Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troche lodu górka i nie da rady :wink4:

otóż to, bo jak czytam ten wątek to mam wrażenie że Q sprawi że będę piękny, bogaty i skazany na sukces :decayed: ...a do tego wjadę wszędzie i zawsze :rolleyes:

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

U mnie dojazd do domu pod calkiem niezla gore i bez problemu wyjechalem. Slisko i zalodzone miejscami a sniegu tyle ze grilem pluzylem nie tylko zderzakiem :wink4: Wiec mysle ze jak juz Q nie da rady to malo, naprawde malo co da rady :> Zalezy jeszcze od opon ale mysle ze ta kwiestia nie rozbija sie o haslo ,, bo ja M Y S L A Ł E M ze jak mam Q to juz wszedzie mam zagwarantowany wjazd i zmiana opon na zimowe mnie dotyczy,, :doh1:

Opublikowano

otóż to, bo jak czytam ten wątek to mam wrażenie że Q sprawi że będę piękny, bogaty i skazany na sukces :decayed: ...a do tego wjadę wszędzie i zawsze :rolleyes:

Jeździłeś kiedyś Q całą zimę :?: widzisz ja jeżdżę już 4 i ani razu się nie zakopałem a jeździłem po takich zadupiach że to prawie polem można było nazwać z zaspami do drzwi kierowcy (oczywiście nie biorę tutaj pod uwagę że się coś może urwać a może i to sporo). Nie wiesz -> nie wypowiadaj się

Opublikowano

[br]Dopisany: 14 Grudzień 2010, 19:06_________________________________________________

jak czytam ten wątek to mam wrażenie że Q sprawi że będę piękny, bogaty i skazany na sukces :decayed: ...a do tego wjadę wszędzie i zawsze :rolleyes

Przykro mi ze masz takie odczucie czytajac ten watek ale opisane tutaj sytuacje jak dla mnie nie sa naciagane. Kupilem A4 w Q i mialem do tego napedu podobne nastawienie jak ty, ze ludzie swoje przechwalaja i takie tam. Nawet moj sasiad ma Q i czasem smiac mi sie z niego chcialo jak o tym opowiadal jakie to jest wspaniale ale role odwrocily sie gdy spadl snieg tamtej zimy i to ja dymalem do domu na nogach (mialem fiata FWD) a on sobie bezczelnie kolo mnie 20 na godz pyrkal do gory :shocked: Na ta zime sprawilem sobie auto 4x4 i dopiero wczoraj przekonalem sie do 4x4 ktore oprocz zajebistej frajdy jaka daje w zimie jest naprawde niezastapionym srodkiem transportu w gorach zima... Moze ty tego nie doceniasz bo mieszkasz na Słasku gdzie nie mowie ze jest malo sniego i plasko jak na stole ale jest nieporownywalnie lepiej niz u nas :cool1: To co u was w mediach nazywaja ,,kataklizmem/sniezyca" u nas nazywaja ,,porannymi podami sniegu" :polew: Teksty jak wyzej mozesz sobie wiec darowac bo naprawde nie wiesz o czym sie wypowiadasz kolego :cool1:

Opublikowano

Jak zostaniesz wisieć tak że koła nie będą dotykać ziemi to nie pomoże Ci nawet napęd na koło zapasowe, byłem świadkiem rok temu na eSa podczas ślizgania tak wjechał w śnieg, że podwozie oparło się na zmarzniętym śniegu a koła mieliły w miejscu.

Opublikowano

Ale teraz to już zaczynasz odchodzić od tematu :cool1:

Opublikowano

Jeździłeś kiedyś Q całą zimę :?:

nie :wink4:

ale ja nie kwestionuję zalet Quattro, ba powiem więcej - chciałbym mieć Q (kto by nie chciał)

tylko nie powiecie mi że na oblodzonej górce Q sobie poradzi...

Nie wiesz -> nie wypowiadaj się

dzięki za radę :cool1:

Opublikowano

Jeździłeś kiedyś Q całą zimę :?:

nie :wink4:

ale ja nie kwestionuję zalet Quattro, ba powiem więcej - chciałbym mieć Q (kto by nie chciał)

tylko nie powiecie mi że na oblodzonej górce Q sobie poradzi...

A powiedz mi gdzie w tym cytacie

zachodniopomorskie zasypane, zaspy, śnieżyca, wiele dróg zamkniętych, w tym krajowa 11 koszalin-kołobrzeg, masakra :kwasny: miejscami Q nie da rady,

Masz coś o oblodzonej górce bo do tego cytatu odnosi się mój na który się tak bardzo oburzyłeś :cool1:

O górce masz tu

k kierowca umie się tym posługiwać to wszędzie da radę :naughty

A moja odpowiedź na to była taka

Ale to już są ekstremalne sytuacje :cool1:

Więc nie przekręcaj tego co się mówi bo siejesz tylko zamęt :cool1:

Opublikowano

A co ma wspolnego naped z wysokoscia podwozia :mysli: Do nas do pensjonatu pacjenci terenowymi nie daja rady bo jest ,,slisko" a na dole tez mieli duzo do powiedzenia ze sa najlepsi za kolkiem a auto to juz wogole maja odjechane :polew: Posiadanie auta i wysokie mniemanie o swoich umiejetnosciach za kolkiem nie wyjada same za nas pod gore czy wyprowadza z poslizgu (jak sie mawia o 4x4) wiec opisywane sytuacje sa zalezne od ww czynnikow bo ktos moze miec stara 80 w Q i wszedzie nia jezdzic a drugi bedzie mial najnowsze Q7 czy X6 czy Land Rover i nie poradzi sobie z wyjazdem z parkingu w srodku odsniezonej Warszawy :hi:

Opublikowano

A co ma wspolnego naped z wysokoscia podwozia :mysli: Do nas do pensjonatu pacjenci terenowymi nie daja rady bo jest ,,slisko" a na dole tez mieli duzo do powiedzenia ze sa najlepsi za kolkiem a auto to juz wogole maja odjechane :polew: Posiadanie auta i wysokie mniemanie o swoich umiejetnosciach za kolkiem nie wyjada same za nas pod gore czy wyprowadza z poslizgu (jak sie mawia o 4x4) wiec opisywane sytuacje sa zalezne od ww czynnikow bo ktos moze miec stara 80 w Q i wszedzie nia jezdzic a drugi bedzie mial najnowsze Q7 czy X6 czy Land Rover i nie poradzi sobie z wyjazdem z parkingu w srodku odsniezonej Warszawy :hi:

I o to mi się rozchodziło

Jak kierowca umie się tym posługiwać to wszędzie da radę :naughty:

:wink4:

Opublikowano

oj jeszcze mało wiesz :gwizdanie:

Gdzieś chyba w tym wątku albo w wątku o samochodzie Rtockiego jest filmik jak Quattro z zawiasem 1BA zakopało sie w zaspie włąsnie z powodu zawiśniecia podwoziem :gwizdanie:

Ja też nie odkopywałem sobie parkingu pług zrobił swoje i na twardziela chciałem sie przecisnać przepchałem zaspe a ze nie mogłem tego szybko zrobic bo parking ciasny to powoli wyjeżdzałem aż trafiłem na droge odśnieżoną i zawisłem na tej zaspie włąsnie środkiem auta :gwizdanie: 4 koła mielą w miejscu co za widok :polew:

Opublikowano

się tak bardzo oburzyłeś :cool1:

ani trochę, pełen luz :pali:

odniosłem się do wypowiedzi Tukana (nie do Twojej), który jeśli dobrze widzę podziela moje zdanie, a jest użytkownikiem Q

więc nie wiem po co właściwie się pienisz...

Więc nie przekręcaj tego co się mówi bo siejesz tylko zamęt :cool1:

dzięki za dobrą radę nr 2

Opublikowano

Dokładnie, ja na 1BE w eSie całą drogę zanim dojadę do głównej drogi szoruje i odśnieżam, więc nie potrzeba dużo więcej śniegu żeby zostać wisieć.

Opublikowano

Dokładnie, ja na 1BE w eSie całą drogę zanim dojadę do głównej drogi szoruje i odśnieżam, więc nie potrzeba dużo więcej śniegu żeby zostać wisieć.

w eS-ie masz 1BE a nie 1BD ?????

Opublikowano

dzięki za dobrą radę nr 2

Zawsze do usług :wink4:

Opublikowano

guregoru jak pilnuje swojego :kox:

jasne Q więcej da z siebie niż zwykła ośka, to chyba dość logicznie i nie trzeba tego podważać.

Raz w życiu czy dwa jechałem samochodem na 4x4 ale po takim terenie że bania mała, powiem szczerze, że teraz mógłbym wszędzie wjechać autem z napędem na 4koła, jest wiele, wiele pewniejsze niż oś. Myśle że następne audi taki będzie miało :)

A po wygłupiać to się i ośką da po parkingach w czasie zimy ;) bez spięć i ciśnien. Wiadmo że Q nie przejedziesz przez morze, chyba że masz napęd na koło zapasowe jak ktoś wspomniał :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

szkoda ze w :a4fan: nie ma elektronicznej blokady tylnego dyferencjału

img2000o.jpg&t=1

tak jak było to w audi B3

to dopiero jest wszechwyjeżdzające auto przy odpowiednich umiejętnościach stermajstra :decayed:

Opublikowano

guregoru jak pilnuje swojego :kox:

:decayed:

Opublikowano

i co sie cieszysz harpaganie :tongue4:

Opublikowano

i co sie cieszysz harpaganie :tongue4:

Ja..... nie :no:

:song: