eliteraptor Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) witam wczoraj zauwazyłem ze buczy mi pompa wspomagania przy skrecaniu, przy niskich obrotach,w zbiorniku wspomagania piana jak na powie:) i wogole stanu nie ma ponizej minimum,co moze byc pompa magiel,nieszczelność ,? Edytowane 11 Października 2015 przez eliteraptor
pilKOZAK Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 tak,to typowe objawy nieszczelnosci w ukladzie.
eliteraptor Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 okazała sie nieszczelnosc ,pekniety kabel od wspomagania
kamilelektryk Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Mam podobne objawy u siebie, ale pojawiają się tylko wtedy gdy temperatura spada poniżej ok. 5oC. Buczenie pompy i spieniony płyn w zbiorniku. Po kilku kilometrach, gdy się wszystko rozgrzeje cisza. Nie ma ubytków płynu. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? 1
sławek85 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Mam tak samo jak i ty. Jak odpalę auto jest ok póki nie nacisnę pedału gazu płyn też nie ubywa ale się pieni . po rozgrzaniu i przejechaniu kilku KM wszystko wraca do normy. Czy to nieszczelność? Może mi koś powiedzieć ja powinna być u mnie pompa wspomagania . chodzi mi o numer Edytowane 22 Stycznia 2016 przez sławek85
PRZEMEKC Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) A może sitko w zbiorniczka wyskoczył z swego miejsca ,miałem taki przypadek i też pienił się płyn , tu opisałem:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/345822-pompa-wspomagania-nagle-zaczela-sie-odzywac-przy-skrecaniuprzeczytaj-zanim-zaczniesz-wymieniac-graty/#entry4721094 Edytowane 25 Lutego 2016 przez PRZEMEKC
kamilelektryk Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Muszę to sprawdzić w wolnej chwili. Dzięki za trop:)
PRZEMEKC Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 może tak byc że na wyłonczonym silnik bedzie tak to wygladac ze sitko bedzie na swym miejscu lecz jak sie je ruszy to jest luzne, na włonczonym bedzie gejzer i jak sie je docisnie srubokretem to gejzer ustaje, ogarniesze , jesli to to bedzie, poznasz
rhinbac Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Również miałem piane w zbiorniku jak w pralce odciagnąłem troche płynu strzykawka i wyszło ze sitko lata jak chce, po włożeniu go we własciwe miejsce problem znikł i nie ma sladu babelkow w zbiorniczku.
Etna Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Miałem podobne objawy, u mnie powodem była nieszczelność w układzie. poluzowana opaska. Po wymianie problem poszedł precz.
dawid93 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Piana w zbiorniku i niepokojący odgłos najprawdopodobniej pompy wspomagania. Mechanik wymienił pompę i była cisza lecz po 3km problem powrócił. Sitka nie ma ponieważ było kiedyś wyciągnięte. Dlaczego są takie objawy nadal? Płynu nie ubywa tylko się strasznie burzy jakby tam śrubę od motorówki wlozyl... maglownica? Nieszczelności w układzie? Wadliwa nowa pompa? Edytowane 22 Lutego 2016 przez dawid93
soul87 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Wymień zbiorniczek na taki z siatką ...
dawid93 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Wymień zbiorniczek na taki z siatką ... nie wymienilem wymienilem zato pompe, byla nowa i wadliwa, zalozylem uzywke za 150pln i jest wszystko jak byc powinno
soul87 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Do czasu. Po coś te sitko tam jest. No nic Twoja pompa Twoja kasa :-)
Rekomendowane odpowiedzi