Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszał ktoś o oponach firmy MAXIS? To chyba jakaś china? Bo są w dobrej cenie z bieżnikiem 6mm 2009 r. i się waham..

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Słyszał ktoś o oponach firmy MAXIS? To chyba jakaś china? Bo są w dobrej cenie z bieżnikiem 6mm 2009 r. i się waham..

nie słyszałem :whistling: w jakich pieniądzach są??

Opublikowano

250 zł za dwie sztuki. Mam też możliwość kupienia opon Continental Sport Contact 2 (już jedną parę 6mm takich mam) za 160 zł 2008r. tyle, że jedna ma 6,4 mm, a druga 4,7mm i to chyba troszkę za duża różnica. A jeszcze inna możliwość to opony Federal (znowu jakaś lipa?) z bieżnikiem 7mm 2007r. za 140 zł :wink: co radzicie?

Opublikowano

Maxis robi bardzo dobre opony... rowerowe:)

Opublikowano

Maxis robi bardzo dobre opony... rowerowe:)

haha rzeczywiście kojarze marke bo w rowerze takie mam :D

Opublikowano

Podepnę się pod temat. Szukam nowych opon na przód w rozmiarze 16", 205, 55. Zastanawiam się nad: GoodYear Opti Grip i Bridgstone Turanza T001. Zależy mi na pewnych w prowadzeniu oponach, cichych i wolno ścierających się oponach. A może wybrać coś innego w cenie do 320 zł za szt.?

Opublikowano

Barum Bravuris 2 - Dokładnie dziś sie przekonałem o tym na 100% są bardzo głosnie a kupiłem je ze wzgledu na cene 335zł/szt.

Opublikowano

A ja decyduję się jednak na jeszcze dwie sztuki Continental Sport Contact 2. Dokupuję na sztuki, bo można tanio dorwać. Przynajmniej będą 4 takie same.

Opublikowano
Dunlop SP SPORT, polecam 100% wczoraj jechałem 250konnym samochodem w deszcze 160-200km/h, strach w oczach ale opony rewelacja.

jakbys sie troche orientowal to wszystkie letnie dunlopy sa sp sport

wiec twoja wypowiedz nic nie wnosi

Opublikowano

ja mam Nexen N6000 i daja rade

Opublikowano
Kolego freezblock, myślę właśnie o zakupie tych opon miałem już naciskać na kup teraz, po przeczytaniu Twojej wypowiedzi mam dylemat, przecież są to opony do 270km/h i przy stówie już buczą, przejedz się jeszcze raz i zobacz bo nie wiem co robić

Indeks prędkości nie ma nic do buczenia. To czy opony buczą zależy tylko od ich konstrukcji i bieżnika.

Opublikowano

Ja obecnie zakupiłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 235/40/18 i powiem, że bardzo dobrze się trzymają na suchym i mokrym.

Wcześniej miałem Continental SportContact 2 245/40/18 są ok ale szybko się ścierają

Opublikowano

misqkrk.. w czym miałeś te oponki ? goodyear mowisz ze lepiej trzymaja jak conti SC2 ?

Opublikowano
Barum Bravuris 2 - Dokładnie dziś sie przekonałem o tym na 100% są bardzo głosnie a kupiłem je ze wzgledu na cene 335zł/szt.

no też przepłacił, na allegro są po 800 zł za komplet nówki

---------- Post dopisany at 16:46 ---------- Poprzedni post napisany at 16:44 ----------

dobre opony z RPA

---------- Post dopisany at 18:55 ---------- Poprzedni post napisany at 16:46 ----------

Mam pytanie, kto użytkuje opony Firestone?

Jaką macie opinię o nich?

Opublikowano

Ludziska powiedzcie mi co wiecie na temat:

1. Bridgestone 205/55R16 91V Ecopia EP150

2. Pirelli 205/55R16 91V P7 Cinturato

Bo mam możliwość kupna, przy czym słyszałem że pirelli są głośne, a o Bridgach nie wiem nic...

Chyba że macie coś innego do zaproponowania? W miarę pilne:)

Opublikowano

Ja polecam ci Bridgestone'y.

Przede wszystkim są to bardzo dobre japońskie opony. Mam je aktualnie założone na aucie, właśnie rozmiar 205.

Na podstawie użytkowania mogę stwierdzić:

- bardzo dobre prowadzenie na mokrym asfalcie (testowałem na ulewach na autostradzie w Niemczech 140 km/h)

- pewne prowadzenie na suchym asfalcie

- umiarkowana ścieralność

- za***isty wygląd i bieżnik

O Pirellach nie wiem nic, jedynie to że są droższe.

Opublikowano

No ja już śmigam na nowych Continental Sportcontact 3, 225/45/r17. Przejechałem jakieś 500 km i wrażenia b. pozytywne, zobaczymy jak będzie dalej :). Naprawde dobrze odprowadzają wode.

Opublikowano

rookie a mówisz o Ecopia 150??

Opublikowano

a jak z hałasem w tych bridgach??