Opublikowano 2 Marca 201511 l Coś słabo szukasz. Nokian, Vredestein, Continental, Bridgestone - te firmy najczęściej są przez nas polecane w tym temacie.
Opublikowano 2 Marca 201511 l Julo polecam Bridgestone Potenza S001 czemu akurat konkretnie ten model?
Opublikowano 2 Marca 201511 l Tamat Kormoranów umarł - zadzwoniłem - towar niedostępny. Także będę żył. Do vredesteinów już sie raz spażyłem, szybciutko mi się wyząbkowały. Pozatym reszta wygląda obiecując. Conti - wiadomo super opona, z tym że najdroższa.
Opublikowano 2 Marca 201511 l Z tym że Continental Premium 5 też ostro zabkuje.Wiem bo mam w Octavii II i A4 B6.
Opublikowano 2 Marca 201511 l No własnie w nieobciążonym avancie i podatnym na to biezniku - ząbkowanie występuje. Myślałem że tylko na "jodełce" ząbkują. Nie wiedziałem że ContiPremium 5 też. No to powiem Wam że naprawdę jest dylemat z tymi oponami. Poszukam jeszcze informacji o tych nokianach Zline. Choć nie mam przekonania do nich. O zimówkach słyszałem oczywiście wiele dobrego. Ogólnie szukam opony (18cali) żeby spełniała takie założenia: - opona cicha przy większych prędkościach.- twarda, z niskim zużyciem bieżnika.- dobrze trzymała w zakrętach. - przyzwoita w warunkach deszczowych Edytowane 2 Marca 201511 l przez julo23
Opublikowano 2 Marca 201511 l Julo polecam Bridgestone Potenza S001 czemu akurat konkretnie ten model? Miało być Potenza re050a, na których śmigam 3 lata... Dla mnie świetne w każdych warunkach, przy agresywnej jeździe, nawet przy małej ilości bieżnika... Ale gdy te opony skończą się to wpadnie ich nowszy model - S001
Opublikowano 2 Marca 201511 l witam. czy jest możliwe w 8k0, użyć opony 225/55/17, jeśli tak, to jakie et felgi
Opublikowano 2 Marca 201511 l Ja w każdej audi (A4B5, A38L i A4B8) używam BARUMów. Żadna używka nawet opony z najwyższej półki nie dorówna nowym barumom. Niby produkcja czeska (grupa continental) a większość zakupionych przeze mnie opon były made in germany. Polecam zarówno na zimę jak i lato. Bardzo ciche w porównaniu do konkurencji, nie ząbkują się i bieżnik wystarczy na parę ładnych sezonów.
Opublikowano 3 Marca 201511 l Ciekawa opinia odnosnie Potenzy ale pare stron wcześniej ktoś pisał że szybko sie zdziera Baruma chciałem kupić zonie do auta ale mój szwagier - pracuje w ser. oponiarskim, polecił w tej samej cenie Klebera, że niby dużo lepiej opona wykonana. Ale on to mówił odnośnie późniejszych napraw, montażów itp.
Opublikowano 3 Marca 201511 l Ja mam Klebery na lato i jakoś moim zdaniem szału nie ma... Zimówki też mam Klebera i żałuję, bo do mnie ta marka jakoś nie przemawia...
Opublikowano 3 Marca 201511 l to opona klasy budżet a zakładać ją chce do auta premium tzn do jakiego ??
Opublikowano 3 Marca 201511 l Wszyscy narzelaja na opony budzetowe a wiekszosc jak by wsiadlo w samochod i nie wiedziala ze jezdzi na budzetowych to by chwalila ze dobte.... Nie zawsze te drogie sa najlepsze... I moim skromnym zdaniem nie ma sensu przeplacac...
Opublikowano 3 Marca 201511 l ja nie narzekam ja tylko stwierdzam, że jadąc autem Twoje życie zalezy od 4 pocztówek wiesz co to znaczy? że opona styka się z jezdnią wlasnie w takim obrysie - tyle co pocztówka no to ja bym bardzo chciał, żeby ta pocztówka nie była ze średniej drukarni, a z konkretnej ..... a do tego, nie chce mi się bawić w ich wymianę i szukanie następnych cudownych "okazji" co np. 3 lata
Opublikowano 3 Marca 201511 l Tylko szkoda ze nikt konkretnie nie porownal opon bo testy maja to do siebie ze sa sponsorowane przez dana firme i zawsze wygrywaja w nich najdrozsze firmy .... A po drugie nie kazdy jezdzi po 200 przy spokojnej jezdzi opony budzetowe spokojnie wystarcza ... Ale jesli ktos ma duzo kasy i go stac na deogie opony to niech kupuje.... Nie mozna krytykowac ludzi za to ze kupuja tanie lub drogie opony.... Kazdy kupuje to na co go stac....
Opublikowano 3 Marca 201511 l Luki nie zamierzam nikogo krytykować prezentuję tylko mój punkt widzenia - jak pewnie zauważyłeś, w całości skłaniam się ku tematowi bezpieczeństwo a dopiero potem cykliczność wymiany ogumienia nic innego mnie nie interesuje a co do Twojej uwagi, kupuj to na co Cię stać, podpisuję się obydwoma rękami Edytowane 3 Marca 201511 l przez Kamyk
Opublikowano 3 Marca 201511 l Panowie Wy tu gadu, gadu, a ja przeglądam Allegro i oglądam opony do mojej A4-ki. Aktualnie zastanawiam się nad Bridgestone Seiberling Performance. Dlaczego te? Prawdopodobnie niebawem będę przejeżdżać przez Adamów więc mógłbym wstąpić i odebrać osobiście Tylko czy te Bridgestone są coś warte? PS: Ogólnie to szukam 225/40R18 tak do 1000zł. Oczywiście jeżeli w tej cenie opony będą bez szału to mogę dołożyć jakieś 3 stówki Edytowane 3 Marca 201511 l przez kokonekus
Opublikowano 3 Marca 201511 l spojrz w opinie na oponeo albo opony.com.pl jednak przy tej cenie, majac 4 lata gwarancji i solidną firmę, bym brał w ciemno
Opublikowano 3 Marca 201511 l Hmm w takim razie jak już wrócę do domu i bede miał więcej czasu to usiądę i poczytam m.in o tych Bridgestonach. Dzięki za radę [emoji106] Wysłane z jabłka