Houdini Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 super auto, gratuluje zapału w dopieszczaniu każdego detalu, ciesze się że są na świecie jeszcze takie świry jak ja, którzy dbają o każdy detal a nie tylko leją i jeżdzą a od święta przejadą się na myjnie tak samo nie oddaje nikomu auta sam robie, ewentualnie z kumplami, którzy też siędzą w mechanice ilekroć wjeżdzałem na jakis warsztat do znajomego na bajere i widziałem co tam sie robi z samochodami to mam zraze Dzięki wielkie za dobre słowo Jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach co do napraw to z doświadczenia wiem że nikt bardziej się nie postara niż ja, a i będę wiedział ze nic na sztukę nie jest zrobione i nie będę się bał że mi koło odpadnie albo że przy naprawie hamulców zamienią mi alternator [emoji14] Moim zdaniem opcja nr2 lepsza Też podobnie uważam, dlatego na pierwszy ogień poszła duża, chaotyczna, bo jak trzeba będzie zerwać to będzie mi mniej szkoda [emoji14]
Nextpeace Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 A mi sie bardziej pierwsza opcja podoba hehe ;p kwestia gustu Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Houdini Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Opublikowano 15 Maja 2016 (edytowane) Zmieniłem na opcję #2 i narazie przy tej zostanę, czekając na wersję w macie Przyszła również pora na powolne kompletowanie audio. Na początek sub. Dedykowana skrzynia od bassera plus Hertz. Napędzał to będzie wzmacniacz Hertza HE2 który dostałem z czarną od poprzedniego właściciela. A w przyszłości odseperowany przód pod jakiś dobry dwukanał, porządne wygłuszenie no i lepsza jednostka sterująca. Tył wywalam, bo jak muzyka to tylko stereo, a z tylu nie siedzę Na deser łaskotanie mchem po wydechu Edytowane 15 Maja 2016 przez Houdini
Kowi87 Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Ciekaw jestem tej skrzynki bo kiedyś chodziły mity na forum że nie pasuje pod Quattro tak wiec informuj jak to jest
Houdini Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Opublikowano 15 Maja 2016 Ciekaw jestem tej skrzynki bo kiedyś chodziły mity na forum że nie pasuje pod Quattro tak wiec informuj jak to jest Nie ogarniam do końca pytania ja nie zmieniałem skrzyni, jedynie regenerowałem sprzęgło hydrokinetyczne. A żeby było jasne to to jest quattro ze skrzynią tiptronic 5 biegów od zf a dokładniej 5hp19
jacca90 Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Ciekaw jestem tej skrzynki bo kiedyś chodziły mity na forum że nie pasuje pod Quattro tak wiec informuj jak to jest Nie ogarniam do końca pytania ja nie zmieniałem skrzyni, jedynie regenerowałem sprzęgło hydrokinetyczne. A żeby było jasne to to jest quattro ze skrzynią tiptronic 5 biegów od zf a dokładniej 5hp19 Kowiemu chyba chodzi o skrzynke subwoofer [emoji14]
Houdini Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Opublikowano 15 Maja 2016 Aaaa zaćmiony jakiś jestem [emoji14] przymiarka na szybko wyszła że faktycznie spasowanie jest delikatnie rozjechane, do tego mam wrażenie jakby chciała z tamtąd wypaść. Na pewno będę kombinował z jakimś sposobem żeby pewniej siedziała, jakieś rzepy czy coś. Na pewno wrzucę foto jak skończę
j4s2c2vr Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Możemy razem nad tym posiedzieć, bo moja lekko też ucieka, ale wiem czemu
Houdini Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Opublikowano 21 Maja 2016 Możemy razem nad tym posiedzieć, bo moja lekko też ucieka, ale wiem czemu Jaki masz na to patent? Mi się wydaje że rzep dwustronny plus coś podłożyć - docięte drewno obite czarnym filcem, również na rzepie.Wstępne spasowanie bagażnika Sub do boczka przyczepiłem na rzep żeby nie wypadał, myślę że jeszcze jak się go uniesie to będzie dobrze I takie tam po myciu
jacca90 Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 jak przeciągałeś + od aku? Normalnie przez skrzynkę ECU? Masz jakieś foty?
Houdini Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Opublikowano 21 Maja 2016 Tak + do aku, jak będę robił przednie głośniki to masa też będzie bezpośrednio od aku. Oczywiście przez skrzynkę, bo to jedyne sensowne przebicie na wierzchu - mała dziurka w gumie którą idzie główna wiązka i jesteś praktycznie w środku auta. Zdjęć pod maską nie mam ale przy najbliższej okazji cyknę i wrzucę.
jacca90 Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 Ok dzieki [emoji14] tez musze w koncu ogarnac audio wystrugac jakas skrzynke bo ori sub nie dziala wiec chce wrzucic cos sensownego i dopracowac przod i wygluszyc bo siedzi juz 165 ale cos ociera :/
Jacek92 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 bardzo ładnie to wszystko wygląda i z tym pakietem S4 to wyglada kozacko. dobra robota. podoba mi się
j4s2c2vr Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Nooo ja mam od począdku skrzynkę podpartą klockiem gumy Tylko zchrzaniłem sprawę bo podciąłem boczek w jednym miejscu i dlatego mi wylatuje na ostrych wirażach. Nie ma tragedii, bo 1cm, czy półtora, ale drażni Od góry na testy dałem rzepy, ale muszę inaczej to wykombinować...
PiotrasPoznań Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 a gdyby nawiercić oczka 2mm i puścić grubą nicią dookoła?
Houdini Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Opublikowano 24 Maja 2016 Nooo ja mam od począdku skrzynkę podpartą klockiem gumy [emoji14] Tylko zchrzaniłem sprawę bo podciąłem boczek w jednym miejscu i dlatego mi wylatuje na ostrych wirażach. Nie ma tragedii, bo 1cm, czy półtora, ale drażni [emoji14] Od góry na testy dałem rzepy, ale muszę inaczej to wykombinować... Trzeba by to na żywo zobaczyć u Ciebie, bo u mnie raczej podłożenie klocka pod spód powinno wystarczyć.a gdyby nawiercić oczka 2mm i puścić grubą nicią dookoła? Raczej wolę mniej widoczne kombinacje A dziś, puk puk, kto tam, kurier, kółka panu przyniosłem Jaram się jak małe dziecko nie będę zdradzał co to, jedynie że 18" 8j na przód, 9j na tył teraz tylko czekać na opony...do przyszłego miesiąca
damianos181 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Bardzo ładny Avant, ciekawe co to za kółko kupiłeś A jeśli chodzi o skrzynkę w bagażniku, to ja mam ją przykręconą od wewnątrz na krótkie wkręty. Jedynym minusem tgo rozwiązania jest to, że jak się przepali żarówka to trzeba ściągać cały boczek Ale nie widzę innego rozwiązania, żeby spasować ją bez szpary na górze i żeby nie wypadała.
Houdini Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Bardzo ładny Avant, ciekawe co to za kółko kupiłeś A jeśli chodzi o skrzynkę w bagażniku, to ja mam ją przykręconą od wewnątrz na krótkie wkręty. Jedynym minusem tgo rozwiązania jest to, że jak się przepali żarówka to trzeba ściągać cały boczek [emoji14] Ale nie widzę innego rozwiązania, żeby spasować ją bez szpary na górze i żeby nie wypadała.Dzięki ja tak szczerze to mam jeszcze parę mało używanych gratów pod subem w schowku więc muszę mieć w miarę szybki dostęp zobaczymy co da podłożenie czegoś. Jak nic, to będzie się wtedy myśleć Pierwsze przymiarki za mną i....mieszane uczucia. Myślałem że przód będzie ideał a tył do wypchnięcia. W praktyce przód trzeba wypchnąć a tył albo zostawić albo rolować [emoji14] Przód 18" 8j et42 Tył 18" 9j et38 Co myślicie? Niebiescy będą mieli podstawę żeby przyczepić się do tyłu? Edytowane 30 Maja 2016 przez Houdini
OficeR Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Jak auto pojdzie nizej to sie schowa kolo w nadkole Wysłane z mojego GT-I9505
Rekomendowane odpowiedzi