Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B9 2.0TDI Sport 150hk manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witajcie!

Ciekawostka na dzis!
Wyjezdzajac z domu zaplil mi sie zyd z informacja ze zostalo 90 km do nastepnego tankowania...wiec co tempomacik i szuram sobie...i tak ujechalem w zasadzie do celu czyli 75km do karlskrony a na zegarze informacja....ze zostalo mi 70 km do nasteonego tankowania....
Podjechalem pod dystrybutor i zatankowalem 46 litrow do odstrzalu...dolalem z 300ml i dieselek pojawil sie we wlewie... Cos mi tu smierdzi :/
Na budziku pozostala liczba km 650... Cos malo co myslicie Panowie?

Opublikowano

A ile pojemności ma bak? B8 też w cały świat pokazuje stan paliwa. W momencie jak pokazuje, że przejadę 0km mam w baku jeszcze około 9-10l ON.

Opublikowano
  • Autor

54l z tym ze jak mialem b8 zatankowalem do odstrzalu i jeszcze troszke pokazywalo mi ze mam paliwa ZAWSZE na 1020km...oczywiscie po 800-850 musialem tankowac.

Zastanawia mnie to bardzo skad taki slaby"zasieg" skoro np w opisie pojazdu jest napisane ze ma palic srednio 5l...czyli nawet te 46 podzielic na 5...no wychodzi 9 z ogonem...ale nie 650...to co bedzie palil srednio 7-8 litrow?

Opublikowano

Dociera się :decayed: , daj mu czas by zaczął racjonalnie myśleć :D

Opublikowano
  • Autor

ok ok zobaczymy co bedzie po kilku tys km...

troche slabo to widze jakbym mial tankowac np 50l diesla i mialoby starczyc na 600km...:P przyzwyczailem sie ze mnie zydek zaskakuje:P

zobaczyny:)

Ogolnie juz 300 km zrobione jestem bardzo zadowolony. 1BE robi w sumie robote....mimo tego ze wole komfortowy zawias to jednak przekonuje sie bardziej, gdy podczas jazdy z wieksza predkoscia pieknie wchodzi w kazdy luk i trzyma sie drogi jak ku@#a latarni:)

Moze moze rzeczywiscie warto postawic na gwint w przyszlosci? KW Variant 3 "inox-line" ?

Ale ale zapomnialem nie z takim kolem:P

Opublikowano

Ale ale zapomnialem nie z takim kolem:P

dobra uwaga ....

zmień dziadostwo :decayed:

Opublikowano

Czekamy.

Edytowane przez Gwerty

Opublikowano
  • Autor

Czekamy.

To poczekacie:)

Nwm jak wyglada sytuacja w przypadku takich modyfikacji czy nie utrace gwarancji?

Nie szukalem u wujka google....

Opublikowano

Czekamy.

To poczekacie:)

Nwm jak wyglada sytuacja w przypadku takich modyfikacji czy nie utrace gwarancji?

Nie szukalem u wujka google....

Nie no bez przesady.

Koła możesz spokojnie zmienić, jak żona nie będzie patrzyć :wink:

Opublikowano

Nie ma problemu. tzn W A4 wymieniałem na ori BE, wiec nie do rozpoznania. Wymieniany silnik i robiona skrzynia. Zero problemów. W T5 springi H&R. Robiony silnik. Zero problemów. Przed założeniem obu zawiasów pytałem się technika warsztatowego czy będą problemy. Odpowiedz była: "negativ" :)

Aaa, w audi przed próbą olejowa byli tak uprzejmi i zapytali się czy nie mam przypadkiem softu bo mi go skasują :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nie ma problemu. tzn W A4 wymieniałem na ori BE, wiec nie do rozpoznania. Wymieniany silnik i robiona skrzynia. Zero problemów. W T5 springi H&R. Robiony silnik. Zero problemów. Przed założeniem obu zawiasów pytałem się technika warsztatowego czy będą problemy. Odpowiedz była: "negativ" :)

Aaa, w audi przed próbą olejowa byli tak uprzejmi i zapytali się czy nie mam przypadkiem softu bo mi go skasują :decayed:

Hehs....tylko ze ja mieszkam w szwecji tutaj bardziej rygorystycznie podchodza do tematu jak chcialem odebrac teraz auto na letnich (poczatek stycznia, snieg tylko na poboczach droga generalnie sucha) to bylo kategoryczne nie! i koniec nie ma tlumaczen....na przegladach tez nie jest np tak latwo, wykupilem ubezpieczenie OC/AC z Audi i na przeglad tez do nich bd musial jechac....

