Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja moge polecic Dunlop SP Sport O1

a ja nie, bo szybko się zużywają, 40-50 tys km to maxx

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ktoś z Was jest w stanie opisać różnice pomiędzy:

Bridgestone Potenza S001 225/45R17

Pirelli Cinturato P7 225/45R17

Zastanawiam się nad tymi dwiema po lekturze wątku. Chodzi o oponę która nie zetrze się zbyt szybko, a będzie sensownie zachowywała się na mokrym, oraz w zakrętach. Z powodu powyższych kryteriów odrzucam Dunlop - miałem i po trzech latach i 40 kkm spokojnej jazdy wyglądały słabo. Po prezentacji Brysia, Continentala też nie biorę pod uwagę. Najlepiej jeśli wypowiedzą się osoby które użytkowały te opony.

Dzięki

Nikt z was nie użytkował tych opon?

Ponawiam pytanie.

Opublikowano

Witam ponownie.

Słyszałem że nexeny to rozsądny wybór pomiędzy jakością a ceną.

Oglądałem i znalazłem kilka typów, jakie polecacie:

Nexen N9000 225/40R18 92Y (mój typ ze względu na wzór bieżnika ;) ale nie ma ich w kraju i mogą zamówić ale nie wiedzą z jaka datą prod. tzn. mogą przyjść z datą 2009r)

Nexen N3000 225/40R18 92Y

Nexen N6000 225/40R18 92Y

Nexen N8000 225/40R18 92Y

Opublikowano

A co z Nokian H ? Bo na necie super opinie maja, jakoby super trzymaly na suchym jak i mokrym.

Opublikowano

jezdzi ktos na Vredestein Ultrac Cento 225/45 R17 94 Y XL? maja dobre opinie ale sa mało popularne jak narazie

Opublikowano

Koledzy idzie lato i chce zakupic 2 sztuki 235/35/19.Mam juz 2 nowe continentalki ale nie chcial bym duzo inwestowac i co mozecie polecic?Chinczyk raczej odpada bo na tym nie wiem czy da sie jezdzic,Moze sie myle...Co polecacie?

Opublikowano

Kolego jak na lato to tylko 225/40/18 a oponki polecam kumho :D jest git no i koniecznie do takiego rozmiaru koła autko musi być obniżone min. -25

Opublikowano

witam:P jeśli na zimę posiadam opony 15 na 195/65 i chciałem założyć na lato opony 16 na 205/55 oczywiście na innych felgach to jak to wpłynie na możliwości jezdne i czy moje zawieszenie za bardzo na tym nie ucierpi?? dzieki:):)

Opublikowano

Bridgestone Turanza ER300 super trzymają nawet w deszcz, dobrze radzą sobie z większymi plamami wody, są ciche. Nie są najtańsze ale warto :thumbup1:

Opublikowano

Witam i o podpowiedz pytam. Mam zamiar kupic letnie opony. I mam mały kłopot bo nie wiem jakiej firmy! Myslałem o firmach takich jak Nokian, VREDESTEIN, Goodyaera,Yokohamy lub Continentala. Do Audi a4 rozmiar 205/60/15. Co polecacie? Pozdrawiam

Opublikowano
witam:P jeśli na zimę posiadam opony 15 na 195/65 i chciałem założyć na lato opony 16 na 205/55 oczywiście na innych felgach to jak to wpłynie na możliwości jezdne i czy moje zawieszenie za bardzo na tym nie ucierpi?? dzieki:):)

na jakieś 90tyś mi starczyły... wliczając sezon kiedy były u kolegi Dziadek bo od niego wziąłem

teraz czekam na Pirelli Cinturato P7 - 4szt po 299zł w 205/55/16.

Jakoś tak szybciutko poczytałem testy... i może na takie akurat trafiałem ale nie miały zbytnio konkurencji w ostatnich latach - choć wiadomo jak to z testami bywa.

Chciałem oponki "eko" ale nie za wszelką cenę (bo dla mnie to taki chwyt marketingowy jak specjalny olej silnikowy do LPG... masakra)

Mają się mało ścierać, a przede wszystkim, co jest wynikiem oporów toczenia w takim przypadku - mają być ciche - koniec. kropka

napiszę coś po paru tysiącach ;)

Opublikowano

na jakieś 90tyś mi starczyły... wliczając sezon kiedy były u kolegi Dziadek bo od niego wziąłem

teraz czekam na Pirelli Cinturato P7 - 4szt po 299zł w 205/55/16.

Jakoś tak szybciutko poczytałem testy... i może na takie akurat trafiałem ale nie miały zbytnio konkurencji w ostatnich latach - choć wiadomo jak to z testami bywa.

Chciałem oponki "eko" ale nie za wszelką cenę (bo dla mnie to taki chwyt marketingowy jak specjalny olej silnikowy do LPG... masakra)

Mają się mało ścierać, a przede wszystkim, co jest wynikiem oporów toczenia w takim przypadku - mają być ciche - koniec. kropka

napiszę coś po paru tysiącach ;)

Miałem w B5 Pirelli Cinturato P7 używałem 2 sezony..bardzo dobre opony.

Opublikowano

Nokian H 205/60 R15 91 H co powiedzie na temat tych opon? warte polecenia?

Opublikowano

Ja sam je chyba wezme, tyle ze R16, bo na necie super maja opinie, za***iście trzymaja czy sucho czy mokro.

Opublikowano

Witam.

Jeździ ktoś na oponach VREDESTEIN Ultrac Sessanta 225/40R18 92 Y ?

Jestem zainteresowany kupnem całego kpl i chciałbym uzyskać opinię osób które śmigają na tych oponach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie, a użytkuje ktoś / użytkował Nokian ZG2 ? Mają dobrą opinię na portalach oponiarskich. Czy ktoś z forumowiczów może coś powiedzieć ?

Opublikowano

Mam P7 Cinturato ale rozm 225/40 R18 i polecam zdecydowanie.

Opublikowano
Opublikowano
Opublikowano
Mam P7 Cinturato ale rozm 225/40 R18 i polecam zdecydowanie.

Jak długo na nich jeździsz, jak jeździsz i czy jesteś w stanie porównać do innych opon? Są miękkie, twarde, głośne, ciche? Jak na mokrym się zachowują?