jacek70 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ta od razu vagiem. Wystarczy włączyć światła i otworzyć drzwi. Oczywiście zostawiając kluczyk w stacyjce.
tomekch973 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Niektórzy podłączają głośniczki z zabawek albo telefonów. Jest też możliwość, że po prostu pada licznik. Niestety liczniki firmy jaeger mają ten problem, że się sypią...Posiadam licznik VDOWysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
jacek70 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Brzęczki padają i w Vdo i w Jagerach nie ma zasady. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez jacek70
Muskel1 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ta od razu vagiem. Wystarczy włączyć światła i otworzyć drzwi. Oczywiście zostawiając kluczyk w stacyjce. Przeczytaj dokładnie pierwszy post.
pox Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Ja tak miałem jak wymieniłem kostkę stacyjki na jakieś badziewie. Oprócz braku sygnału o światłach, nie wyłączało się też radio i nie działało domykanie szyb z kluczyka. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
tomekch973 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Robilem test licznika vagiem i "gong" ladnie dziala, jednak przy otwartych dzwiach i wlaczonych swiatlach jest cisza Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
marcin_franz Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A wyswietla Ci otwarte drzwi na fisie, oraz pokazuje zieloną ikonkę po włączeniu świateł pozycyjnych?
tomekch973 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Tak na fisie wyswitla otwarte dzwi, zielona ikonka pojawia sie zarowno po wlaczeniu swiatel pozycyjnych jak i mijania Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
marcin_franz Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 To już nie mam pomysłów. A na przykład po otwarciu drzwi pasażera nie włącza się brzęczyk?
tomekch973 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Sprawdzalem rowniez to ale przy otwartych dzwiach pasazera takze nic nie slychac nie wiem czy to ma jakies powiazenie z moim problemem ale zauwazylem ze po otawrciu jakich kolwiek drzwi raz zapala sie oswitlenie kabiny z przodu i z tylu a raz tylko z przodu Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez tomekch973
jacek70 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Proponuję podmienić brzęczyk. Tak wiem rezerwę sygnalizuje. Ale tak tylko głośno myślę . A co jeśli sygnał rezerwy jest inny ,a włączonych świateł inny. Jeden słychać a drugi nie jeśli głośniczek niedomaga. To tylko propozycja ale może warto sprawdzić.??
tomekch973 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 sprawdzalem vagiem gong i byl inny niz sygnal rezerwy Ja tak miałem jak wymieniłem kostkę stacyjki na jakieś badziewie. Oprócz braku sygnału o światłach, nie wyłączało się też radio i nie działało domykanie szyb z kluczyka.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Kolego u mnie oprocz nie dzialajacego brzeczka, nie wylacza sie rowniez radio po wyjeciu kluczyka,wiec moze to naprawde kostka moglbys powiedziec jaka kostke kupic? Gdyby ktoś miał problem z nie działającym brzęczkiem włączonych świateł polecam sprawdzić czy na przewodach od radia tj. czerwony +12v i czerwono niebieski +12v po stacyjce nie jest zrobiona zworka poprzez zacisk przebijający izolację. U mnie te 2 przewody były połączone ze sobą dlatego tez radio po wyjęciu kluczyka nadal działało a brzeczek nie dawał oznak życia. Po usunięciu zworki wszystko wróciło do prawidłowego działania.
Rekomendowane odpowiedzi