Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam koledzy ten sam problem, ale nie wiem gdzie tej pompy szukać i jak się do niej dobrać, a i przy okazji pytanko, czy ktoś przerabiał centralny z kluczyka na pilot, a jeśli tak to czy jest to duży problem no i oczywiście czy są to duże koszty. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów Suchor-t A4 1,8 95r. :a4fan:

Opublikowano

W bagażniku, na dole prawej wnęki, pod wykładzinami, w gąbce jest ukryta pompka.

Nie ma żadnego problemu z dołożeniem pilota do fabrycznego centralnego. Jak masz jakieś pojęcie z elektryki to wystarczy schemat i wydatek na centralkę zdalną lub na alarm. Ot cały koszt.

PS: no i jeszcze kilka piwek na sjestę po montażu. :wink:

Opublikowano

Miałem te same objawy ale to niestety nie były zimne luty, u mnie wysiadł przekaźnik którego nie można było dokupić ani znaleźć zamiennika. Kupiłem Używaną pompę na Allegro za 150 zł. chyba. Stara leży w garażu jeśli ktoś potrzebuje...

Jeśli chodzi i przeróbkę pilota to chyba lepiej założyć alarm z obsługą ori centralnego zamka. Zapłaciłem za dość prosty z montażem 200 zł. tylko - jedynie szyb nie dosuwa poza tym robi robotę

Opublikowano

jak jest mozliwość wydłużenia czasu zamykania w alarmie to i bedzie szyby domykał :wink:

Opublikowano

Dołóż unstera firmy amt za trzy dyszki i też będzie domykał

Opublikowano

Dzisiaj poszperam w bagażniku i postaram się coś zrobić, bo aż coś się robi, raz zamyka a dziesięc nie :twisted: :a4fan:

Opublikowano

U mnie było tak samo i okazalo sie,ze to bezpiecznik;] No ale teraz za to czasami sie zdarza ze zamykam pilotem samochod a automatycznie otwiera mi sie lewa przednia szyba---->kiedys tak sie stalo jak mooooocno padal deszcz--->ale bylam wsciekla. Wiecie moze co to moze byc? Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam jestem nowiutki wiec jeszcze raz przywitam sie serdecznie :a4fan: mam ten samproblem z centralnym zamkiem (tzn wogole nie dziala) mam zwykly klucz wiec otwieram zamek przekrecajac kluczykiem i nic otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, alarm sie zalacza normalnie i reszta podobny rzeczy typu oswietlenie dziala normalnie, co zobi i gdzie znajde skrzynke w glownymi przekaznikami i bezpiecznikiemod centrala , z gory dziekuje

[ Komentarz dodany przez: wojtas-audi: 03-03-2007, 23:42 ]

Hej, przywitanie to nie tutaj, przeczytaj REGULAMIN !!

[ Dodano: 04-03-2007, 12:14 ]

sorka , juz wypelnilem obowiazki nowego forumowicza, moj blad

Opublikowano

U mnie był podobny problem, nie chciał zamykać. Trzebabylo klepnac w kompresor to zamknął. Dałem go znajomemu ktory poprzwil luty i wszystko smiga jak nalezy. Zauwazyem jeszcze takie cos ze jak otworze bagaznik kluczykiem to tak jakby rozłacza centralny i nie otwoera/zamyka wszyskich dzrzwi tylko jedne. Czy u was tez mam miejsce podobne zjawisko?

Opublikowano

nie bede zaczynal nowgo tematu, ale mam podobny problem z tym ze ja zamknalem auto i juz nie umiem go otworzyc, tylko bagaznik. I chcialbym sie dowiedziec czy nie wiecie co to moze byc ?? i gdzie dokladnie znajduje sie pompka centralnego.

Opublikowano
nie bede zaczynal nowgo tematu, ale mam podobny problem z tym ze ja zamknalem auto i juz nie umiem go otworzyc, tylko bagaznik. I chcialbym sie dowiedziec czy nie wiecie co to moze byc ?? i gdzie dokladnie znajduje sie pompka centralnego.

To to samo. Raz miałem taki problem ze podjezdrzam na stacje z pustym bvakiem a tu wlew zamkniety. nie bylo cikawie ale otwarło sie na szczescie. Gdzies byl juz poruszony ten problem. Pompke-kompresor masz w bagazniku po prawej stronie pod podloga w takiej gabce lezy.

Opublikowano

no to mozna teraz szukac, dzieki wielkie za pomoc :) Ja wlasnie rozbieralem schowek pasazera i znalazelm tam na 99 % przewod cisnieniowy centralnego zamka (czarny z nakretka na koncu) nieprzykrecony do niczego, poprostu sobie tam jest a zamek nie dziala od kad auo kupilem hm gdzie on powinien byc wkrecony ? czy jest tam w slupku niedaleko schowka pasazera jakas skrzynka, rozdzielnik ??

Opublikowano

A jest to mozliwe ze ja, jezeli np odlacze akum, bo mialem taki przypadek ze mi sie rozladowal i chcialem go wziasc do domu podladowac, tylko ze ja jezeli nie mam podlaczonego akuma to nie otworze auta, ani tez nie zamkne :/ poprostu moge sobie krecic kluczykiem a zamek sie nie otwiera ani nie zamyka, jedynie jak jest podlaczony akum. Tak bylo orginalnie w A4 czy ktos mi tam cos kombinowal ?? np poprzedni wlasciciel ???

Opublikowano
A jest to mozliwe ze ja, jezeli np odlacze akum, bo mialem taki przypadek ze mi sie rozladowal i chcialem go wziasc do domu podladowac, tylko ze ja jezeli nie mam podlaczonego akuma to nie otworze auta, ani tez nie zamkne :/ poprostu moge sobie krecic kluczykiem a zamek sie nie otwiera ani nie zamyka, jedynie jak jest podlaczony akum. Tak bylo orginalnie w A4 czy ktos mi tam cos kombinowal ?? np poprzedni wlasciciel ???

Dokleiłem jeszcze jednego princreena z odpowiedzią na Twoje pytanie, bo nie zauważyłem, że jest w instrukcji jeszcze info na temat odłączania akumulatora.

Opublikowano

padł mi sterownik od centralnego...co robic?znazlem na allegro pompke do audi identyczny nr jak moj tylko na koncu rozni sie literka u mnie jest G a tu A,ma to znaczenie czy moge kupowac ta? http://moto.allegro.pl/item171663458_pompka_centralnego_zamka_audi_a4_a6_a3_8l0862257a.html

(z wygladu jest taka sama jak moja) a tutaj identyczna jaka ja mam http://moto.allegro.pl/item172628573_sterownik_centralnego_zamka_audi_8l0_862_257_g.html co robic?

Opublikowano

98igo, będzie - znalazłem że pompka 8L0862257A została wycofana w 1996 (była montowana w A4 między innymi).

Opublikowano

Robaczki.

Jak pompka centralnego tak padła, ze zastanawiacie się nad kupnem kolejnej, to zagadajcie z kolegą kapsel na PW (ślązacy nie bedą mieli zbyt daleko), on jest macherem od pompek. Moją choć w strasznym stanie uzdrowił. Trzeba oczywiście przesłać i poczekać, ale szacuję, ze koszty będą niższe niż zakup. Zreszta, jak mówię dogadujcie szczegóły na PW z kapslem.

Ew, jak ktoś z Was zapyta na PW, to jestem upoważniony do przekazania telefoniare do kapsla :biggrin:

Opublikowano

juz za pózno,zamowiłem z allegro za 500zl :evil: a różniły sie tym ze ta za 300zl była starsza tak jak pisał pre_pl i nie miała w sobie takich funkcji jakich tamta za 500zl tak mi tłumaczył gosciu jak zadzwoniłem...

Opublikowano
juz za pózno,zamowiłem z allegro za 500zl :evil: a różniły sie tym ze ta za 300zl była starsza tak jak pisał pre_pl i nie miała w sobie takich funkcji jakich tamta za 500zl tak mi tłumaczył gosciu jak zadzwoniłem...

:eek: :eek: :eek: Masakra. Trzeba było poczekać, na pewno by się coś tańszego trafiło, albo naprawiać.