barycz Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Witam. Mam problem z wyciagnięciem pinu z licznika jaegera. Mam kabel k+can ale commander wyciagnął mi pin tylko, że w postaci 5 cyfrowej i jak chciałem zrobic key learning to nie działał ten pin. Na początek zaczeło sie tak I tak A skończyło się czymś takim I pojawia sie pytanie co może być nie tak. Czemu nie moge wyciagnąć pinu z tego jagera? Wyciagnąłem jako magneti pin, ale był on 5 cyfrowy. I nie działał. Samochód na nowym liczniku nie odpalał. VAG tacho słyszałem, że można to zrobić, ale jak podłączam interfejs pod kompa i odpalał tacho to krzyczy, że USB to K-Line interface not connected. Co teraz zrobić? Edytowane 29 Marca 2016 przez barycz
mophk Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Tak jak Ci pisalem, masz zły soft vag tacho - miałem identyczne problemy Napisz pw, dam Ci soft.
koloboro Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 tego jagera nie zrobisz k can Commander em. vag tacho da rade. z tego co widać na liczniku to wyglada jak wywalony eeprom. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
marcin_franz Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Program Vag tacho ruszy ten licznik, ale potrzebujesz również przewód vag tacho. Zwykły kabel kkl nie będzie współpracował. Teraz najprawdopodobniej uwaliłeś swój licznik. Jak byś wymieniał to na vdo i odrazu pełny fis. Masz 1999 rok, więc do dopisania kluczyków do licznika vdo wystarczy Ci ten kabelek co masz. Jak byś miał pytania to pisz na PW
barycz Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Nie mam kabla kkl. Mam k+can i co nie da rady tego vag tacho ruszyć tym k+canem?
mophk Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 taki kabel to raczej klamstwo. chyba że dales grubszy pieniadz za niego ;-)
koloboro Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 nie. do vag tacho jest inny kabel Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 vag commanderem zapomnij wydobyć pin z jagera za słaby kabel , vag tacho też nie zawsze czyta te liczniki. W twoim przypadku to nie pinem bym się zajął , a naprawą licznika wsad wyleciał w kosmos tak kończy się zabawa chińskimi kablami.
barycz Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 Jak mogę teraz naprawić wsad? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 sam wsadu nie naprawisz nie masz do tego sprzętu licznik jest na motce i wątpie żebyś miał sprzęt do tego
koloboro Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) szukaj kolegi mieto3 on ogarnia liczniki. chyba ze masz programator upa lub etl i gotowy wsad to zaprogramujesz na nowo. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Marca 2016 przez koloboro
Banan Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Ja był odpuścił temat próby naprawy tego licznika - nie warto w niego inwestować
barycz Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Ale to jest stary licznik. Pin wyciągnąłem chyba, ale nie mogę wgrać do nowego Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Pinu nie wyciągnąłeś za to ubiłeś licznik, a to co odczytałeś to śmieci które czyta ten g....y kabel. Teraz tylko programowanie na programatorze dobrym wsadem lub po złączu. Jak chcesz naprawiać ten licznik to zapraszam na pw.
Banan Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Co ty chcesz wgrywać do nowego? Masz immo2 , pin starego licznika niepotrzebny .
barycz Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Immo 2? Ten drugi licznik też jeager i nie puszcza Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
koloboro Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 jeżeli kupi vdo to łatwiej go przywrócić do zycia po ubiciu. więc może sie pobawić. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) oba jagery nic kolego nie zrobisz ubijesz drugi licznik i tyle , sprzęt masz słaby i ot cały twój problem Edytowane 31 Marca 2016 przez Tom A4
Rekomendowane odpowiedzi