Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wahacze SKV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Dystrybutor SKV napisał:

auto miało kiedykolwiek jakiegoś poważniejszego dzwona?

Nie sądzę - kupiłem je w 06.2011. Wszystko wydaje się być ok. Pomyliłem Maxgear  z Kager -  wiec z góry prostuje. A poniżej mniej więcej wymiany zawieszenia.

23.07.2012  - samodzielna wymiana

1. Zawieszenie przód całe ( wahacze, stabilizatory, drążki ) - 248 830 km ( Kraft - 490 zł )

29.04.2013 - warsztat

1. Wymiana końcówki drążka kierowniczego lewa - 254 968 km ( Febi -69 zł)

14.05.2013 - warsztat

1. Wymiana wahacza lewego dolnego krzywego/tylny - 255 266 km ( FEBI - 175 zł )

2. Wymiana wahacza prawego górnego krzywego - 255 266 km ( FEBI - 90 zł )

3. Wymiana końcówki drążka kierowniczego prawa - 255 266 km ( FEBI - 69 zł )

25.06.2014 - warsztat

1. Wymiana wahacza prawego dolnego krzywego/tylny – 262 752 km ( Kager - 190 zł )

2. Wymiana wahacza lewego górnego prostego/przedni – 262 752 km ( Kager - 90 zł )

22.10.2015 - warsztat

1. Wymiana wahacza prawego górnego prostego/przedniego –  273 456  km ( Kager 150 zł + 70 wymiana )

A i tu padły chyba 4 bądź 5 wahaczy więc uznałem że założę nowe całe zawieszenie.

09.04.2016 - warsztat

2. Wymiana zawieszenia całe przód wraz z drążkami i stabilizatorami - 277 140 km ( SKV GERMANY - 550,01 zł )

30.03.2017 - No i tu cztery dolne padły - 285 832 km

Edytowane przez zonee

Opublikowano

Szlag może człowieka trafić :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, bongod napisał:

Szlag może człowieka trafić :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Mi to mówisz :P masakra

Opublikowano
  • Autor

tylko jest to mocno dziwne ze kazda firma poleciala po 8000km gdzie inni ludzie robia po kiladziesiat tysiecy km.

Opublikowano
18 minut temu, Dystrybutor SKV napisał:

tylko jest to mocno dziwne ze kazda firma poleciala po 8000km gdzie inni ludzie robia po kiladziesiat tysiecy km.

Nie wiem nie mi to oceniać - ja jedynie jadę do warsztatu - dobieram markę zawieszenia ( staram się brać inną jak mam zastrzeżenia ) i zakładam. Potem kontrola co jakiś czas. Ja myślę że jak ktoś sporo lata to jakoś te tanie zawieszenia się trzymają na 20-30tyś. ( jak ktoś w trasę skoczy i w miesiąc po 5tyś. robi np. w okresie letnim na nowym zawieszeniu nalata 15tyś- myślę ze nie sprawdzają się na małe dystanse i czas. Tak jak u mnie mało jazdy odstęp roku -gdzieś w połowie mechanik stwierdził że gumki już parcieją i mogą popękać ( po lecie w zimę ) ( słabe gumki ?? ). Lecz to nie zmienia faktu iż podaje realne dane w moim przypadku.

PS. ja akurat kogo bym nie znał z passkiem/audi to każdy ma po roku z minimum 2-3 wahacze do utylizacji i wcale nie latają tak wiele :) tez około 10-20tys max max

Edytowane przez zonee

Opublikowano

Dobrze kolego, że montowałeś w warsztacie i masz potwierdzenie, gdyż wraz z własnoręcznym montażem traci się gwarancję ( taką informację otrzymałem wczoraj w wiadomości prywatnej od Dystrybutor SKV).

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, sous1111 napisał:

taką informację otrzymałem wczoraj w wiadomości prywatnej od Dystrybutor SKV).

Tak to prawda obecnie wymagamy montażu zawieszenia w warsztacie,  co nie zmienia postaci, że wszyskie osoby , które kupiły zawieszenie i montowały przed 25.03.2017 mają ważną gwarancje nawet w przypadku samodzielnego montażu. 

Opublikowano
1 minutę temu, sous1111 napisał:

Dobrze kolego, że montowałeś w warsztacie i masz potwierdzenie, gdyż wraz z własnoręcznym montażem traci się gwarancję ( taką informację otrzymałem wczoraj w wiadomości prywatnej od Dystrybutor SKV).

