Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, szukam oponek 225/45 R17 które nie mają dużej tendencji do ząbkowania. Przeczytałem trochę stron tego tematu i wybrałem kilka:

1. Yokohama Advan Sport (zamknięty bieżnik - z tego co słyszałem - najmniejsza tendencja do ząbkowania)

2. Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

3. BRIDGESTONE POTENZA S001
Budżet to około 1500zł.
Które z tych kompletów będą najlepsze? Zależy mi na ogólnym stosunku cena/jakość.

Edytowane przez leewang

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja kupiłem w tym roku S001 i jak narazie jestem zadowolony. Opona cicha dobrze sie trzyma. Rozmiar 235/40/18

Opublikowano

Mi zależy na tym żeby wytrzymała 3 sezony bez ząbkowania i będzie dobrze :)

Opublikowano

większość opon ząbkuje się szczególnie w avant(lekki tył) ,lekarstwem jest zamiana opon miejscami co ok 8-10tkm lub przynajmiej co sezon, LP-PT ,PP-LT opony asymetryczne ,przód- tył opony kierunkowe ,pomijam sprawność auta,amory,odpowiednie ciśnienie,proste felgi itp

Opublikowano

w tą Yokohamę to tak średni obym wchodził

chyba że masz wiarygodne i sprawdzone dane

Opublikowano

U mnie Yokohamy od sierpnia 2013 (33kkm przejechane wliczając to przebieg na zimówkach) do wyrzucenia. ;(

Opublikowano

nie mam więcej pytań .....

Opublikowano

Ok pozostaje na polu bitwy:

1. Bridgestone Adrenalin RE002
2. Michelin primacy 3
3. Bridgestone Potenza S001
Ktoś może polecić ? :) Muszę dziś/jutro kupić opony żeby na piątek mieć je na aucie i naczytałem się już tyle opinii że już mam mętlik w głowie.
Opublikowano

czytałem trochę opini bo też miałem dylemat ,ale bridgestone odpadły od razu , michelin miałem kiedyś w innym aucie jak miały ok5mm zaczęły się ślizgać ,drugie dostały guzów i jakoś nie biorę ich pod uwagę ,chyba mam pecha do tej firmy,dlatego padł wybór na dunlop ,ojciec zjeździł 2 kompl i były ok, brałem jeszcze pod uwagę continental ,ale cena za wysoka

Opublikowano

Nie popadajcie w skrajności Panowie, różnice nie są chyba jakieś olbrzymie.... Nowa opona przez pierwsze dwa, max trzy sezony spełnia swoje zadania - obojętne czy jest to Barum, Nokian czy Michelin.

Ważne żeby tą oponę po max 3 sezonach wymienić na nową ( obojętne ile ma jeszcze mięsa)

Takie moje odczucia, ja wymieniam opony po max 3 sezonach :)

Opublikowano

Nie no masakra, to nie ma dobrych opon :D Ja chce opony które pojeżdżą 3 sezony, dla mnie to wystarczy, ale co czytam to każdy piszę o każdej oponie że ciężko jest 10k km przejechać bo zdarty bieżnik, albo bije itp :)

Pójdę do sklepu kupię co będzie i tyle :)

Opublikowano

nie zgodzę się z tobą mam 4 letnią oponę barum i continental , barum jest jak kamień twarda ,a conti nadal mięciutka ,co do wymiany jeśli bieżnik pozwala spokojnie 5 sezonów,zimowe trochę inna bajka ,ale też 3 sezony wg mnie to mało

Opublikowano

Nie no masakra, to nie ma dobrych opon :D Ja chce opony które pojeżdżą 3 sezony, dla mnie to wystarczy, ale co czytam to każdy piszę o każdej oponie że ciężko jest 10k km przejechać bo zdarty bieżnik, albo bije itp :)

Kolego, miałem nowe Bridgestony, Fuldy i Uniroyale.... i w takiej kolejności, jakość/zużycie itp bym je ustawil.....

Moim zdaniem: chcesz miesć lepiej - musisz ciut więcej zapłacić... Pytanie czy ta doplata jest tyle warta :wink:

Opublikowano

wszystko zależy od stylu jazdy i przebiegu jaki robisz ,jeden pojeździ sezon na oponach drugi 4,jak robisz duże przebiegi bież tańsze opony bo i tak nie zdążą się zestażeć, znam ludzi co co sezon zakładają nowe i niektórzy biorą chińszczyznę bo przez sezon są dobre

Opublikowano

Kolego, miałem nowe Bridgestony, Fuldy i Uniroyale.... i w takiej kolejności, jakość/zużycie itp bym je ustawil.....

Moim zdaniem: chcesz miesć lepiej - musisz ciut więcej zapłacić... Pytanie czy ta doplata jest tyle warta :wink:

Dzięki, dlatego pewnie kupię Bridgestone Potenza S001. Nie chce dopłacać 500-700zł do lepszej opony nie mając gwarancji że wytrzyma dłużej od tańszego Bridgestone.

Opublikowano

nie zgodzę się z tobą mam 4 letnią oponę barum i continental , barum jest jak kamień twarda ,a conti nadal mięciutka ,co do wymiany jeśli bieżnik pozwala spokojnie 5 sezonów,zimowe trochę inna bajka ,ale też 3 sezony wg mnie to mało

szanuję twoje zdanie na ten temat,ja mam całkiem inne. Jeżdżę często dosyć szybko, wręcz na pograniczu przyczepności.... w 3 sezonie Uniroyal Rainsport 2, pomimo 6-7mm gł bieżnika po deszczu, nie potrafił utrzymać auta w łuku przy 70-80km/h.... Po założeniu nowej Fuldy przejeżdzałem łuk 110-120 km/h bez żadnego stresu :wink::hi:

Dla mnie 3 sezony to max :)

Opublikowano

szanuję twoje zdanie na ten temat,ja mam całkiem inne. Jeżdżę często dosyć szybko, wręcz na pograniczu przyczepności.... w 3 sezonie Uniroyal Rainsport 2, pomimo 6-7mm gł bieżnika po deszczu, nie potrafił utrzymać auta w łuku przy 70-80km/h.... Po założeniu nowej Fuldy przejeżdzałem łuk 110-120 km/h bez żadnego stresu :wink::hi:

Dla mnie 3 sezony to max :)

spoko każdy robi jak uważa, są tacy co 10 letnie kupują bo bieżnik ma 4mm i jeszcze da radę :)

Opublikowano

Nie popadajcie w skrajności Panowie, różnice nie są chyba jakieś olbrzymie.... Nowa opona przez pierwsze dwa, max trzy sezony spełnia swoje zadania - obojętne czy jest to Barum, Nokian czy Michelin.

+1

Wg mnie leewang, co byś nie kupił, poza chincami i oponami cenowo do nich zblizonymi to te 3 sezony zrobisz. Nówka to nówka

Opublikowano

Ja kupilem falkeny 912 xl i jestem zadowolony 5 lat gwarancji

Opublikowano

Ja kupilem falkeny 912 xl i jestem zadowolony 5 lat gwarancji

myślisz że to gra jakąkolwiek rolę ?