Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP hamulców w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DEV pytanie do ciebie bo próbowałem pisać na pw ale wyskakuje mi ze nie możesz odbierać wiadomości mam a4 b8 2.0 tdi w sedanie prod 2008 zrobiony soft na 197/405 i niestety te padaczki 314 mm tarcze o ile na fabrycznym sofcie jeszcze od biedy było to teraz łatwo je zgrzać ?Co założyć żeby to w miarę grało 320 tarcze plus dobry klocek czy 345 ?czy jest coś pośrodku co ewentualnie polecasz ? I czy masz coś na stanie tj zaciski ? Nie wiem jak z osłonami czy moje będą Ok czy tez trzeba wymieniać ? No i jaka cena za jaki zestaw ?ale to pewnie na pw ,chyba ze któryś z kolegów ma jakiś sensowny kpl na swap to tez proszę na pw . moc nie będzie już zwiększana a felga na zimę 17 

Edytowane przez Luki36
Pomyłka

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 494,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
33 minuty temu, Luki36 napisał:

DEV pytanie do ciebie bo próbowałem pisać na pw ale wyskakuje mi ze nie możesz odbierać wiadomości mam a4 b8 2.0 tdi w sedanie prod 2008 zrobiony soft na 197/405 i niestety te padaczki 314 mm tarcze o ile na fabrycznym sofcie jeszcze od biedy było to teraz łatwo je zgrzać ?Co założyć żeby to w miarę grało 320 tarcze plus dobry klocek czy 345 ?czy jest coś pośrodku co ewentualnie polecasz ? I czy masz coś na stanie tj zaciski ? Nie wiem jak z osłonami czy moje będą Ok czy tez trzeba wymieniać ? No i jaka cena za jaki zestaw ?ale to pewnie na pw ,chyba ze któryś z kolegów ma jakiś sensowny kpl na swap to tez proszę na pw . moc nie będzie już zwiększana a felga na zimę 17 

mam 320 i 345mm

tył 330 też się znajdzie

Opublikowano
Teraz, Dev napisał:

mam 320 i 345mm

tył 330 też się znajdzie

A coś konkretniej co polecasz ? Jaka cena ? Jak byś miał chwile i chęci to napisz na pw ceny lub na [email protected] 

Opublikowano
3 minuty temu, Luki36 napisał:

A coś konkretniej co polecasz ? Jaka cena ? Jak byś miał chwile i chęci to napisz na pw ceny lub na [email protected] 

zadzwoń jutro

Opublikowano
8 minut temu, Dev napisał:

zadzwoń jutro

Ok dzięki ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytałem cały temat ale być może mi coś umknęło. Czy klocki hamulcowe do tylnych zacisków s4/s5 i seryjnych pod tarcze 300 są takie same? Tak wynika z niektórych opisów na allegro. Chcę założyć na tył zaciski z s4, które są już gotowe, mam też tarcze 330 i prawie nowe klocki hamulcowe, które w tej chwili są założone na seryjne zaciski i tarcze 300mm. Jeżeli klocki są takie same to czy jest możliwość dokupienia samych blaszek (prowadzenie klocka w zacisku?) czy muszę kupić zestaw klocki+blaszki?

Opublikowano
2 godziny temu, corradoowner napisał:

Przeczytałem cały temat ale być może mi coś umknęło. Czy klocki hamulcowe do tylnych zacisków s4/s5 i seryjnych pod tarcze 300 są takie same? Tak wynika z niektórych opisów na allegro. Chcę założyć na tył zaciski z s4, które są już gotowe, mam też tarcze 330 i prawie nowe klocki hamulcowe, które w tej chwili są założone na seryjne zaciski i tarcze 300mm. Jeżeli klocki są takie same to czy jest możliwość dokupienia samych blaszek (prowadzenie klocka w zacisku?) czy muszę kupić zestaw klocki+blaszki?

klocki te same

blaszki mam jak chcesz

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, jutro będę dzwonił

Opublikowano

Panowie jakiej felgi szukać 18cali pod zacisk C7 356mm szerokość 8-8,5J jakie ET żeby było troche luzu ? ktoś przerabial temat ?

Opublikowano
14 minut temu, Gibons napisał:

Panowie jakiej felgi szukać 18cali pod zacisk C7 356mm szerokość 8-8,5J jakie ET żeby było troche luzu ? ktoś przerabial temat ?

ori z C7

Opublikowano

Nie każda C7 miała 356mm z przodu tak ? wiesz jakie ET będzie ok ? jakiś zakres ? 35-29 będzie ok ?

Opublikowano

Np. taka fela z C7 ogarnia 356 z przodu

a7994d20465c0607med.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Gibons napisał:

Nie każda C7 miała 356mm z przodu tak ? wiesz jakie ET będzie ok ? jakiś zakres ? 35-29 będzie ok ?

pytałeś o 18"

ET 33 i w dół

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Czyli 8.5J ET 29 powinno być ok ;) ?

yanosho znasz może parametry tej felgi ?

Opublikowano
Godzinę temu, Gibons napisał:

Czyli 8.5J ET 29 powinno być ok ;) ?

yanosho znasz może parametry tej felgi ?

Jak dobrze pamiętam to ET32 8J ale tu nie chodzi tylko o parametry tylko o wewnętrzne wyprofilowanie ramion felgi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Do wymiany mam klocki na tyle ale pomyślałem, żeby SWAPa odrazu zrobić.

Czy powinno się robić sam tył a za jakiś czas przód? Chodzi o wymianę na 330 z s4 + przewody w oplocie też narazie na tyle?

Opublikowano

Witam mam pytanie czy zaciski od s6 podejdę do audi b8 p&p  czy trzeba adaptery robić 

566759936_1_1000x700_audi-s6-zaciski-przod-piotrkow-trybunalski.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, Marcin_G napisał:

Hej,

Do wymiany mam klocki na tyle ale pomyślałem, żeby SWAPa odrazu zrobić.

Czy powinno się robić sam tył a za jakiś czas przód? Chodzi o wymianę na 330 z s4 + przewody w oplocie też narazie na tyle?

Najlepiej wymienić komplet, ale sam tył też możesz jeśli w nieglugim czasie zalozysz przod :) bo inaczej tyl bedzie wiekszy niz przod obecnie. Jak chcesz to mam zestawy przod tyl itp

Opublikowano
22 minuty temu, Stasiu1986 napisał:

Witam mam pytanie czy zaciski od s6 podejdę do audi b8 p&p  czy trzeba adaptery robić 

566759936_1_1000x700_audi-s6-zaciski-przod-piotrkow-trybunalski.jpg

Wszytko podejdzie co ma rozstaw 14cm, pytanie z czego tarczę dobierzesz...