Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

marek_xtr, też mam 18" i długo zastanawiałem się co wziąść, padło na Sessanty i powiem szczerze nie żałuje. Cena rewelka, są mega ciche, bieżnik super. Przód mam 225/40 to jeszcze można wybierać pomiędzy firmówkami ale w tyle mam 235/40 to ceny firmówek lecą o 200zł do góry a Sessanty są tylko 20zł droższe od 225/40. Profil daj 40 też myślałem o 45 ale źle bym zrobił bo na tych oponkach na 40 jeździ się świetnie a 45 to już z lekka balon by był :confused4:. Zobaczymy co pokażą na deszczu no i jak szybko będzie leciał bieżnik... Pzdr :)

Zrobiłem na Sessantach około 20 tys km i w tym roku zrobię jeszcze max 10 tys także trochę szybko poszły, na Continentalach zrobiłem 42 tys km. Trochę lipa, bo myślałem, że wytrzymają dłużej :)

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dziwne, ja na swoich jakiś zwykłych Achilles ATR Sport 225/45/R17 zrobiłem już 50tyś km i mam jeszcze 5-6mm a dodam, że nie jeżdżę jak emeryt :rolleyes: Czyli wygląda na to że Sessanty bardzo szybko się ścierają, to nawet po sezonie jak ktoś dużo jeździ :gwizdanie:

Opublikowano

ja z tyloma specami rozmawialem, tyle sie naczytalem i zdecydowalem sie na conticontact 3. Jezdze raczej ostro wiec po sezonie bede mogl zdradzic co i jak ale mam nadzieje, ze opinie sie potwierdza :)

Opublikowano

Witam które z tych Panowie polecacie

Continental Premium Contact 195/65 R15

BRIDGESTONE TURANZA 195/65R15 91V ER300 ECOPIA

Nokian V

BRIDGESTONE B 250 195/65 R15 91T

Michelin Energy Saver 195/65/15 91H

ponawiam pytanie :rolleyes:

lub uniroyal rainexpert

na ori felge do autka jak w opisie

Opublikowano

Dziwne, ja na swoich jakiś zwykłych Achilles ATR Sport 225/45/R17 zrobiłem już 50tyś km i mam jeszcze 5-6mm a dodam, że nie jeżdżę jak emeryt :rolleyes: Czyli wygląda na to że Sessanty bardzo szybko się ścierają, to nawet po sezonie jak ktoś dużo jeździ :gwizdanie:

chyba za UHP trzeba płacić, albo świetne właściwości albo wytrzymałość. W zeszłym roku byłem z tych opon zachwycony, w tym już mniej. Wydaje mi się że zaczęły ząbkować i zrobiły się głośne :(

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się co wybrać:

Michelin ENERGY SAVER 195/65 R15 91 H

Uniroyal RainExpert 195/65 R15 91 H

Continental ContiPremiumContact 2 195/65 R15 91 H

Co byście poradzili ?

Opublikowano

Witam które z tych Panowie polecacie

Continental Premium Contact 195/65 R15

BRIDGESTONE TURANZA 195/65R15 91V ER300 ECOPIA

Nokian V

BRIDGESTONE B 250 195/65 R15 91T

Michelin Energy Saver 195/65/15 91H

ponawiam pytanie :rolleyes:

lub uniroyal rainexpert

na ori felge do autka jak w opisie

nikt nie odpisze?

Opublikowano

Ja bym brał w tej kolejności

1.Michelin

2.Conti

Uniroyal bym sobie odpóścił, trochę za miekkie jak dla mnie są te opony deszczowe.

Opublikowano

Ja bym brał w tej kolejności

1.Michelin

2.Conti

Uniroyal bym sobie odpóścił, trochę za miekkie jak dla mnie są te opony deszczowe.

O tych uniroyalach dobrze się ludzie wypowiadają, tylko podobno szybko się ściearają. Ale niewiem czy się nie skuszę ...

Opublikowano

Przeczytałem wszystkie 54 strony tego tematu i łeb mi pęka xD ALE:

- poczytałem ADAC

- poczytałem forum

- popytałem znajomych i :

BRIDGESTONE ER300

DUNLOP SP SPORT MAXX

PIRELLI P7

PIRELLI P7 CINTURATO ( nie wiem jaka jest różnica w stosunku do tych wyżej :thumbdown:

oczywiście rozmiar 205/55R16

ktoś podpowie ?

Ja tez mialem ten sam dylemat, bol glowy i metlik mysli :D

Z tych, ktore podales PIRELLI P7 CINTURATO ( z wypowiedzi jednego z forumowiczow od zwyklej P7 rozni sie tym, ze jest ekologiczna i teoretycznie bedzie sie szybciej zuzywac ze wzgledu na 'zielona' mieszanke, chociaz nigdzie nie znalazlem informacji potwierdzajacej tego :P )

Co do mojego problemu wyboru opon wzialem na probe zamiast NOKIAN ZG2 ( 4sztx225/45 17 94Y ) 2szt KUMHO KU39 225/50 17 98Y i zostawilem po przebadaniu starsze w dobrym stanie BRIDGESTONE RE50.

Opony sie jeszcze ukladaja na feldze (tzn 60 km bez ostrej jazdy, nie wchodzac powyzej 60-70km/h)

ale roznice juz widze samochod przestal plywac po koleinach (a mial do tego tendencje nawet przy dobrym stanie RE50) :) i jakby ciszej sie zrobilo z przodu :)

Jutro bede mial okazje pojedzic w normlanym stylu :D a pojutrze dluzsza trasa 1600km z UK do PL to bede mial porownanie do wczesniejszych 'wycieczek'.

A jak sie nie sprawdza to nastepne beda NOKIANY ZG2 ;)

KUMHO KU39 225/50 17 98Y:

Wrazenia z trasy super, ciche dobrze sie trzymaja na suchym i na mokrym (mialem mala ulewe po drodze :) ) a co mile mnie zaskoczylo to bardzo dobra jazda po polskich drogach - koleiny, dziury itd.. :P

Jak na ta chwile moge spokojnie polecic jesli chodzi o jazde i jak dla mnie naprawde sa lepsze niz BRIDGESTONE RE50A

Zobaczymy jak bedzie ze scieralnoscia, bede mial w sumie zrobione okolo 5000km w dwa tygodnie i jakies slady zuzycia powinny juz sie pojawic :kox:

Opublikowano

a które lepsze continentale premium contact czy Continenntal ContiEcoControl 3?

Opublikowano

Mi w piątek przyszły zamówione Pirelli Cinturato P7 225/40 R18.. zobaczymy co i jak.

Opublikowano

Jaa kupiłem Pirelli P7 i na wstępie powiem że są MEGA ciche :notworthy: :notworthy:

Deszczu jeszcze nie było więc nic więcej nie powiem , ale jestem zadowolony :good: :good:

Opublikowano

Pierwsze wrażenie po zmianie Toyo Proxes T1-R na Pirelli Pzero Nero to właśnie cisza :slina:

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się co wybrać:

Michelin ENERGY SAVER 195/65 R15 91 H

Uniroyal RainExpert 195/65 R15 91 H

Continental ContiPremiumContact 2 195/65 R15 91 H

Co byście poradzili ?

podobno energy saver wcale nie sa takie dobre jak reklamuja

uniroyal ma brat , na deszcz nie do pokonania , trzymaja jak glupie

conti mam sam , jak na razie są spoko

Opublikowano

ja ostatecznie wybralem conti 3 xl (235/45/17). powiem tak. Co prawda na razie zaledwie 150 km za mna ale przyznam, ze jak do tej pory cichszych opon w zyciu nie mialem. Na gladkim asfalcie i puszczeniu auta na luz nie ma jakiegokolwiek szmeru z opon. Malo tego powiem, ze na bridgestonach zeszlorocznych bylo duuuuuuzo twardziej. Mam nadzieje, ze rownie co ciche beda i trwale. To tyle z mojej strony :). pozdrawiam,

Opublikowano

Ja już po zmianie na letnie kapcie.Trzeba było kupić nowe i zdecydowałem się na Vredestein Sportrac 3 205/55/16.Jak narazie mało na nich przejechałem.Troszkę szumią,na wodzie z hamowaniem nie miałem problemów w porównaniu do Yokohamek poprzednich(no ale to może wina braku bieżnika :gwizdanie: )

Opublikowano

Czy ma ktoś oponki Vredestein Ultrac Cento? Są to oponki godne polecenia czy raczej standard? Bo właśnie takie poszły do passka CC rodziców o czym dowiedziałem się w ostatnim momencie i nie miałem wpływu na wybór :wallbash:

Wcześniej były Continentale ContiSportContact 3 i po dwóch sezonach zdarte do zera praktycznie :shocked:

Opublikowano

Jakie szerokie polecacie opony 225/235 na fele 18 8j et 35 do avanta b6 przy sprężynach s-line -20mm :gwizdanie: