Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

photoshop fail

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zima - quattro

reszta roku - rwd

tak jest najlepiej :)

rwd,w takie śniegi to masakra,wypychałem wczoraj kumpla c-klase 3.2d w cholerę elektroniki,czy załączona,czy nie nic nie daje.

Podepchnąłem go do przodu gdzie stałem t4 wsiadłem i jadę,a ten stoi dalej,zjechałem w wysoki śnieg na poboczu i wtedy dopiero poszedł szwungiem.T4 nie miała roboty nawet w tej zaspie,on obute nowe conti,a mój m.in.indonezja :decayed:

Opublikowano

Nie jeździlem nigdy quattro, ale miałem okazję w czwartek pomóc wypchać z zaspy A6 właśnie z napędem quattro, po tym jak na zakręcie obróciło auto o 360 stopni i wpadło na drugą stronę drogi we wspomnianą zaspę. Z lekka się zdziwiłem..., ale też nie wiem jakie opony tam siedziały.

Opublikowano

Nie jeździlem nigdy quattro, ale miałem okazję w czwartek pomóc wypchać z zaspy A6 właśnie z napędem quattro, po tym jak na zakręcie obróciło auto o 360 stopni i wpadło na drugą stronę drogi we wspomnianą zaspę. Z lekka się zdziwiłem..., ale też nie wiem jakie opony tam siedziały.

Pewnie siedział kierowca, który myślał, że quattro zwalnia od myślenia i wyprowadzi z każdego poślizgu :wink4:

Opublikowano

przy zlych warunkach i zatwardzeniu umyslu zadne Q ani zdobycze technologii nie pomagaja :wink4:

Opublikowano

auto to czysta fizyka, Q co nieco zmienia, ale nie powoduje, że auto zawsze skręci, bo nie ma takich podstaw.

Q za to powoduje, że fwd i rwd mają pozamiatane jak jest lodowo, kopnośniegowo i jeszcze pod górę :decayed::tongue4:

Opublikowano

FWD, RWD i Q skręcają tak samo, natomiast przewaga Q ujawnia się od momentu gdy już auto zacznie skręcać do momentu gdy auto znowu jedzie prosto. Sam manewr jest łatwiejszy do kontroli. Można powiedzieć, że auto samo się wyciąga z opresji ponieważ w przypadku uślizgu tylnej osi, przednia oś sprowadza tył na właściwe miejsce.

Trzeba jednak pamiętać o jednym..., QUATTRO ma jedną zasadniczą wadę, NIE WYBACZA BŁĘDÓW. Jeżeli przesadzisz, urwie Ci głowę! :stop:

Opublikowano

FWD, RWD i Q skręcają tak samo

ciekawe jak i gdzie ?

natomiast przewaga Q ujawnia się od momentu gdy już auto zacznie skręcać do momentu gdy auto znowu jedzie prosto. Sam manewr jest łatwiejszy do kontroli

taaa, szczególnie jak ryje przodem :decayed:

Opublikowano

Miałem na myśli, że wszystkie te napędy wchodzą w zakręt tak samo... a co się potem dzieje to jw... :)

Opublikowano

jak ktos nie potrafi jezdzic Q, to bedzie ryc przodem ostro, jak potrafi... to da sobie rade w kazdych warunkach

Opublikowano

jak ktos nie potrafi jezdzic Q, to bedzie ryc przodem ostro, jak potrafi... to da sobie rade w kazdych warunkach

15700915082728260381210.jpg

coś mówiłeś ?

:decayed:

Opublikowano

napęd nie napęd quattro nie quattro ważne Panowie by zima paraliżowała drogi, samochody ale nie kufa mózgi :good: :good:

Opublikowano

coś mówiłeś ?

:decayed:

dlatego wlasnie trzeba trenowac :naughty:

Opublikowano

napęd nie napęd quattro nie quattro ważne Panowie by zima paraliżowała drogi, samochody ale nie kufa mózgi :good: :good:

dziś jechałem 30km za dwoma kolesiami co na letnich jechali 30km/h a nie było ich jak objechać :kwasny: no ale oni przecież jechali bezpiecznie :wallbash:

Opublikowano

dziś jechałem 30km za dwoma kolesiami co na letnich jechali 30km/h a nie było ich jak objechać :kwasny: no ale oni przecież jechali bezpiecznie :wallbash:

Ja wczoraj po lodzie jechałem 70km/h mając napęd na jedną ośkę :) na zimówkach oczywiście. Poźniej zrobiła się trasa biała i przyśpieszyłem do 100km/h, "blokował" mnie autobus który leciał też 100km/h ;) [br]Dopisany: 13 Grudzień 2010, 13:21_________________________________________________Te 60 spokojnie można jechać po lodzie (przy 70 wczoraj już mi trochę tył nosiło), tylko trzeba uważać na wyjeżdzających z ulic podporządkowanych, bo przy tej szybkości może być ciężko wyhamować a tak ogólnie to luz.

Opublikowano

dlatego wlasnie trzeba trenowac

dokładnie :good:

jak "nie wyda" na torze czy zamkniętym terenie to zwykle mały problem, a najistotniejsze jak w każdej nauce jest to żeby zrozumieć zasadę działania, bez tego to nie nauka a "kucie"..

w lecie nie było chętnych niestety na grupowy trening /kielce/, w warunkach zimowych nawet nie pytam, zakładam więc że większość mogłaby mnie uczyć, więc chylę czoła i zbieram naukę :wink4::naughty:

Opublikowano

ale dzisiaj slisko...

ja ostatnio szedlem bokiem w zakrecie i powiem ze Q mnie troche uratowalo...zasadniczo jest tak, przod napedowka jak dodasz gazu to jedziesz na zakrecie prosto, tyl napedowka wylatujesz z zakretu a Q lecisz bokiem w zakret na stalym gazie a potem auto samo wchodzi na dobry tor jazdy i ty usmiechniety i podbudowany szukasz nastepnego zakretu...

Opublikowano

ale dzisiaj slisko...

ja ostatnio szedlem bokiem w zakrecie i powiem ze Q mnie troche uratowalo...zasadniczo jest tak, przod napedowka jak dodasz gazu to jedziesz na zakrecie prosto, tyl napedowka wylatujesz z zakretu a Q lecisz bokiem w zakret na stalym gazie a potem auto samo wchodzi na dobry tor jazdy i ty usmiechniety i podbudowany szukasz nastepnego zakretu...

no nie do końca, bo jak za wczesnie w zakręcie dodasz gazu to też jedziesz prosto na skreconych kołach :gwizdanie:

Opublikowano

rownie dobrze mozna ladnie bokiem wyleciec z tego zakretu :kox:

Opublikowano

Wczoraj zjeździłem mazury. Biało biało biało po co komu kłatro. Lodowisko na maxa, nie widać środka drogi, nie widać pobocza. Wchodzę w delikatny łuk dobre 100km/h i modle się żeby nic nie wyjechało. Nagle vectra z tyłu 1990 roku wrzuca kierunkowskaz i zaczyna mnie wyprzedzać. Ja srałem w gacie nie wiem co jemu przyszło do głowy. Debil!