Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Legnica i okolice - Spot Info w pierwszym poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie moja przygodna z marka Nissana jest po raz pierwszy...lancuszka slychac nie bylo z tad moje zdziwienie ze tak sie stalo...fakt jest faktem ze szlag go trafil ale z racji ze auto bylo kupione od znajomego ktory od lat ciagnie auta z niemiec po kilku godzinach rozmow zakonczylo sie na tym ze on pokryje koszty naprawy a nie ja...jesli chodzi o audi to rozrzad kompletny z pompa wody robilem dnia nastepnego jak auto bylo w moich rekach...nie wiedzialem ze nissan jest tak delikatnym autem jesli chodzi o silniki i lancuszek

Opublikowano
nie wiedzialem ze nissan jest tak delikatnym autem jesli chodzi o silniki i lancuszek
...bo nie jest:wink: auto, albo miało wadę fabryczną łańcucha i po prostu ogniwo pękło, ew. wada/zużycie napinacza, albo zmęczenie materiału spowodowane długotrwałą eksploatacją, innymi słowy-baaaaardzo duży przebieg...

łańcuchy rozrządu tez się wymienia, ale nie tak często, jak paski, bo łańcuchy się "wyciągają", jedyne co powinno być wymienione zaraz po zakupie auta z łańcuchem-to napinacz, który powinien mieć "przegląd", chyba po 100tys i jeśli jest w dobrym stanie-to się zostawia, a jeśli nie-to wymiana i dopiero wtedy wymiana z łańcuchem:wink:

Opublikowano

w 100% sprawca calego balaganu jest napinacz a dokladnie jedna ze srub od niego ktora sie odkrecila i wpadla pod lancuszek potem przeleciala przez zebatke i finalnie wyladowala w misce olejowej...na dniach auto bedzie po akcji reanimacyjnej

Opublikowano
w 100% sprawca calego balaganu jest napinacz a dokladnie jedna ze srub od niego ktora sie odkrecila i wpadla pod lancuszek potem przeleciala przez zebatke i finalnie wyladowala w misce olejowej...na dniach auto bedzie po akcji reanimacyjnej

to jest właśnie ten przegląd, a raczej jego brak, o którym wspomniałem...:wink4:

Opublikowano

dominik nauczka na przyszlosc pozostala

Opublikowano
Panowie pytanie szukałem szukałem w związku z samochodem ze jak było ślisko to uciekał mi samochód ja jechałem 60 km/h bo więcej nie mogłem bo się ślizgało ale wszyscy mnie wyprzedzali więc szukałem i tu moje pytanie mam zbierzność ustawioną zrobioną w czerwcu tylko ze doczytałem na wydruku ze do zawieszenia 1BA a ja mam 1BE obnirzone sportowe i czy to może być przyczyną że auto uciekało ?

No i sprawa wyjaśniona jest różnica ustawień zawieszenia 1BA a 1BE więc nie polecam gości na bocianiej bo odstawili sztukę jak u mnie w wojsku heheh

Opublikowano
Panowie pytanie szukałem szukałem w związku z samochodem ze jak było ślisko to uciekał mi samochód ja jechałem 60 km/h bo więcej nie mogłem bo się ślizgało ale wszyscy mnie wyprzedzali więc szukałem i tu moje pytanie mam zbierzność ustawioną zrobioną w czerwcu tylko ze doczytałem na wydruku ze do zawieszenia 1BA a ja mam 1BE obnirzone sportowe i czy to może być przyczyną że auto uciekało ?

No i sprawa wyjaśniona jest różnica ustawień zawieszenia 1BA a 1BE więc nie polecam gości na bocianiej bo odstawili sztukę jak u mnie w wojsku heheh

Do tego z bocianiej się nie jeździ... Raz że drogo dwa że menda z niego. Kiedyś C4 robiłem amortyzatory u niego. Po odebraniu okazało się że nie ma hamulców!!! Było po 14 w sobotę jak odbieralem i na ręcznym do domu wracałem. Nawet na podwórko nie chciał mnie wpuścić. Kolega robił B4 quattro to nie potrafił zawieszenia ustawić.

wysłane z Commodore 64

---------- Post dopisany 12-03-2013 at 01:58 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2013 at 00:26 ----------

Sorry że jeden pod drugim ale mam problem z BMM w skodzie. Kto w rejonie legnica-boleslawiec ogarnia temat diagnostyki tdi. Chodzi o warsztat gdzie można bez obaw auto powierzyć.

