Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam 225/45/17 i rzuciły mi sie w oczy falkeny, podobno b.dobre opony, produkcja w japonii i nie ścierają aż tak bardzo szybko.

Cena poniżej 400zł.

Używał ich ktoś od nas z forum ?

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

julo Wrc Laguna ma takie opony,jak cos to pisz do niego,a 3 strony do tylu on napisal tak o nich :

kupilem u kolegi z forum Subaru oponki fk 452 Falken Made in Japan 225/40/18 smigam na zakretach , trzymaja sie bardzo dobrze drogi polecam tobie :naughty:

Opublikowano

Witam

Właśnie planuje zakup pierwszych alusów do mojego niedawnego zakupu- audi a4 b5 1.6 1999r. Jeżeli chodzi o koszty to chciałbym się zamknąć w ok.2000 zł(felgi +opony letnie). Zamierzam zainwestować w 16 calowe czarne felgi. I tu właśnie mam problem. Jakie opony dobrać do 16 aby auto dobrze się prezentowało i przy tym miało jak najlepsze właściwości jezdne? Z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam!

Opublikowano

Jak chcesz żeby się dobrze furka prezentowała to celuj w 17" :good: Przy 16" to oponka chyba 205/50 ale to zależy jeszcze od szerokości felgi. I jeszcze jakie masz zawieszenie? seryjne 1BA czy 1BE czy może już masz obniżone???

Opublikowano

16" w czerni to nie jest za dobry pomysł, nie będzie to wiele lepiej wyglądać jak czarne stalówki na zimę na których większość z nas teraz śmiga :confused4:

Aby był efekt czarna felga musi być duża i oczywiście odpowiedni wzór. Kiedyś widziałem felgi RS6 w ciemnym graficie na srebrnej Audi, tylko 19" i one juz naprawdę robiły robotę :kox:

Opublikowano

na zimie mogły by być... ale na lato opony 185/65 R15 88T ..... chyba kiepsko szukaj jakiejs niższej i szerszej. 205/55/15

Opublikowano

na zimie mogły by być... ale na lato opony 185/65 R15 88T ..... chyba kiepsko szukaj jakiejs niższej i szerszej. 205/55/15

ma jechac ,a nie wygladac :) zreszta na nasze drogi im wyższe tym lepsze :P

Opublikowano

jakie opony polecacie na lato na 17' ?? szerokosc 205 i teraz pytanie jaka wyskosc i jaka firma :notworthy:

Opublikowano

Typowe rozmiary:

195/65/15

205/55/16

225/45/17

225/40/18

Ciągle zadajecie te same pytania a wystarczy się wysilić i poczytać :evil:

http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp

Opublikowano

ma jechac ,a nie wygladac :) zreszta na nasze drogi im wyższe tym lepsze :P

Niby tak ale przy dużych prędkościach są przechyły na takich oponach z wyższym profilem, dla mnie idealne są 225/45/17

Sztywność w zakrętach, przy niskim zawiasie - to lubie.

Opublikowano

Polecam stronkę http://www.oponeo.pl/testy/21/testy_i_opinie.htmlx dużo opinii o producentach opon i ich modelach. Ja kupuje oponki Falken ZE512 215/50 R17 :hi: poprzednio miałem Dunlop Sport Maxx i były dość głośne ale jeździło się dobrze. 2 raz bym nie kupił ich :hi:

Opublikowano

Witam

Mam maly dylemat z oponami,bo moge miec je nowe po okazyjnej cenie tzn:

Barum

http://moto.allegro.pl/item937847113_opony_letnie_225_45r17_barum_225_45_17_krakow.html

i Matador

http://moto.allegro.pl/item929218994_225_45r17_opony_letnie_matador_mp46_225_45_17_y.html

ktore beda lepsze na felgi 17.225/45 i beda lepiej sie spisywały?

Opublikowano

Czesc jakie oponki letnke zakupic do mojej B6 w miare tanio, obecnnie mam opony o szerokosci 195 w 15 calowych felgach, samochodem malo jezdze, glownie do pracy i spowrotem jakies 20 km dziennie. Interesuja mnie takie na max 2 sezony bo planuje zmienic sobie felgi na 17" .

Opublikowano

takie na max 2 sezony to pierwsze lepsze u pierwszego lepszego handlarza, bez większej filozofii :gwizdanie:

Opublikowano

Teraz na www.opony.com są goodyeary za 413zł DOT 0610 - czyli z Lutego 2010.

Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC 225/45R17 91 Y

http://www.opony.com/opony/59419_goodyear_eagle_f1_asymmetric.html

Szukam jeszcze innych modeli bo te ponoć szybko się ścierają. Chciałem koniecznie gumy z 2010r.

Jeszcze rzucili

Bridgestone RE050A 225/45R17 91 Y za 411zł, DOT 0610.

Goodyear EXCELLENCE 225/45R17 91 Y za 410zł DOT 0510

Kleber HYDRAXER 225/45R17 91 Y za 350zł, DOT 0510

Jakby ktoś miał na oku to wklejcie linka, chodzi o roczniki 2010

Opublikowano

Witam. Panowie jakie oponki polecacie ContiSportContact2 czy ContiPremiumContact 2? Jezdzil ktos z was na jednych i drugich?? Nie wiem czemu uparlem sie na continentala.. tylko ktore lepsze??

Opublikowano

Ja też wolałbym Continental ale póki co z tego co widze to nie ma w necie z 2010r.

A nie lepiej ContiSportContact3 ?