Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie świece do 2.0 ALT LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Musze wymienić świece w swojej B6, jakie świece polecacie? Konkretny model? Jedno elektrodowe? Trzy?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jednoelektrodowe Denso K20TT

Opublikowano

Polecam denso u mnie lataja elegancko

Opublikowano

Ja mam takie jakie powinny być wg producenta. Beru. I nic się nie dzieje :)

Opublikowano

polecam BKUR5ET NGK V LINE 29 - najlepsza opcja

Opublikowano
  • Autor

każdy co innego... hmm :D

Opublikowano

Najlepiej to, co przewiduje producent. NGK/Beru. Denso są ok, ale większość silników jest przypisana do jednego typu świec, w każdym razie świece do gazu to głupstwo.

Opublikowano

To fakt swiece do lpg to sciema ,porownalem do lpg i zwykle roznic nie widze ,oprocz lzejszego portfela

Opublikowano

Bierz Irydową jednoelektrodową NGK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam się między 3-elektrodowymi a jedno-elektrodowymi. Ma to jakieś znaczenie? Oprócz ceny?

Opublikowano

wez jednoelektrodowe bo wtedy iskra nie musi tyle skakac co w trzyelektrodowych

ja smigam na denso k20tt juz od 20tys i jest wszystko ok wiec moge je polecic

Opublikowano

Zastanawiam się między 3-elektrodowymi a jedno-elektrodowymi. Ma to jakieś znaczenie? Oprócz ceny?

Do gazu ogólnie stosuje się 1-elektrodę. Dedykowane do aut na benzynie 3-elektrody(w tym akurat przypadku)

Zależy od zasobności portfela.

Najtańsze Denso TwinTip(K20TT)

Potem NGK iridium i Denso Iridium power IK20tt

Pozdrawiam :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, czy NGK V-line 29 będą ok? One mają przerwę mniejszą bo 0.8 mm i przez to są lepsze do gazu podobno. Tylko że one chyba różnią się ciepłotą?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Przeczytałem wszystkie tematy z forum i nie tylko forum odnośnie świec.
wybrałem dwa modele pomiędzy którymi się waham, jest ktoś kto mógłbym jednoznacznie wybrać jedną z tych dwóch rodzajów świec?
- DENCO IRYDIUM IK20TT http://allegro.pl/denso-swiece-zaplonowe-irydium-ik20tt-takze-lpg-i6312009746.html

- NGK V-LINE BKUR5ET http://allegro.pl/swieca-zaplonowa-ngk-v-line-29-bkur5et-szczecin-i6290967939.html

temat dla mnie zupełnie nie znany, wszystko czego się dowiedziałem na ten temat było na tym forum i powiem szczerze ale durnot też się pewnie sporo naczytałem przy tym, więc proszę kogoś kto ma pojęcie na ten temat o pomoc w wyborze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Musze wymienić świece w swojej B6, jakie świece polecacie? Konkretny model? Jedno elektrodowe? Trzy?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ja polecę takie, które od razu mi zmienili gazownicy w autoryzowanym serwisie STAG czyli Brisk model do ALT --> DR17YS-9

• 3 lata później...
Opublikowano

Dlaczego Denso IK20TT? Według katalogu na stronie Denso właściwe świece do tego silnika to K16TT i jako upgrade Irydowe IK16TT również do LPG. Więc skąd koncepcja IK20TT?

Sam używam póki co NGK BKUR5ET-10(takie są montowane oryginalnie - mam poprzednie z logiem VW OOOO) ewentualnie zmienię na irydowe BKR5EIX11 lub właśnie Denso IK16TT następnym razem.

Moja ciekawość skąd pomysł na K20TT/IK20TT?

Te co podaje katalog Denso nie są odpowiednie? Czy ktoś z Was coś pomieszał?

Opublikowano

Do ALT na 100% Denso k16TT sam takie miałem i na gazie bardzo dobrze się sprawują, żadnych problemów z wypadaniem zapłonów itp.

Są tanie i naprawdę dobre.

Opublikowano
15 godzin temu, Raven1209 napisał:

Dlaczego Denso IK20TT? Według katalogu na stronie Denso właściwe świece do tego silnika to K16TT i jako upgrade Irydowe IK16TT również do LPG. Więc skąd koncepcja IK20TT?

Sam używam póki co NGK BKUR5ET-10(takie są montowane oryginalnie - mam poprzednie z logiem VW OOOO) ewentualnie zmienię na irydowe BKR5EIX11 lub właśnie Denso IK16TT następnym razem.

Moja ciekawość skąd pomysł na K20TT/IK20TT?

Te co podaje katalog Denso nie są odpowiednie? Czy ktoś z Was coś pomieszał?

Ja mam ALT bez gazu i nonstop wciskam NGK BKUR5ET-10 - wszystko jest okej i nigdy nic nie było nie tak. Świetne świece. - Dzięki za Info ,że idą na pierwszy montaż, bo ostatnio usłyszałem teorię ,że Beru są lepsze i droższe. Ale to tylko dowodzi ,że NGK mają świetną jakość za dobrą cenę. Akurat BERU lepiej robi cewki napewno, bo już dwie podmieniłem. 

Opublikowano

Również potwierdzam NGK BKUR5ET-10 stosuję i wszystko bez uwag ( nie mam gazu).

Nie zmieniam na innego producenta, bo jak jest wszystko w porządku to nie widzę takiej potrzeby.

Opublikowano

Ja tylko powiem że Denso k16TT mają rację bytu tylko w przypadku jazdy na gazie (jest to świeca jednoelektrodowa). Przy pb lepiej stosować Ori świece wieloelektrodową.