Skocz do zawartości
IGNOROWANY

F1, Rajdy i Motorsport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądam F1 regularnie i już w piątek na treningach obstawialiśmy z kolegą ile będzie SC i czerwonych flag na quali i wyścigu bo tam wypadnięcie z toru to 95% szans na SC ale ostatecznie i tak nie było źle ;) 
Sam wyścig na prawdę widowiskowy i szkoda, że został już tylko jeden w tym sezonie bo oglądając F1 przez chyba 5 ostatnich lat to z sezonu na sezon było coraż gorzej - dominacja mercedesa, tytuły rozstrzygane kilka wyścigów przed końcem sezonu i ogólnie tak średnio widowiskowo. Na szczęście sezon 2020 ze względu na pandemię i wszystkie perturbacje wniósł sporo zamieszania i F1 znowu mogła zacząć cieszyć przeciętnego fana a w 2021 to już na prawdę jest co oglądać - takie moje skromne zdanie :) Mam nadzieje, że nowe przepisy na 2022 tego nie zepsują 

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 godziny temu, Skowrix napisał:

Oglądam F1 regularnie i już w piątek na treningach obstawialiśmy z kolegą ile będzie SC i czerwonych flag na quali i wyścigu bo tam wypadnięcie z toru to 95% szans na SC ale ostatecznie i tak nie było źle ;) 
Sam wyścig na prawdę widowiskowy i szkoda, że został już tylko jeden w tym sezonie bo oglądając F1 przez chyba 5 ostatnich lat to z sezonu na sezon było coraż gorzej - dominacja mercedesa, tytuły rozstrzygane kilka wyścigów przed końcem sezonu i ogólnie tak średnio widowiskowo. Na szczęście sezon 2020 ze względu na pandemię i wszystkie perturbacje wniósł sporo zamieszania i F1 znowu mogła zacząć cieszyć przeciętnego fana a w 2021 to już na prawdę jest co oglądać - takie moje skromne zdanie :) Mam nadzieje, że nowe przepisy na 2022 tego nie zepsują 

Wyścig nie był widowiskowy tylko poyebany, dzięki sędziom, zawodnikom..., żeby nie czerwone flagi i stłuczki to by była procesja od startu do mety.

Opublikowano

Tor bardzo szybki i trudny to fakt. Niestety trochę chore podejście sędziów w całym sezonie w tym roku. Hamilton dostaje 10sek za wyrzucenie Verstapena na Silverstone gdzie i tak inkasuje kpl punktów a tutaj Verstapen hamuje "za mało konsekwentie" po czy Hamilton w niego uderza i Verstapen dostaje 10sek kary.  Walka zacięta pierwszy raz od 2019r gdzie Ferrari też było blisko. Hamilton w Abu Zabi wygra na pewno. Tor sprzyja szybkim na prostym bolidom.

Opublikowano

Verstapen hamował tak żeby za 15s wyprzedzić Hamiltona, na co ten nie chciał się nabrać i się trochę zagapił. Mało tego Verstapen jak wyprzedza to spie....ć z drogi "dziady" bo będę wyprzedzał, kierowcą nie jest złym ale jeździ zero - jedynkowo.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Wandej napisał:

Hamilton w Abu Zabi wygra na pewno. Tor sprzyja szybkim na prostym bolidom.

też mi się tak wydaje chodź mam cichą nadzieję że jednak nie :P

A teraz ciut inny wyścig a właściwie rajd, widzieliście to

Edytowane przez Pieterb
Opublikowano (edytowane)

no i mamy nowego mistrza świata - jeeeeeeaaaaaaahhhhh

verstappen-zmienil-zdanie-o-hamiltonie-i

Mój człowiek hehehehehehehe

Edytowane przez Pieterb
Opublikowano
2 hours ago, Pieterb said:

no i mamy nowego mistrza świata - jeeeeeeaaaaaaahhhhh

verstappen-zmienil-zdanie-o-hamiltonie-i

Mój człowiek hehehehehehehe

Fajnie, że wreszcie dominacja MB przełamana?

Choć nie obyło się bez kontrowersyjnych decyzji sędziów.

Miejmy nadzieję, że nowe regulacje FIA wreszcie spowodują, że bolidy będą bardziej zbliżone parametrami technicznymi a tym samym walka bardziej wyrównana i ciekawa.

Oby też było jak najmniej niejasnych decyzji sędziowskich.

Gratulacje dla Maxa i teamu Red Bull Racing!

Kawał dobrej roboty ✌️

Pozdrowienia

Opublikowano

Mój kolega i zresztą użytkownik tego forum napisał mi po wyścigu "Karma wraca" Lepiej nie da się podsumować wygranej Verstappena:thumbup1: To co wydarzyło się na Silverstone nie powinno mieć nigdy miejsca. Przy takich prędkościach mogło to skończyć się znacznie gorzej.

Opublikowano (edytowane)

A ja mam pytanie do kolegów z lu czy bolid F1 Orlen jest już na Głębokiej bo zamierzam go nawiedzić najprawdopodobniej 17 lub 18.

Edytowane przez Pieterb
Opublikowano
6 minut temu, Pieterb napisał:

A ja mam pytanie do kolegów z lu czy bolid F1 Orlen jest już na Głębokiej bo zamierzam go nawiedzić najprawdopodobniej 17 lub 18.

Stoi do piątku :wink:

image.png.68f53c98eb5a46d2cea9d56ac022694f.png

Opublikowano

Someone deleted ma topic  Edurance , F1 , GT , WRC , DTM Championship

So here if somone want to wach free US F1

WWW.RERACE.IO

Približite se akciji uz Rerace, ultimativno odredište za ljubitelje Formule 1. Besplatno otkrijte bogatu kolekciju dokumentaraca, prijenosa uživo, rasporeda i vrijednog sadržaja. A kada...

Opublikowano
WWW.RERACE.IO

Približite se akciji uz Rerace, ultimativno odredište za ljubitelje Formule 1. Besplatno otkrijte bogatu kolekciju dokumentaraca, prijenosa uživo, rasporeda i vrijednog sadržaja. A kada...

Sprint race Brazil in 23 minuts .