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Panowie mam prośbę do kogoś z Legnicy. Chciałem kupić komplet foteli w skórze do mojej A6 C6 i mam taki komplecik w Legnicy (ogłoszenie w allegro) .Z reguły nie wierzę w zapewnienia "Panie igła" a jako że miałbym po nie jechać z Krakowa to moja prośba polegałaby na tym czy ktoś mógłby podjechać oglądnąć skórę pstryknąć kilka fot tak abym wiedział po co jadę. Byłbym wdzięczny dobrą flachą za pomoc :wink:

Jeśli znajdzie się ktoś to prześlę namiar na gościa na PW

Opublikowano

Ja mam podobny przypadek i mój mechanik stwierdził wywaloną tuleje na tylnej prawej zwrotnicy(na górze), koło nie ma konta i tak właśnie targa d*pą np. jadę suchym asfaltem i jest ok najeżdżam na trochę piasku albo lód i d*pa targa w prawo. Jak się ją wymieni na samochodzie to ok ale jak nie to trzeba całe zawieszenie pruć .

Opublikowano

A która to tuleja?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie - dzisiaj nad ranem między 3.30-6.30 jakiś amator cudzej własności ukradł mi spod domu samochód. W wątku poniżej zdjęcia samochodu.

http://a4-klub.pl/marki-78/bmw-e91-lci-320xdrive-nowy-kovalowoz-268006/

Gdyby ktoś z Was wiedział, słyszał, lub miał jakiekolwiek informacje na temat samochodu, to będę bardzo zobowiązany i nie zapomnę się odwdzięczyć.

W razie czego numer do mnie - 607 393 083

Opublikowano
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: ubezpieczone było chociaż?
Opublikowano

Szkoda Auta ,na pewno już na Wschód jedzie, szkoda szkoda mam nadzieje że autocasco od kradzieży miałeś

Opublikowano

Tak - auto ubezpieczone było i co z tego - jebania teraz od groma i załatwiania, a do czasu wyjaśnienia/zamknięcia sprawy grosza i tak pewnie nie zobaczę:facepalm: Kurva mać łapy up***dolić się powinno - dziś zrobię objazd po wszelkich parkingach, itp.

Opublikowano

To i tak nic nie da za dobre auto więc do Rosji jedzie a jak gówniarze by chcieli pojeździć nie kradli by auta co się rzuca w oczy .No to trochę czasu ci zajmie miesiąc na zamkniecie sprawy i ubezpieczyciel bo oni maja swoje stawki

Opublikowano

No nie pier*ol, że Ci auto zawinęły jakieś łachudry?!?!?!

Opublikowano

No Bartku niestety - komuś się za bardzo spodobało jak widać:doh: Ja pier..lę - jak się dowiem kto to zrobił, to profilaktycznie będzie pouczony o nietykaniu cudzej własności...

Opublikowano

Porazka. Wpolczuje. Domyslam sie jak Cie to zabolalo...

Miales jakies zabezpieczenia?

Sent from my domofon using Tapatalk

Opublikowano

Miales jakies zabezpieczenia?

...nawet jak były-za wiele nie zrobiły dobrego...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Byłem wczoraj na przeglądzie autka bo się kończyło. Diagnosta stwierdził: dolny przedni lewy wahacz do wymiany na już. Po wizycie pojechałem do sklepu,powiedziałem co mam wymienić,zamówiłem lemfordera za 270 zł i jak dostane to będę wymieniał,raczej nie sam. Chciałem tylko spytać czy to w żółtym zaznaczeniu to tel dolny przedni lewy wahacz?? Pozdrawiam:)

Zdj_cie0027.jpg