sparkson Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Witam, moze ktos z was mial podobny problem z woda zbierajaca sie pod dywanikiem pasazera ale zaraz przy tunelu srodkowym. Mniej wiecej na wysokosci zawiasow schowka. Sprawdzalem podszybie ale tam jest czysto i kanaly sa drozne. Co jeszcze sprawdzic?
Muskel1 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Masz chlodzony schowek? Jezeli tak moze gdzies z tamtad skrapla sie woda od chlodu?
sylwek1104 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Miałem podobnie okazało się że u mnie były zatkane kanaliki od skraplania klimy zamiast na zewnątrz lało na nogi pasażera przeczyściłem i przestało.
adamresinski Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Z mojej wiedzy są trzy opcje: 1. Zatkane spływy akumulatora - trzeba go wyjąć, wyczyścić liście z podszybia całego, pod aku masz też taką gumkę okrągła, ją możesz wyrzucić lub obciąć trochę ten frędzek, aby woda łatwiej spływała. 2. Zatkany spływ wody z parownika klimatyzacji - musisz rozbrać plastik na progu i przy schowku, odchylasz dywasz i po tunelu idzie taki wężyk czarny od parownika do wylotu w podłodze auta, wyczepiasz delikatnie i czyścisz. 3. Źle złożona obudowa / filtr pyłkowy - wtedy maska w górę i patrzysz czy wszystko dolega do siebie i nie jest połamane. Ewentualnie patrzysz czy nie ma śladów wody spływającej do wnętrza auta Edytowane 29 Września 2015 przez adamresinski
Muskel1 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 W B8 Akumulator jest z tyłu w przy kole zapasowym więc to odpada. Filtr kabinowy możliwe bo tam właśnie siedz. Musisz go wyjąć i sprawdzić czy wilgotny.
sparkson Opublikowano 30 Września 2015 Autor Opublikowano 30 Września 2015 Tylko ze pod maska nie mam filtra kabinowego, chyba ze jest w tunelu srodkowym jak to bylo w e46. Musze poszukac odplywu od klimy jesli faktycznie on moze znajdowac sie w tej okolicy. Co prawda "macalem" pod wykladzina i niczego nie czulem. Poszukam schematu.
buka1207 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Sprawdz czy szyba jest doborze spasowana z uszczelka wzdłuż dachu i lewego słupka może tamtędy się leje. Ps nie masz mokrego słupka od wewnatrz?
Muskel1 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Tylko ze pod maska nie mam filtra kabinowego, chyba ze jest w tunelu srodkowym jak to bylo w e46. Musze poszukac odplywu od klimy jesli faktycznie on moze znajdowac sie w tej okolicy. Co prawda "macalem" pod wykladzina i niczego nie czulem. Poszukam schematu. Nie pod maską. Pod schowkiem masz. https://youtu.be/Oq-t8gTseqE
sparkson Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 Mam nadzieję że wyeliminowałem problem. Dokopałem się do odpływu z wymiennika ciepła od klimy, który jest za małą zaślepką pomiędzy schowkiem a tunelem środkowym, nad nogami pasażera. Wąż był włożony ale moim zdaniem siedział luźno w otworze w tunelu, a na około widać było ślady osadu. Uszczelniłem, i teraz zobaczymy czy coś się zmieni.
nedwed Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 jesli nie pomoze zdejmij rurke od skraplacza i zobacz czy nie jest zapchana
Rekomendowane odpowiedzi