Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Pasek rozrządu - czy musze zmieniać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! włąsnie mojej audi stuknęło 100.000 km przebiegu.. niby od nowości pierwszy pasek zmienia sie przy przebiegu 120.000 km ale moje autko jest 1995 roku i ma swój wiek... co radzicie?!

Opublikowano

nawet bym sie nie zastanawiał tylko odrazu pojechał zmieniać :gwizdanie:

Opublikowano

Nic nie musisz, najwyżej wymienisz silnik :naughty:

Chłopie nie gdybaj tylko zmieniaj

Opublikowano

Pewnie, że zmieniaj !!! Paska nie zmienia się tylko gdy Ci wyskoczy odpowiedzi do wymiany paska przebieg, ale też z czasem. Jak dobrze pamiętam to chyba max jest 2 lub 3 lata bez względu na przebieg. Może w nowych autach jest inaczej ale w takim jak Twoje raczej tak jak pisze.

Opublikowano

wie ktoś z kolegów ile kosztuje wymiana rozrządu ?

Opublikowano

wie ktoś z kolegów ile kosztuje wymiana rozrządu ?

W warsztacie u Pana Heńka około 150zł.

Opublikowano

hehe dobra dziekówka :)

Opublikowano

no wymienial ale nie sam pasek napinacze rolki pompa

Opublikowano

Ja wymienialem niedawno w swojej wszystkie możliwe paski, rolki i napinacze i pompę wody. Wszystkie części kosztowały mnie 1100 zł. i robocizna 200. Mechanior twierdzi, ze na tych zamiennikach mozna śmigać 80-90 tys. km

Opublikowano

masz ładny przebieg jak na ten roczniki !!! gratuluje - daj do dobrego warsztatu niech ci auto dobrze przejrzą

Opublikowano

no to zabieram sie za robienie rozrządu.. mozę ktoś doradzićjakiej firmy zamienniki brać?? pompa?jakie sa ceny miedzy orginałąmi??ile tam rolek idzie??

Opublikowano

w tych latach kupowano benzyne zeby do kosciola przejechac sie w niedziele, a diesle do latania po swiecie sam mam 95r. i mam 156 tys. przejechane i jest to orginalny przebieg