Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] A4 B5 1.9TDI AFN Avant by Rogal. S4 look. Porządne auto. Nowe foty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wielki szacun :hi: Audiczek 1 klasa.Tez sie ciesze,ze nie sprzedales autka bo wierze,ze jak odpicujesz juz ja to cel uwinczy srodki i bedzie mega wypas :naughty: Tak trzymaj i czekamy na efekt koncowy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wielki szacunek :hi: Audiczek 1 klasa.Też się cieszę ,że nie sprzedałeś autka, bo wierzę, że jak odpicujesz już ją, to cel uwieńczy środki i bedzie mega wypas. :naughty: Tak trzymaj i czekamy na efekt końcowy :wink4:

W tej chwili zmiany dokonują się, także za kilka dni będę mógł pokazać efekty moich starań.

Pozdrawiam. miczek.mk

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ładne :audi:, ładne plany, tylko gratulować i czekać na nowe oblicze - SSline :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ładny i zadbany kombiaczek. Jedyne czego brakuje wg. mnie to FIS reszta :good:. Choruje na takie lampki jakie Ty masz w swojej mozesz zdradzic ile kosztowały xenonki?

Opublikowano

ja bym trojramienna kiere wsadził do niej :>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czekamy na fotki:)

Opublikowano

a ty masz jeszcze to audi??? bo wogule nie widać

Opublikowano

Właśnie masz je jeszcze......

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

a ty masz jeszcze to audi??? bo wogule nie widać

Oczywiście, że ją mam, niestety zakup domu, potem jego remonty, oraz parę innych tematów opóźniły moje prace nad moją a-czwóreczką, ale zrobiona jest, oto parę zdjęć w wersji roboczej.

8b119658924940c0med.jpg

830be967b45dc512med.jpg

591a668eee4ea6bfmed.jpg

Zderzak przód i tył S4 w wersji przed liftem, progi S4 (także wewnętrzne), lotka na tylnej klapie RS4, wszystko oryginał.

Samochód na kołach zimowych.

Jak Wam się teraz podoba??

Opublikowano

cały czas jest fajniutka sztuka a teraz z tymi lampami i zderzakiem koxik się robi widać niezły

jedyne co to ja bym "pierdyknął" wydech wypolerowany jest różnica, chwilkę to trwa, ale niskim kosztem można dodać ciekawy detal i by do tej listwy chromowanej pasował na klapie

Opublikowano

Fajnie Ci to wszystko wyszło :good: jedyne co to gleba by sie przydała do tego body :good:[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2010, 12:13_________________________________________________Takie 1BE(to tylko -20) by do twojego pasowało, jedynie w zime można by sie pokusić o przekładke na serie :good:

Opublikowano

no powiem ci kolego gratuluje prezentuje sie idelanie :slina: fajne zmiany wprowadzone wiec zyczyc tylko zeby bez awaryjnie sluzyla :)

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Witajcie, troszkę czasu nie inwestowałem w moją A4 B5, ponieważ ilość samochodów na moim podwórku zmusiła mnie do sprzedaży jednego z aut, a myślałem że to będzie ta A4.

Do wyboru do sprzedaży były:

- A4 B6 1.9tdi Avant quattro AVF 170PS 380Nm by Rogal - salon Polska

- A4 B5 1.9tdi Avant AFN 136PS 285Nm by Rogal, pełen S4 look - import Niemcy

- VW Touran 2.0tdi BKD 140PS 7-os. - salon Polska

Wybór był trudny, ponieważ każde z aut jest inne.

I co? Kluczem była sprzedaż najmniej pewnego pojazdu.

Więc wybrałem do sprzedaży Tourana. No i Touran sprzedany, przegrał z moją nieśmiertelną A4 B5...

Sprzedawałem go aż trzy dni, jak na salonowe auto z pełną historią serwisową i małym przebiegiem, to wyjątkowo długo...

Aktualne ustalenia są takie, że nasza A4 B5 będzie jeździć u nas nadal...

