bobikos Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Może i marka premium ale oponę w takim rozmiarze w cenie 300 zł za sztukę nie można uznać za coś wyjątkowego. To są okolice opon typu Barum i Fulda a to nie są ani marki ani opony klasy premium.
marcuso86 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2015 Teraz kosztuje 300 za sztuke. 4 lata temu kupowalem po 460
bobikos Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Ja swoje 4 lata temu tez kupowalem drozej niz dzisiaj moglbym. Na szczescie kupilem bridgestona i jezdza do dzisiaj. Moge je smialo polecic. Powinienes wysmarowac pismo na ten bubel.
Fr0styyy. Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam Poniżej nr opon wadliwych: https://drive.google.com/file/d/0BxZdfkg1RXEsc2thaEpQWDRabkU/view https://drive.google.com/file/d/0BxZdfkg1RXEsbzlkVHZzdEgwLVU/view https://drive.google.com/file/d/0BxZdfkg1RXEsekZzLUVMT2pzNGs/view To wszystkie 3 wadliwe opony - wiadać ze numery sa takie same Czwarta opona ma taki sam nr ale nie widać jeszcze na niej pęknięcia. Kolego Fr0styy wg mnie musisz posprawdzać sobie dokładnie samochód. Znam wielu ludzi który jeździło/jeździ na tej oponie i wg każdego są to bardzo ciche wręcz niesłyszalne opony. Może jakieś lożysko, skrzynia itd? Ja juz duzo marek wyprobowałem i to nie tylko markowych michelinow dunlopów toyo ale także różnych chinoli i wg mnie vred jest nie do przebicia jeśli chodzi o głośność - tak samo jak wg moich znajomych. Może na wulkanizacji je źle założyli? Moje zimówki są 100 razy cichsze. A w deszczu to już jest tak jakbym jechał z kwadratowym łożyskiem w piaście :E
Ans Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) u mnie porównanie jest takie, że jak założyłem sessanty po goodyear ef1as2 to jest tak jakbym jechał bez kół. Są naprawdę bardzo ciche sprawdź czy masz dobrze zbieżność itd może Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Ans
biggman Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 U mnie tez zdecydowanie sa bardzo ciche, jedynie na deszczu robia sie glosniejsze
marcuso86 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 Moze kolega ma zalozone w druga strone
Fr0styyy. Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Moze kolega ma zalozone w druga strone Może to jest właśnie problem? Jutro zrobię zdjęcia jak są założone... Na wulkanizacji pytałem, czy aby na pewno dobrze są założone, powiedzieli, że tak. A zbieżność i geometria była robiona niedawno, jakieś 2 miesiące temu i wychodzi, że wszystko jest ok. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Fr0styyy.
marcuso86 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2015 Popatrz poprostu na opone. Pisze na niej duzymi literami INNER OUTER Pany, jakie jest zalecane przez producenta cisnienie do verdkow?
nitroo Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 2.2 dla rozmiaru 235/45/17 bez obciążenia i 2.6 z obciążeniem.
Fr0styyy. Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Popatrz poprostu na opone. Pisze na niej duzymi literami INNER OUTER Pany, jakie jest zalecane przez producenta cisnienie do verdkow? Pod tym względem są zamontowane prawidłowo. Może to ciśnienie? Ile powinno być dla 225/40/18? Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Fr0styyy.
lukone Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Poprawny dla A4 B6 --> Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Flyer Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Nie chce wkladac kija w mrowisko, ale ja juz sie nauczylem, ze jezdzi sie na takich oponach, jakie zaleca producent. Uszkodzilem prawie idealne opony przez to, ze zalozylem ja na nieco szersza felge co w polaczeniu z duza moca bardzo szybko uszkodzilo gumy... Co do Nokianow letnich - ja slyszalem złe opinie. Zimowe - super.
marcuso86 Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Opublikowano 4 Lipca 2015 Dla mnie minusem nokianow jest to ze strasznie odslaniaja rant felgi. Jeszcze.nie.widzialem.opony ktora by tak wygladala. Jezdzi sie narazie ok ale wg mnie werdki byly lepsze jak byly nowe
Kamyk Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 może ktoś wstawić zdjęcie z założonymi Zline ?
meo21 Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 No i w piz.. z tymi oponami a właśnie jestem na kupnie 4 szt nowych opon i właśnie miałem już u paczone Vredestein! a tu jak widach kicha totalna może ktoś polecić jakieś oponki 225/40/18 z rantem. do 1500 zł??
nitroo Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 może ktoś polecić jakieś oponki 225/40/18 z rantem. do 1500 zł?? Nie ten temat kolego. O oponach rozmawiamy gdzieś indziej.
Michallus Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 No to dołączyłem dzisiaj do grona osób niezadowolonych z Vredka. Po przeczytaniu tematu trochę się załamałem, zmieniać teraz wszystkie roczne opony?! Dodam, zawieszenie trzy miesięczne TRW, zbieżność oczywiście ustawiona, auto świeżo po przeglądzie. Wczoraj wróciłem z trasy i zauważyłem, że opony są trochę głośniejsze i zaczęło ciągnąć w prawo a dzisiaj strzeliła. Jutro chciałem jechać na zbieżność wszystko sprawdzić jeszcze raz, ale nie dojechałem. Wasze Sessanty też są dosyć głośne na deszczu??
mariusz-jagi Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Moje na deszczu powyżej 80km/h są też wyraźnie głośniejsze. Ale pęknięć jeszcze nie mają. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi