Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie... dębica... :decayed:

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja nie... dębica... :decayed:

Dobra koniec OT :wink4:

Opublikowano

Wróćmy do tego że jak Quattro to sie nie zakopie :gwizdanie:

w tym filmiku 1:05 zaczyna sie problem

Forumowe autko :naughty:

Opublikowano

Wróćmy do tego że jak Quattro to sie nie zakopie :gwizdanie:

wlasnie o tym mowiliśmy predzej ze jak kierowca nie odpowiedni to nawet na łańcuchach sie zakopie :wallbash:

w takiej sytuacji powinien bardzo powoli puszczać sprzegło zeby kola tak szybko nie traciły przyczepności a nie tak jak tam bylo.

dodatkowo jak go brakło to pierwsze miał cofnąć a pozniej dopiero znów do przodu dzieki temu nie musiał pchać przed sobą to co go na poczatku zatrzymało i przebił by sie minimalnym rozpędem :)

dodatkowo jak kola buksują to nalezy krecić kierownica w lewo i prawo by przednie kola szukały bardziej przyczepnego podłoża

bardzo ciekawym i pomocnym trikiem jest zastosowanie hamulca recznego badź lekko wcisnietego pedału hamulca ( w naszych autach hamulec nozny nie zadziała bo odcina paliwo jak sie nacisnie pedał hamulca) kola które pierwotnie buksują i nie maja trakcji po nacisnieciu hamulca naped bardzo często przenoszony jest na drugie kolo :notworthy:

wypróbowane przezemnie :naughty:

Opublikowano

O z tym ręcznym ciekawy patent :rolleyes:

Opublikowano

Powiesił się na śniegu jak nic i stracił przyczepność

Opublikowano

A co ma wspolnego naped z wysokoscia podwozia [/b]:mysli: Do nas do pensjonatu pacjenci terenowymi nie daja rady bo jest ,,slisko" a na dole tez mieli duzo do powiedzenia ze sa najlepsi za kolkiem a auto to juz wogole maja odjechane :polew: Posiadanie auta i wysokie mniemanie o swoich umiejetnosciach za kolkiem nie wyjada same za nas pod gore czy wyprowadza z poslizgu (jak sie mawia o 4x4) wiec opisywane sytuacje sa zalezne od ww czynnikow bo ktos moze miec stara 80 w Q i wszedzie nia jezdzic a drugi bedzie mial najnowsze Q7 czy X6 czy Land Rover i nie poradzi sobie z wyjazdem z parkingu w srodku odsniezonej Warszawy :hi:

oj jeszcze mało wiesz :gwizdanie:

Gdzieś chyba w tym wątku albo w wątku o samochodzie Rtockiego jest filmik jak Quattro z zawiasem 1BA zakopało sie w zaspie włąsnie z powodu zawiśniecia podwoziem :gwizdanie:

Ja też nie odkopywałem sobie parkingu pług zrobił swoje i na twardziela chciałem sie przecisnać przepchałem zaspe a ze nie mogłem tego szybko zrobic bo parking ciasny to powoli wyjeżdzałem aż trafiłem na droge odśnieżoną i zawisłem na tej zaspie włąsnie środkiem auta :gwizdanie: 4 koła mielą w miejscu co za widok

Szukasz kolego dziury w pupie :wink4:

Mowa o zastosowaniu i funkcjonalnosci Q a jeden co nie ma tego w aucie i pewnie nigdy z tym nie jezdzil wyskakuje z tematem zawieszenia auta na glebokim sniegu czy na bandzie po plugu a ty po nim poprawiasz :doh1:Q to nie jest cud techniki tylko ,,dodatek" z terenowych samochodow w osobowce wiec cuduw nie zrobi bo zarowno zdarzy sie zawiesic osobowke, terenowke jak i nawet wojskowy pojazd przeprawowy co ma naped na 6 czy 8 kol :cool1: Czasem przyroda bierze gore nad technika i umiejetnosciami kierowcy co pokazuja te filmiki. Wszyscy sa zgodni ze Q to dobra sprawa i ze cudow nie zrobi bo nic nie robi cudow wiec nie widze potrzeby na jakies dluzsze klotnie i niepotrzebne rozmyslania typu ,,a bo ja widzialem...." i do tego niby dozarte a zarazem malo inteligentne komentarze :hi:

Opublikowano

ale napinka :polew:

po co kupiłem Quattro?

- po to żeby zimą o każdej porze dojechać na czas do roboty

- po to że gdy jadę w góry, nie muszę się martwić czy dojadę

- po to żeby czasem poszaleć i przykozaczyć :decayed:

wjeżdżanie w mega zaspy mnie nie kręci, lepiej przelecieć bokami przez miasto lub wąskie uliczki :)

Opublikowano
Opublikowano

Nie odpuscisz :evil:

Czasem przyroda bierze gore nad technika i umiejetnosciami kierowcy co pokazuja te filmiki.

Wiec dalej sie powtarzasz. Poszukaj czegos bardziej ciekawego :thumbdown::sick3:

Opublikowano

Nie odpuscisz :evil:

Czasem przyroda bierze gore nad technika i umiejetnosciami kierowcy co pokazuja te filmiki.

Wiec dalej sie powtarzasz. Poszukaj czegos bardziej ciekawego :thumbdown::sick3:

heheh nie juz nie miało to być jako odpowiedź wtedy bym zacytował :tongue4: tylko znalazłem fajny filmik :naughty:

Opublikowano

na szklance nawet czołg będzie miał problem :decayed:

Opublikowano

ale temat ten sam. Koles gdyby wzial lepszy rozped i zamiast dodawac gazu delikatnie go ujmowal pod gore mialby duzo wieksza szanse wyjechac choc jest szklanka:wink4: Filmik bardzo spoko i nawierzchnia do testu 1 klasa :evil: Sam czekam na wiosne i podobne warunki do testu i ciekaw jestem co sie wtedy bedzie dzialo :mysli: Przyblizony zarys juz mam :polew:

Opublikowano

ale temat ten sam. Koles gdyby wzial lepszy rozped i zamiast dodawac gazu delikatnie go ujmowal pod gore mialby duzo wieksza szanse wyjechac choc jest szklanka:wink4: Filmik bardzo spoko i nawierzchnia do testu 1 klasa :evil: Sam czekam na wiosne i podobne warunki do testu i ciekaw jestem co sie wtedy bedzie dzialo :mysli: Przyblizony zarys juz mam :polew:

Zaraz po tym filmiku dobre są przykłady jak działa EDS w A4 i jak sie przejrzy dalej jest pokazane również jak ten system działa w 4motion :good:
Opublikowano

Test subiektywny, kierownik do kitu, pewnie pracuje w BMW, nie raz chcieli udowodnic Audi brak Q w Q

Opublikowano

Test subiektywny, kierownik do kitu, pewnie pracuje w BMW, nie raz chcieli udowodnic Audi brak Q w Q

I znowu sie zaczyna :polew:

A filmiki dalej calkiem spoko :good:

Opublikowano

Marku ja nie zaczynam ale praw fizyki i ciulostwa kierowników się nie oszuka, tyle na temat, często gęsto, codziennie śmigając prawie 300 km w różnych warunkach widzę kto jest ciulem, kto kamikaze a kto nie

Opublikowano

tutaj macie filmik na co komu QUATTRO albo nawet OTTO :P

Opublikowano

Tatra zawsze była i będzie królem off roadu :)

Opublikowano

Dobra teoretyki i praktyki :evil:

W sobote jest Nowe Miasto nad Pilica, placisz 200PLN i wjezdzasz na caly dzien na lotnisko. Ktos leci?

Jedzie bajk , a ja sie powaznie zastanawiam :mysli: