi o najmocniejszy model Wielkie dzięki kolego
kamelus_ Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Nie wiem czy są różne rodzaje tzn. lepsze czy gorsze. Musisz poszukać. A jak zdejmiesz tapicerkę znajdziesz bez problemu. To taka kostka jak pudełko zapałek mniej więcej. Chyba jest przykręcony do podstawy wzmacniacza audio.
Robero321 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Nie !!! wzmacniacz antenowy to nie taka kostka jak pudełko zapałek i w sedanie nie jest w żadnym wypadku przykręcony do podstawy wzmacniacza audio... z resztą w Avancie również znajduje się w innym miejscu niż opisujesz! Wzmacniacz antenowy w sedanie czy to w B6 B7 jest na tylnej szybie przymocowany pod plastikowa blendą u góry!
dangra992 Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 W Avancie Wzmacniacz znajduje pomiedzy lewym tylnym nadkolem a lewą tylna boczna szyba. U mnie ikonka TMC na RNSE nie jest przekreślona tylko przygaszona, czego to jest powodem? Rozumiem ze jak by nie lapało zasiegu TMC to by bylo przekreślone. Dodam ze wczesniej mialem RNS-D i przy tunerboxie polaczylem ze soba anteny a Cany z radia polaczylem bezposrednio do licznika. Pozdrawiam
marjankowi Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Zależy od tego jaką masz silną antenę. Mi sie TMC podświetla raz na jakiś czas na krótko a mój szwagier który na RNS-E w audi S3 jak naprwił instalację wzmacniacza antenowego to mu świeci cały czas a mieszka obok mnie. Poza tym lepiej zbiera stacje ze słabym sygnałem niż moj RNS więc moim zdaniem to właśnie moc anteny lub jej wzmacniacza za to odpowiada. Kolego,W Bielsku to TMC się podświetla i działa, ale informacja jest z Czech. Jak wyjedziesz z Bielska w stronę centrum Polski to TMC znika. Niestety w Polsce TMC w Audi darmowo nie działa. Edytowane 17 Lipca 2015 przez marjankowi
dangra992 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 A jak nie jest sie w zasiegu TMC to ikonka jest skreslona czy przygaszona?
Robero321 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 U mnie jest przekreślona ns fisie a jak jestem w zasiegu i są komunikaty to zmienia kolor na zielony
wrclaguna Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 ikonka jest przygaszona Tak to wyglada u mnie w RNS E W poblizu Bielska i Cieszyna
Pablo_s-c Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 W Gliwicach mi się to to zapala i w Czechach, fajne to jest ;-) Może za pare lat w całym ciemnogrodzie będzie
Robero321 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 W Tym miesiącu przy dojeżdżaniu do Katowic ikonka na Fisie zmieniła kolor z czerwonego na zielony i były komunikaty.
Rekomendowane odpowiedzi