sngsnow Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 MAM PYTANIE MOJA TURBINA ZACZELA PRZY DODAWANIU GAZU SWISZCZES CO POWINIENEM ZROBIC CZY WYMIENIC JA? * czy czytałeś regulamin ? w newbie zadałeś pytanie o turbinę, tutaj źle nazwałeś wątek i piszesz WIELKIMI LITERAMI - wszystko niezgodne z regulaminem forum. Dodatkowo nawet nie jesteś w stanie określić w profilu auta, którym jeździsz (AVF nie było w B5 i jeszcze z 1999 roku). Bardzo proszę zapoznaj się z regulaminem - Łukasz
Piechol Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 zawsze przy dodaniu gazu świszczy czy czasami słyszysz takie dźwięki? BTW nie krzycz
sngsnow Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Opublikowano 21 Listopada 2008 Ale przy kupieniu nie wydawala zadnego dzwieku
Piechol Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 ja tam u siebie też słyszę świst w pewnym zakresie obrotów, ale dmucha dobrze więc się nie przejmuje
slaweq Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 Na to czy turbina bedzie swiszczała czy nie to reguły nie ma..., znam przypadek gdzie ten dzwięk pojawił sie przy nowej (regenerowanej) turbinie, a na starej była cisza.
grzes1150 Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 Mi też świszczy i to mocno Dodam że w kacie jest rurka Oliwki nie pije, logi robiłem i jest bardzo dobrze więc czym się martwić :gwizdanie:
bintom Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 Moja nie swiszczy, a szkoda bo chcialbym, lubie ten dzwiek. Brat mial Voyagera 2,5 w ktorym bardzo bylo slychac turbinke, ale jak go dostawalem w rece i slyszalem ten swist to nie moglem zdjac nog z gazu
Musashi Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 byc, moze. twoje ucho osluchalo sie z silnikiem i teraz wychwytujesz odglos pracy turbiny. natomiast turbina z bezglosnej moze zaczac wydawac dzwieki, w sytuacji gdy uszkodzeniu ulegnie wirnik albo turbiny albo kompresora- moga wystapic pekniecia oraz deformacje zmieniajace ich aerodynamike prowadzace do wydawania przeroznych dzwiekow. zwracaj uwage na zuzycie oleju.
rickjames Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Mi świszczy na luzie,jak włączę silnik(nie od razu tylko po kilkunastu sekundach) , im większe obroty tym cichnie-tak przy 1700-1800 obr. i nie świszczy...dopiero jak bez gazu stoi to świst(typowo powietrzny słychać) żadnych błędów na kompie, śmiga idzie ładnie...i nie wiem właśnie czy się martwić czy się zluzować może ktoś tak miał???
szogun0 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 MAM PYTANIE MOJA TURBINA ZACZELA PRZY DODAWANIU GAZU SWISZCZES CO POWINIENEM ZROBIC CZY WYMIENIC JA? Jeśli tak nie było a jest, to masz dziurę w dolocie. Szukaj.
sieczek26 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 :good:Dopisany: 28 Lipiec 2009, 13:53[/size]_________________________________________________jak niema świstu to turbina umarła a tak jest o.k
Unicornman Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 panowie a co myślicie o tym.. w czasie jazdy turbinka gwizda normalnie, jest ok. Na postoju na biegu jalowym czasem sama sie tak załączy ze gwizda, a jak dodam mocniej gazu zeby przegazowac to zaraz cichnie i znowu nie slychac. Jak sprawdzic czy z turbiną jest wszystko w porządku i czy ciągnie tak jak powinna? Mam wrazenie ze jak dochodzi do 1900 obrotów to lekko zamula :/ thx
Rekomendowane odpowiedzi