Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki płyn do układu wspomagania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale na lajcie moge z tego zoltego przejsc na LHM+? zolty chyba tez mineralny jest

Opublikowano

Na pewno Ci LHM nie zaszkodzi.

Opublikowano

Lhm lej

Wysłane z G2

Opublikowano

Dobra to zamawiam 2l TOTAL LHM+ ze znaczkiem cytryny :wink: dzieki za porade chlopaki :decayed:

Opublikowano

Ale na lajcie moge z tego zoltego przejsc na LHM+? zolty chyba tez mineralny jest

LHM nie jest żółty, ale najwlasciwszy dla tego ukladu.

Opublikowano

LHM nie jest żółty, ale najwlasciwszy dla tego ukladu.
Tutaj mi chodzilo o ten zolty febiego co mam. Ale fakt troche niezrozumiale napisalem :wink:
Opublikowano

Febi sobie odpuść, nic ciekawego.

Opublikowano

Dlatego tez mam zamiar lac ten LHM+, a zolty febi to poprzednik wlal :wink:

Opublikowano

DEV może Ty ogarniasz temat. Na dobrą sprawę jaką różnicę robi układowi czy jest zalany minerałem czy syntetykiem? Teraz latam na czerwonym mobilu atf i jest bajka ,a na zielonym minerale gineło mi wspomaganie po rozgrzaniu.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Pompa lub magiel złom, albo jedno i drugie.

Opublikowano

Magiel nówka po regeneracji. Pompa za to pojeździła trochę na sucho. Dzieje się tak dlatego ,że minerał jest rzadszy od syntetyku po rozgrzaniu?

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

A jak jest z olejem silnikowym, hm ?

Opublikowano

No tak samo. Minerał po rozgrzaniu szybciej traci właściwości niż syntetyk o podobnych parametrach. Ogólnie zrobi się szybciej rzadki

Gadałem z kumplem który mechanikuje w aso. Twierdzi ,że nie leją już minerału do wspomagania bo został wycofany. Płynu o nr G002000 już nie ma (żółty minerał) wycofali go w 2007r , zamiast niego wprowadzili G004000 (zielony syntetyk) i karzą go lać zamiast minerału. Zamiennikiem G004000 jest Febi 6161 z czerwoną nakrętką (także zielony syntetyk) na którym jest jak wół napisane ,że to zamiennik dla G002000 (czyli syntetyk zamiast minerału).

O co w tym chodzi? Doszli do wniosku ,że minerał jest be i go wycofali?

Tą wersje podtrzymują serwisy które robią magle (nie lać minerału). Firma w której brałem magiel wręcz nakazała mi nalać czerwony atf zamiast minerału pod groźbą utraty gwarancji (12msc bez limitu km). Twierdzili ,że magle po zielonym minerale wyglądają jak szajs (korozja , wżery itp). Obdzwoniłem z 6 firm i wszędzie to samo.

Na koniec shiza z brakiem u mnie wspomagania na minerale po rozgrzaniu.

A więc:

1.aso brak minerału

2.serwisy od magli nie zalecają minerału

3.brak wspomagania po rozgrzaniu na minerale.

Jest na tą chwilę 3:0 dla syntetyka. W takim układzie czemu mam lać minerał skoro jest z definicji gorszy? Ktoś to racjonalnie wytłumaczy w więcej niż dwóch słowach?

Teraz najciekawsze. Febi 6162 na którym gineło mi wspomaganie był mineralny. Teraz latam na czerwonym mobilu atf i wszystko jest ok. Tylko ,że mobil atf 220 to też minerał. Idzie świra dostać. Wychodzi więc na to ,że mamy w tej chwili na rynku zielony minerał oraz syntetyk i tak samo czerwony w dwóch wariantach. Jak komuś mało to jest jeszcze żółty. Zamawiam LHM na próbę.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Wiec juz ja tez nie wiem jaki olej wlac ... :facepalm:

Opublikowano

Powiem Ci ,że temat płynów do a4 b5 (i innych vag z tego okresu) jest pokręcony jak w żadnym innym aucie. Lej Total LHM

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Febi syntetyk też git bo 3 lata mam i ok.

Pozatym od problemów z opla wspomaganiem jeszcze przed Audi żadnego minerała już nie wieje bo nie stać mnie na pompy co 2 lata.

Opublikowano

Piszesz o febi 6162 chyba. Jeśli już to lepiej wybrać g004000. Do febi się zraziłem. Co działo się z oplem? One domyślnie nie mają jeździć na syntetyku?

Opublikowano

Ja jutro zobacze czy maja u mnie na miejscu LHM +, Jak nie to zamawiam. Zdam relacje czy cos sie poprawilo. Bo nie mowilem jeszcze, ze teraz jak mam zimna fure, odpale i krece kierownica w prawo to mi blokuje gdzies czasem. Zobaczymy czy wymiana plynu cos da.

Opublikowano

Ten miałem na myśli. Pomyliłem 2 z 1.

Co za przeboje miałeś z oplem ,że minerału nie chcesz?

Ja jutro zobacze czy maja u mnie na miejscu LHM +, Jak nie to zamawiam. Zdam relacje czy cos sie poprawilo. Bo nie mowilem jeszcze, ze teraz jak mam zimna fure, odpale i krece kierownica w prawo to mi blokuje gdzies czasem. Zobaczymy czy wymiana plynu cos da.

Daj znać