Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

T-żółw

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ubezpieczyciel nie powinien wypłacać odszkodowania za jazdę na letnich oponach w zimowych warunkach.

Ubezpieczyciel nie powinien wypłacać odszkodowania kierowcom co nie potrafią jeździć

Ubezpieczyciel nie powinien wypłacać odszkodowania za jazdę na letnich oponach w zimowych warunkach.

Ubezpieczyciel nie powinien wypłacać odszkodowania kierowcom co nie potrafią jeździć

:brawo::brawo::brawo:

Co więcej zimówki powinny być obligatoryjne.

Światła mają świecić cały rok [i słusznie] dla poprawy bezpieczeństwa, więc dlaczego nie ma przepisu, który nakazuje jazdę w zimie na zimówkach ?

---------- Post dopisany at 15:11 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ----------

Też racja, tylko jak to zweryfikować ?

Nie ma obowiązkowych szkoleń z techniki jazdy, nie ma opcji na odnawianie szkoleń.

80% kierujących jeździ szybciej niż potrafi, naprawdę szybko natomiast nie potrafią.

Ile z forumowiczów przeszło choćby jedno szkolenie, czy trening?

Temat rzeka.

ja bym zaczął od egzaminu nie wiem raz na 10 lat albo po 40 roku życia co 10, a po 60 co 5.

Nie wiem nie znam się zarobiony jestem :)

---------- Post dopisany at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:46 ----------

W Niemcowni jest już obowiązek......

nie ma obowiązku, ale właśnie jeżeli bierzesz udział w wypadku bez zimówek zapomnij o kasie od ubezpieczyciela, za to dostaniesz mandat a duże prawdopodobieństwo że zostaniesz też uznany winnym.

nie ma obowiązku, ale właśnie jeżeli bierzesz udział w wypadku bez zimówek zapomnij o kasie od ubezpieczyciela, za to dostaniesz mandat a duże prawdopodobieństwo że zostaniesz też uznany winnym.

W jakiej sytuacji miał by ubezpieczyciel nie wypłacać? Jak ktoś we mnie przyłoży a ja nie mam zimówek to z OC sprawcy czy jak ja wjadę komuś bez zimówek to dla mnie z AC?

Ale skoro nie są wymogiem to co ubezpieczycielowi do tego:whistling: pewnie potrąci coś, ale wycena będzie(TEORETYZUJE)

To będzie i tak wina z powodu niedostosowania prędkości do panujących warunków na drodze i tyle, a z tego już ciężko sie będzie wymigać, zawsze znajdzie się coś na kogoś ;)

Wysłano z HTC EVO 3D X515m z użyciem Tapatalk

tez jestem za zimowkami w zime... nie zmieniam bo nie jezdze juz na codzien audi a zeby bryknac sie raz na miesiac i to tylko jak snieg spadnie na parkingu nie potrzeba mi zimowek i lancuchow... BTW. niektorzy na letnich gumach w zime lepiej sobie radza od tych co maja zime obuta...

Panowie śnieg ma padać właśnie mówili na Polsacie :decayed:

Niech przybywa :decayed: pierwszy sezon będę jeżdził na oponach zimowych 17" do tego jeszcze dystanse ciekawi mnie trakcja :eusathink:

e tam na polsacie zawsze słońce;P w górnym rogu eheh a tak powaznie to wtedy co padał snieg - 3-4 tyg temu to u mnie było 17cmm!! i letnie 225 oponki sobie elegancko radziły ..tylko gorzej z hamowaniem

najgorzej to na kostce jeżdzi sie na letnich jak posypie białym, jak były te pierwsze sniegi to juz na parkingu próbowałem, ale przód strasznie wyciągało:thumbdown: a na trasie nie było tragedii, ja jeszcze na letnich, dzisiaj w nocy dawało rade, była mrzawka i 6st, na dobrym asfalcie dawało rade pare ślizgów zrobić:decayed:

Ja dziś w nocy testowałem zimowe opony na mokrawym asfalcie :whistling: Bez ESP całe rondo bokiem i do przodu ... coś słabawo trzymają mi te zimówki :whistling: już wcześniej dwa razy mną rzucało jak szmatą :kwasny:

bo zimówki nie są na mokry asfalt:wink: gorzej zachowuja sie niz letnie

---------- Post dopisany 26-11-2012 at 00:53 ---------- Poprzedni post napisany 24-11-2012 at 14:09 ----------

Audi A4 - B5 - Quattro TDi - Proper driftin // roundabout - YouTube