GILI Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Zawsze o tej porze zakładałem zimówki ale jeszcze trochę do prawdziwej zimy.Założę więc na jeden samochód w razie opadów śniegu coś pojedzie. Kto z was już też zmienił???
Yelo Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja pilnuję prognoz pogody i czekam z zimówkami na felgach w garażu. Ale jeżeli miałbym robić przekładkę (czyli opony na tych samych felgach), to już bym chyba zmienił, bo kolejki do warsztatów oponiarskich są straszne.
henias1987 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 jak tem bedzie ok 5 stopni to juz trzeba zakladac to letnie wtedy robia se zbyt sztywne
mcm Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 ja zakładam dopiero jak spadnie śnieg
bero Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 ja tez już założyłem, lepiej teraz jest założyć póki jest spokój u gumiarzy później będą kolejki, poza tym teraz już można spokojnie zakładać oponkom się nic nie stanie..
arturo_freestyler Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 wczoraj załozylem nówki nokiany 225/45/17 i jest wypas cicho w porównaniu do moich szrotów dunlopów letnich 235/45/17 które poszły na śmietnik :>
GILI Opublikowano 31 Października 2008 Autor Opublikowano 31 Października 2008 Mam ori alu 16cali nowe opony 205/55 BFGoodrich Winter G jest ok. cicho i nie za miękko
slaweq Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja pewnie w przyszłym tygodniu założe zimówki Nie ma co czekać na pierwszy snieg
Barni Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Od 3 dni jeżdżę na zimówkach
verpa Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 na wp.pl byl dziś news o Niemcach. zasypalo ich niesamowicie. Ja zimowki juz mam
Aydaho Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 ja zakładam dopiero jak spadnie śnieg niedobrze - zimy mamy od pewnego czasu bezśniegowe ( czasem symbolicznie zamiecie ) - ale droga może być czarna a i tak z niej wyjedziesz. Opona letnia poniżej 5 C traci swoje właściwości ... zresztą dobrze to wiesz myślę ze jeszcze 2-3 tygodnie i tzreba się przesiadać na staloowki
Piechol Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 ja już mam, często jeżdżę rano i wieczorami i temperatury już niskie
bintom Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja narazie kupiem jeden nowy zestw zimowek na testy, jesli wyjdzie ok to kupie drugi taki sam. Mam KLEBER KRISALP HP2 . Pierwsze wrażenie to , że są głośniejsze od letnich, ale letnie miałem Goodyear Exellenc, więc nie ma się co dziwić. Trzymają się na narazie średnio, bo jeszcze mają te "cycki" myśle , że jak się one zetrą to powinno być O.K. Okaże sie w przyszłosci
Dibo Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja narazie śmigam na letnich. Zmienię jak się znacznie ochłodzi a temperatura spadnie do około 5 stopni.
Dibo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Im pozniej, tym lepiej.. I dłużej lansik jest na letnich alu :>
Flyer Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 myślę ze jeszcze 2-3 tygodnie i tzreba się przesiadać na staloowki Stalowka na zime jest dla leszczykow
Gość sector Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 wczoraj w zimowe lacie ubrałem moją A-4 , No i raport z letnich mogę złożyć - wszyscy się śmiali http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t28753.0.html;highlight=regal mogę się pośmiać teraz ja - zrobiłem od założenia dobre 20tyś. może więcej no i stan opon nadaje się na przyszły sezon - spokojnie - opona za 135zł. zaliczyłem kilka b. szybkich tras -( hałas nie dokuczał) no i widzę ,że czasami można kupić coś w ciekawej cenie -
endriuu Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Stalowka na zime jest dla leszczykow Stalówka w zimie jest dla prawdziwych czortów ja zakladam jutro. co prawda w Szczecinie sniegu nie uświadczysz, mrozu podobnie ale jade za tydzień pod Rzeszów, tam piździawka może nawet w lipcu sie przytrafić :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi