Grycek5 Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Witam, od jakiegoś czasu przymierzam się do założenia drl w mojej A4. Montowałem już modulite z kratkami.. odstawały. Zamówiłem Osramy 3w1 FOG DRL 101 ... za duża średnica - nie mieszczą się w otwory. Już mi ręce opadają, więc mam pytanie czy ktoś próbował marki NSSC mianowicie 523 HP montowane w kratkę bądź poniżej w ten wąski otwór. Macie może jakieś zdjęcia? Wiem że paski wygladają wieśniacko, ale szkoda mi XENONA, przeboleje. Pytanie tylko czy kąty jakie ma ten model NSSC będą dobrze współgrały w zderzaku A4 B6. Montował ktoś te światełka? Proszę o opinie oraz zdjęcia.
pawel121 Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 http://allegro.pl/swiatla-lampy-jazdy-dziennej-nssc-510hp-7cm-i5145583177.html ja mam takie zamiast halogenów. Może nie jest idealnie ale fabryczne halogeny sa lekko pod kątem i inaczej nie dało się zrobić. Średnicowo ok.
Bromchit Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja mam u siebie zamontowane z Fabii RS Oczywiście też zamiast zamiast przeciwmgielnych.
Grycek5 Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Opublikowano 18 Listopada 2015 no i fajny pomysł. podoba mi sie. Tylko jak oszukać później komputer, zeby nie wyswietlało błędów. inna rzecz... szkoda troche przeciwmgielnych... których i tak używa sie w sumie sporadycznie
Bromchit Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Podłączyłem to tak, że zapalają się normalnie jak bym włączał przeciwmgielne Dla nie których minusem może być, że one nie mają wbudowanego automatu, który wyłączałby je po uruchomieniu mijania. Ja mam włożony MCE z B7 więc on mi to ogarnia. Mają też trzecie wyprowadzenie, i na nim świecą ze zmniejszoną jasnością, w Fabii RS tak była chyba realizowana pozycja. A na błędy rezystory. Edytowane 18 Listopada 2015 przez Bromchit
BeyerBrown Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 W MCE z B6 powinno pomóc kodowanie na Kanadę - świecą wtedy przeciwmgłowe/DRL już od przekręcenia kluczyka w stacyjce do czasu zapalenia świateł mijania.
Bromchit Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 W MCE z B6 powinno pomóc kodowanie na Kanadę - świecą wtedy przeciwmgłowe/DRL już od przekręcenia kluczyka w stacyjce do czasu zapalenia świateł mijania. Dokladnie, a z funkcją "auto" pełen komfort.
Robero321 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Ja mam u siebie zamontowane z Fabii RS Oczywiście też zamiast zamiast przeciwmgielnych. Ja mam u siebie zamontowane z Fabii RS Oczywiście też zamiast zamiast przeciwmgielnych. Masz może jakieś numery tego cuda ??
Bromchit Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 OEM 5J0941067/8 OEM LED DRL denní svícení pro Škoda Fabia RS, Octavia, Scout 2009
nitroo Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 A nie możesz dać po ludzku DRL w długie?
BeyerBrown Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Jak chce zgodnie z przepisami/homologacjami etc. a przy tym nie chce dodatkowych światełek w zderzaku to musi zainwestować w "halogeny" od Skody + przekodować MCE
Bromchit Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Jak chce zgodnie z przepisami/homologacjami etc. a przy tym nie chce dodatkowych światełek w zderzaku to musi zainwestować w "halogeny" od Skody + przekodować MCE Mi też dokladnie o to chodziło. To były dwa najważniejsze prirytety, estetyka i homologacja Edytowane 20 Listopada 2015 przez Bromchit
LChris Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 A nie możesz dać po ludzku DRL w długie? DRL w długie? Jakiś sprawdzony moduł?
nitroo Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227985-montaz-modulu-drl-w-swiatlach-drogowych
Rekomendowane odpowiedzi