Wiem - dlatego w zeszłym roku uznałem że poniosę te koszta nietaniej wymiany warsztatowej i zweryfikuję te dwanaście miesięcy gwarancji na zawieszenie bez limitu kilometrów ( choć limitu i tak bym nie przekroczył ) - wszystko udokumentowane. Zamierzam tak robić z każdą marką w przypadku tego typu zawieszenia choćbym miał nawet pod autem kamerę zamontować żeby nikt nie miał wątpliwości.

Opublikowano
9 minut temu, Dystrybutor SKV napisał:

Tak to prawda obecnie wymagamy montażu zawieszenia w warsztacie,  co nie zmienia postaci, że wszyskie osoby , które kupiły zawieszenie i montowały przed 25.03.2017 mają ważną gwarancje nawet w przypadku samodzielnego montażu. 

Jeśli można to proszę się z nami podzielić informacją dlaczego nastąpiła taka zmiana ??

Opublikowano
  • Autor

Wymóg montażu w warsztacie podyktowany był ilością telefonów od  osób samodzielnie montujących zawieszenie które pytały o:

- dlaczego banan nie jest taki sam jak  u niego w aucie (bo wyciągnięty został z tuleją)

- z której strony mocować łączniki stabilizatora

- czy ma znaczenie z jaką siłą dokręcać śruby

- czy ma znaczenie pod jakim kątem są wahacze górne

- dlaczego na końcówkach drążków jest brak oznaczeń która lewa a która prawa

itd itp.

Edytowane przez Dystrybutor SKV

Opublikowano
2 minuty temu, Dystrybutor SKV napisał:

ilością telefonów z zapytaniami:

- dlaczego na końcówkach drążków jest brak oznaczeń która lewa a która prawa

Mechanik z warsztatu tez zadzwoni jak nie będzie oznaczeń :P:P:P

Opublikowano
  • Autor

to dla bezpieczeństwa ludzi mu poradzimy by otworzył piekarnie .:banan:

Opublikowano
1 minutę temu, Dystrybutor SKV napisał:

to dla bezpieczeństwa ludzi mu poradzimy by otworzył piekarnie .:banan:

Hahah no nie wiem czy mechanik w piekarni poszedł by w parze z bezpieczeństwem ludzi :P:P:P:P

Opublikowano

To jeśli ktoś podejmuje się własnoręcznie wymiany i zadaje takie pytania, to rzeczywiście dla ich bezpieczeństwa podjęli Państwo słuszną decyzję. 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, sous1111 napisał:

To jeśli ktoś podejmuje się własnoręcznie wymiany i zadaje takie pytania, to rzeczywiście dla ich bezpieczeństwa podjęli Państwo słuszną decyzję. 

Chodzi o to, że ciężko jest komuś delikatnie powiedzieć, żeby jechał do mechanika tym bardziej jak już rozebrał całe zawieszenie, a uwierzcie mi, jak ludzie potrafili dzwonić w ciągu dnia po 6-7 razy też ciężko było im pomóc tym bardziej, że pytania były typu: "a tą śrube to teraz przykręcić czy póżniej" którą tą kiedy później.... tylko dzwoniący wiedział. Nie były to niestety pojedyncze przypadki takich telefonów w tygodniu telenapraw zawieszenia robiliśmy średnio z 2-3 razy.

Opublikowano

Dziwne, że tak krótko trzymały CI części.. Ja bym zalecił jednak zmianę warsztatu, sam byłem raz świadkiem jak w autoryzowanym warsztacie zlecili wymianę zawieszenia jakiemuś praktykantowi, który wszystko, wraz z dokręceniem, wykonywał na podnośniku, może i tak było w Twoim przypadku?

Opublikowano

Sprawa jest prosta... Jak wybite sworznie - kiepski produkt. Jak wywalone gumy - niepoprawny montaż.

Opublikowano

Dziwna ta sytuacja, u mnie póki co spokojnie,i prawie 40kkm,przejechane na SKV. 

Opublikowano
  • Autor

cholernie jest to dla nas dziwne, my do tej pory poza prawym bananem nie mielismy sytuacji zeby reklamowano zawieszenie z wyjątkiem gdy dwa razy przyszly banany z poskręcanymi gumami, ale ludzie sami sie przyznali ze skręcali na sztywno.  Dziwne jest też, że koledze udalo sie wykonczyc zawieszenie 3 innych firm tez robiąc jedynie 8000km. Dodatkowo jak pisze omija studzienki a po mieście jezdzi Vmax 60km/h po drogach w połowie idealnych i w połowie normalnych.

Opublikowano

Ja na chwilę obecną przejechałem 3 tyś. km.  2 dni temu robilem przegląd i wszystko w porządku.