Co do zmian nie chodzilo mi o kola tylko o zawieszenie, czy jesli wymienie zawieszenie w okresie gwarancyjnym to czy nie utrace gwarancji. O kola bym sie raczej nie pytal:P

Zobaczymy jak wroce do SE z Fin zadzwonie do sprzedawcy:)

Opublikowano

Hehs....tylko ze ja mieszkam w szwecji tutaj bardziej rygorystycznie podchodza do tematu

Moje A4 serwisowane było w... Ingolstadt :wink:

Opublikowano

Katalogowe spalanie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Auta które są poddawane testom spalania "stoją" na rolkach gdzie nie ma oporów powietrza a koło do takich testów to chyba najmniejsze i najwęższe jakie posiadają zakładają :wink: Żeby osiągnąć przybliżone spalanie do katalowego musiałbys mieć zawsze prostą drogę, każde światło zielone i jechać 80km/h na szóstym biegu chyba :decayed:

Opublikowano

Katalogowe spalanie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Auta które są poddawane testom spalania "stoją" na rolkach gdzie nie ma oporów powietrza a koło do takich testów to chyba najmniejsze i najwęższe jakie posiadają zakładają :wink: Żeby osiągnąć przybliżone spalanie do katalowego musiałbys mieć zawsze prostą drogę, każde światło zielone i jechać 80km/h na szóstym biegu chyba :decayed:

No chyba, że dasz jakiemuś Helmutowi :grin:

Opublikowano

Można wiedzieć ile taka przyjemność :)?

Opublikowano
  • Autor

Jasne ze mozna:P

Po przeliczeniu korony na zl 349000SEK - 164tys zl

- rabat wyszlo 151 z groszami:)

Nic sie narazie w temacie niedzieje bo nie ma mnie w domu....wracam w lutym....tak ze mam nadzieje ze temat nie zginie w otchlani a4-klub.pl :D

Opublikowano

A ,ze takz apytam bo po tych kodach nie zauważyłem... Nawigacji nie masz w aucie czy jest ? To jest tylko komputer podkładowy czy navi ?:P Jestem laikiem więc prosze nie bić :D I od razu zapytam przy okazji ,żeby nie pisać 2 razy. Jak się miała sprawa w B8? Tam tez były monitorki lcd w autach ale nie wszedzie navi ? Dobrze myśle?:)

Opublikowano

A ,ze takz apytam bo po tych kodach nie zauważyłem... Nawigacji nie masz w aucie czy jest ? To jest tylko komputer podkładowy czy navi ?:P Jestem laikiem więc prosze nie bić :D I od razu zapytam przy okazji ,żeby nie pisać 2 razy. Jak się miała sprawa w B8? Tam tez były monitorki lcd w autach ale nie wszedzie navi ? Dobrze myśle?:)

dokladnie, moja b8 jest beznavi-jeszcze

posted from my mobile

Opublikowano
  • Autor

A ,ze takz apytam bo po tych kodach nie zauważyłem... Nawigacji nie masz w aucie czy jest ? To jest tylko komputer podkładowy czy navi ? :P Jestem laikiem więc prosze nie bić :D I od razu zapytam przy okazji ,żeby nie pisać 2 razy. Jak się miała sprawa w B8? Tam tez były monitorki lcd w autach ale nie wszedzie navi ? Dobrze myśle? :)

Nie ma navi bo w sumie po co? jak mam placic 12kola za navi zeby byla i jej nie uzywac...to tak jakby wyrzucic hajs w bloto. A teraz to navi w smartfonach masz....za darmo:P

Tak dobrze myslisz. Mialem kolorowy LCD ale bez navi zwykle MMI Basic jak dobrze pamietam z radiem Concert...tak samo jak w B9.

Opublikowano

Nie no oczywiście masz rację:) sam wychodzę takiego założenia:) aż 12:O to nieźle sobie cenią....