W związku z powyższym w drugiej połowie maja 2011 w moją A4 B5 poczynione zostały niezbędne inwestycje:

- polerowanie i wyprawki lakiernicze w warsztacie lakierniczym + powtórne malowanie nakładek S4 progów i zderzaka tylnego S4 (auto wygląda jak nowe)

- zakup felg AVUS III, 17" 7J" ET 38 od S4 B6 (pakiet zimowy) używane, nie naprawiane, jak nowe.

- komplet opon GISLAVED SPEED 606 205/50R17 93W - nowe

- pranie wnętrza KARCHER-em

- nowe dywaniki welurowe przednie ASO

- nowy klucz typu "scyzoryk" oryginalny od octavii + montaż alarmu ze sterowaniem CZ z tego klucza scyzoryka z octavii

- radio Audi concert II CD z emulatorem can

- montaż podświetlanych wlotów powietrza (kratek) z A4 lift

- montaż podświetlenia podłogi przód lewy i przód prawy

- mały przegląd, jak zwykle w ASO

Plany na najbliższy okres:

- mozolnie zbieram listwy dolne drzwiowe od S4:

* kupione nowe 4 listwy na błotniki z elementami montażowymi w ASO (już pomalowane), trzeba założyć

* kupione używane 3 listwy na drzwi, brakuje mi tylko całej listwy lewy tył oraz jednej montażowej z drzwi przednich (jeszcze trochę poczekam, najwyżej kupię brakujące elementy w ASO) - do pomalowania

zdjęcia zamieszczę wkrótce, mam jedynie zdjęcia felg, oto one:

15299931101.th.jpg

Na inne plany nie mam pomysłu, jeśli macie propozycje, z pokorą czekam na propozycje.

Opublikowano

Dobry wybór z felgami :good: a z zawiechą cos myślisz :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Ciągle mnie męczy to zawieszenie..., masz rację Kowi, ale mam dom za miastem..., w zimie jest ciężko, chyba, że masz jakiś pomysł...

A swoja drogą czy B1E do kombi da się kupić, jeśli tak to gdzie?

Opublikowano

Ciągle mnie męczy to zawieszenie..., masz rację Kowi, ale mam dom za miastem..., w zimie jest ciężko, chyba, że masz jakiś pomysł...

Oczywiście że się da kupić 1BE do avanta, ja mam u siebie i w zimie wcale nie jest tak zle :good:

Mam pytanie odnośnie Twoich lamp bo są świetne, napisz mi jaki jest ich przybliżony koszt, moze byc na priv :good:

Pozdrawiam i bezawaryjności życzę :hi:

Opublikowano

przeciez 1BE praktycznie nie różni sie od serii , 2 cm prawie niezauważalne :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mam pytanie odnośnie Twoich lamp bo są świetne, napisz mi jaki jest ich przybliżony koszt, moze byc na priv :good:

Na 2 stronie mojego postu masz historię z cenami.

Opublikowano

Masz oske wiec masz dosc spory wybór, koszt nowego 1BE to jakieś 1200zł w ASO za same amory, wiec lepiej szukać w używce, albo ładowac jakaś alternatywe z alegro typu mts tatechnix albo cos z wyższej półki, obnizenie -35 bedzie odpowiednie dla 17ki, szpara miedzy kołem a rantem błotnika wyjdzie na jakieś 2 palce i ja bym polecał zakładac cos o takim obnizeniu 30-35 :wink4: jak nie masz dziur gdzie na seri przycierałeś to bedzie OK

Opublikowano

Qrde, tez mam banie jesli chodzi o zawias :confused4: no bo eS-ka daje sporo frajdy z ostrej jazdy :evil: a mega gleba (i mega wyglad) troszke to okaleczy. No i tak wlasnie nie wiem co robic...

Tak zastanawiam sie nad gwintem, na codzien jakis lekki setup a na specjalne okazje do gleby :decayed: