porter Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam mam problem z moim wskażnikiem od temperatury,wskazówka raz opada raz się podnosi,zaznaczam że płynu jest prawidłowa ilość,napiszcie czy jest zepsuty czy to jest prawidłowa reakcja?
lesand Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Powinien stać na 90, sprawdź termostat
Dev Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Powinien stać na 90, sprawdź termostat albo czujnik
porter Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Opublikowano 14 Listopada 2008 jak stoję gdzieś na górce to to temp spada
slaweq Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 napiszcie czy jest zepsuty czy to jest prawidłowa reakcja? Cos jest nie tak, to nie jest prawidłowa reakcja..., termostat lub czujnik jest padniety.
Dev Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 jak stoję gdzieś na górce to to temp spada dokładnie odpowietrz układ chłodzenia i sprawdz raz jeszcze[br]Dopisany: 14 Listopad 2008, 20:49_________________________________________________ mogę to sprawdzić vagiem? mozesz
wojtekce Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 pewnie że tak na spociku w środe
porter Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Opublikowano 14 Listopada 2008 dobra moi kochani koledzy sprawdzę to ,dam znać dzięki za podpowiedzi
topor Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 mialem, a raczej mam to samo:) wymienilem termostat a okazalo sie ze to czujnik;) ale najpierw zVaguj swoja A4
marekg Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 a ile co kosztuje?? czujnik ok 80 złotych , tyle samo za termostat oczywiście wszystko ceny ASO. I takich części w tym konkretnym przypadku należałoby się trzymać. Jakie masz te wahania wskazówki? jeśli są to znaczne wychylenia np. z 90 do 50 i spowrotem praktycznie nagle to sugerowałoby usterkę czujnika.
boberek Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 tak miałem ten sam problem wymieniłem czujnik i po sprawie
Sztomel Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 zanim zdecydujesz się na wymianę to sprawdź vagiem w grupie 007 i będziesz miał porównanie temperatury silnika odczytanej z ECU i tej z czujnika temperatury idącej na wskaźnik - jeśli nie będą zbieżne to wtedy czujnik do wymiany, jesli zbierzne to termostat.
garbi89 Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 witam. Mam podobny problem,rozgrzewam silnik do 90 i w czasie jazdy poza miastem spada tem. do 80 a jak wjadę do miasta to trzyma 90 stoję na światłach spada na 80 po ruszeniu i przejechaniu 1 km znowuż 90 czujnik wymieniłem na nowy na wakacjach był uszkodzony sygnalizowała to kontrolka żółty silniczek wykazał to wag teraz zaczęła spadać mi temperatura Jak myślicie to termostat.
wojtekce Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 może być termostat lub czujnik temp nie za dobry zamontowałeś
Musashi Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 wszystko zalezy od charakteru objawu. uszkodzony czujnik objawia sie wariujaca wskazowka miernika. aby prawidlowo zdiagnozowac czy uszkodzony jest czujnik nalezy zlogowac na biegu jalowym grupe 001 lub 002 silnika. nastepnie nalezy wejsc w instruments czyli w zegary i zlogowac temperature z czujnika temperatury. jezeli rozni sie od tej z grupy silnika, czujnik jest walniety. dodatkowo nalezy sprawdzic bledy w instruments. uszkodzony czujnik z reguly wskazuje blad czujnika G2 przerwe open lub zwarcie short. z reguly blad jest okreslony jako intermitent czyli nieregularny
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 blad czujnika G2 tak dokładnie taki błąd miałem jak mi sie czujnik wysypał
boseron Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 stawiałbym na czujnik temperatury, u mnie miałem podobny problem ale temperatura na wskażniku dochodziła max 70 stopni, wskazówka nie wariowała- wymieniłem termostat dolałem troche płynu chłodniczego i teraz jest ok całe 90 stopni wiec mysle ze Twoje objawy wskazuja na czujnik temp.
Rekomendowane odpowiedzi