Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jak z hałasem w tych bridgach??

Opony są ciche, ale teraz zafascynowany jestem oponą SEMPERIT SPEED-LIFE koncernu Continental

Looknij: http://www.oponeo.pl/dane-opony/semperit-speed-life-205-60-r15-91-h

Dobre recenzje zebrała w teście ADAC'a

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja obecnie zakupiłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 235/40/18 i powiem, że bardzo dobrze się trzymają na suchym i mokrym.

Rzeczywiście fajna oponka, ale niestety mało wytrzymała na dziury, bok tej opony jest miękki jak plastelina i łatwo uszkodzić kapcia.

Opublikowano

felga 17, 8 cali et 35 , jaka opone zalozyc ? najbardziej optymalna na dziury i zawias -30

205/50/17

225/45/17

215/45/17?

czy 205/50/17 wejdzie mam do kupienia i potrzebuje pomocy

Opublikowano

225/45

Opublikowano

ja zdecydowałem się na Bridgestone ER300 Ecopia 225/45 R17 91 W, w majówkę przetestuję to dam znać jak się jedzie :)

Opublikowano

niedawno nabylem Uniroyal Rainsport2 225/40/18, tna wode jak zyletka... poki co jestem zadowolony.

Opublikowano

Powinieneś być zadowolony. Ja używałem w poprzednim autku, co prawda 195/50 R15, ale muszę przyznać, że przez 2 sezony byłem tymi oponami zachwycony. Niestety autko sprzedałem. Zastały tylko gumki. Niestety teraz do obecnego autka 15 to za mało. W poprzednim aucie miałem fuldy, daytona. Jednak Bridgestony to klasa premium. Odpowiednio twarde, aby nie piszczały bez powodu i długo służyły. Odpowiednio ciche. Na zakrętach trzymały mocno, a po opadach deszczu nie było obawy, że szybko zacznę pływać.

Opublikowano

Ostatnio założyłem oponki NANKANG AS-1 w rozmiarze 225/45/17 94W XL asymetryczny bieżnik.

Bardzo ciche w porównaniu do poprzednich continentali, Dają bardzo fajną trakcję, auto jest przewidywalne, dobrze się zachowują na suchej jak i mokrej nawierzchni.

Nie mogę nic powiedzieć na temat zużywania się bieżnika bo jeszcze za krótko je użytkuję.

Moim zdaniem dobry stosunek ceny do jakości.

https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQK0JAnMB_LO26ON6qfSQf_ETzPGGv0slT7RGF_O-jutddYkZ9f

Opublikowano

Panowie, szybka porada....225/40r18 Bridgestone S001 czy RE050A ?

Opublikowano

A czym się sugerowałeś ?

Opublikowano

Witam. Mam pytanie,czy w audia41.9TDI 90KM mogę używać opony m-ki Barum 215/60/15 i jakie muszę stosować ciśnieni.Jeżeli napisałem coś nie tak -Przepraszam .Pozdrawiam.

Opublikowano

witam. kupiłem felgi o parametrach 5x112,szerokośc 7.5",ET 45 powiedzcie mi jaka opona bedzie do tego najlepsza . 225/45/17 ?? 225-niezaszerokie ? nie za wąskie ?

Opublikowano

ContiSportContact3 lub Kumho KH ECSTA HM lub KH 31 (bardzo cichutkie i mięciutkie ale idą jak masło na patelni, po 35 tysiącach łyse i to wcale nie przy agresywnej jeździe, szczególnie model HM super odprowadza wode)

Opublikowano

witam zakupilem oponki Uniroyal RainSport 2 225/45ZR17 94 Y XL FR musze przyznac ze na mokrym sa bardzo,bardzo dobre,lecz na suchym w cieple dni dziwnie sie jezdzi samochod w zakretach jakby''plywa''bardzo dziwne uczucie

Opublikowano
witam zakupilem oponki Uniroyal RainSport 2 225/45ZR17 94 Y XL FR musze przyznac ze na mokrym sa bardzo,bardzo dobre,lecz na suchym w cieple dni dziwnie sie jezdzi samochod w zakretach jakby''plywa''bardzo dziwne uczucie

To jest właśnie deszczowa i komfortowa opona. Jak jest gorąco to sie po prostu rozpływa, jedynym ratunkiem to trochę daj większe ciśnienie, noo i nie licz za bardzo na wysokie przebiegi.

---------- Post dopisany at 15:28 ---------- Poprzedni post napisany at 15:28 ----------

To jest właśnie deszczowa i komfortowa opona. Jak jest gorąco to sie po prostu rozpływa, jedynym ratunkiem to trochę daj większe ciśnienie, noo i nie licz za bardzo na wysokie przebiegi.

Opublikowano

[/color]]

cisnienie dalem wieksze o 0,2 niz zwykle ale nie pomaga jednym slowem troche lipa no ale coz zrobic,trzeba chyba kupic inna felge i opone i zmieniac w zaleznosci od opadów deszczu:)

Opublikowano

Musisz się przyzwyczaić, wiem on ładnie wygląda ale to co ładne nie zawsze musi być dobre. Kiedys też popełniłem ten błąd, kupiłem kierunkowe opony z bieżnikiem w kształcie ładnej jodełki, bo miała super wygląd tylko jak ją założyłem to myślałem, że łożyska mi się posypały. Wyły jak opętane, a do tego twarde jak kamienie (kumpel na nich jeździł to z ręką na sercu przejechał na nich 85 tyś km, pod tym względem były nie do zajechania). Sprzedałem je po jednym sezonie bo nie dało jeździć, i z powrotem wróciłem do asymetrycznych opon, które zawsze używałem. Mówie wam, asymetryczna opona, komfort i ta błoga cisza. Już nikt nie namówi mnie na kierunkową oponę, choćby była za darmo i z najwyższej półki.

Opublikowano

mam pirelli P7 225/45 R17 opony ciche i pozwolą zaoszczędzić odrobinę paliwa, mają niskie opory toczenia ale wysoką cenę:) dobre na deszcz i na suchą nawierzchnię, świetnie trzymają w zakrętach, ale do jazdy sportowej bardziej polecał bym pirelli p zero

Opublikowano

Wiadomo że na suchej jezdni każda opona trzyma w zakrętach. Jednak jaka opona jest dobra na mokry asfalt? Ja polecam Michelin Pilot Sport 3, posiadam 225/40/18 92Y XL. Na mokrym A4-ka przyklejona do podłoża.