michal008 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Witam. Zauważyłem że nie działają mi światła mijania. Nie wiem dokładnie od kiedy ale przypuszczam że od wczoraj gdy wyciągałem lewy reflektor żeby dostać się do intercoolera. Wyciągałem tylko lewy a nie działają oba. Sprawdziłem bezpieczniki- są całe, sprawdziłem napięcie pod tymi bezpiecznikami i też jest ok. Błędów brak. Jak robię przez vag-a test świateł to o dziwo zaświecają się. . Czyli żarówki sprawne. Podczas wyciągania lampy nie odłączałem aku ale też kluczyk był wyciągnięty ze stacyjki. Z tego co sprawdziłem to prawdopodobnie (bo nie wiek który to pin) na kostce przy lampie nie ma zasilania do świateł mijania. Co to możne być i jak to naprawić? Zastanawiam się jeszcze czy podczas wyciągania intercoolera nie rozpialem albo uszkodzilem jakiegoś kabla. Ale nie działają oba światła a robiłem tylko przy jednym
jacek70 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Jeśli bezpieczniki dobre to albo uszkodzona wiązka przewodów albo moduł. Weź jeszcze pod uwagę przełącznik.
michal008 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Opublikowano 6 Września 2015 Wiązkę to przelecę po kablach i sprawdzę, co do przełącznika to pewnie musiałbym znaleźć piny od niego i zobaczyć na krótko czy się włączą. Lipa bo tak bez świateł to nie pojeździ
jacek70 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Sprawdź wyłącznik. To może być pomocne.http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2957055.html#14274808
michal008 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) dzięki zgłębię temat. Mam jeszcze pytanie: czy da się włączyć tryb skandynawski (żeby światła włączały się podczas przekręcenia kluczyka. Tak w celu sprawdzenia usterki) nie robią tego poprzez długie kodowanie tylko kablem z vagiem starszym (311)- ta wersja nie ma opcji długiego kodowania Edytowane 6 Września 2015 przez michal008
mlodziak22 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Mce 09>07 kodowanie , zmień ostatnią wartość z 1 na 2 powinno być ok
michal008 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 Niestety po włączeniu trybu skandynawskiego zaswieca się tylko iluminacja deski rozdzielczej ale światła nie. Czy to wyklucza włącznik?
bobersky Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Miałem ten sam problem, miałem wszystkie światła ale nie miałem mijania (jeśli nie miałem mijania to drogowe nie chciały sie zapalić na stałe). Zmostkuj przewody przed włącznikiem. Jak zaświeca to znaczy, że włącznik padł
michal008 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 O widzisz. Dzięki, spróbuję jeszcze tak okazało się że były spalone obie żarówki. Co ciekawe wyciągałem je i sprawdzałem "wzrokowo"- wyglądało wszystko ok. Problem rozwiązany.
nitroo Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Wzrokowo. Mogę tylko pogratulować.
Fido Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 okazało się że były spalone obie żarówki.
michal008 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Opublikowano 12 Września 2015 Wzrokowo. Mogę tylko pogratulować. To gratuluj...
jacek70 Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 Miałeś spalone żarówki i nie było o tym informacji na fisie ? ?Dziwne
mlodziak22 Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) Nie każda b6 ma kontrolę spalonych żarówek . Wszystko zależy od wersji mce. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Września 2015 przez mlodziak22
Rekomendowane odpowiedzi