icemerc Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 a ten silnik jest też winnych modelach opla? np astra, meriva ?
pawelwor Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Opublikowano 7 Maja 2016 Tak. Od Astry J, Meriva B, mokka, zafira c
zabiello Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 A silniki 2.0T i 2.8, też są z nimi jakieś problemy czy to są udane silniki?
pawelwor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Nie interesowałem się nimi, nie pomogę ;-)
icemerc Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 zaczyna mnie coraz bardziej opel interesowac.... czyli jak szukać insigni to po 2012 roku, gdzie juz poprawione jest to, co sprawiało kłopoty ? a powiedz mi jak kwestie eksploatacyjne wygladaja w porównaniu do Audi? cenowo jeżeli to nie tajemnica.... poczatkowo myślałem nad Vectra C ale podobno coś z zawieszeniem tylnim nie halo i problemy z geometria są...
marcinch001 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ople są dobre ale bardzo głośne w środku .
icemerc Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 na temat głośnosci też niech moze wypowie sie właściciel
pawelwor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) zaczyna mnie coraz bardziej opel interesowac.... czyli jak szukać insigni to po 2012 roku, gdzie juz poprawione jest to, co sprawiało kłopoty ? a powiedz mi jak kwestie eksploatacyjne wygladaja w porównaniu do Audi? cenowo jeżeli to nie tajemnica.... poczatkowo myślałem nad Vectra C ale podobno coś z zawieszeniem tylnim nie halo i problemy z geometria są... Tak, większość tych bolączek została wyeliminowana po tym roku. No na pewno taniej eksploatacja niż w audi. Na razie zbyt krótko ją mam, żeby pisać o jakiś kosztach, więcej dowiedziałbyś się na dwóch forach ( www.opel-insignia.com.pl , insignia-club.pl ). Jeśli chodzi o vectrę c, to problem z tym tylnym nietrwałym zawieszeniem wyeliminowali (albo znacznie przedłużyli trwałość - nie pamiętam już) albo po 2006 albo 2007. Jeśli chodzi o głośność to fakt, w oplu jest głośniej niż w audi. Słychać bardziej opony (w zależności od opony bardziej lub mniej) i lekko szum powietrza gdzieś z okolic ramy drzwi. Jeśli chodzi o szum to nie jest on jakoś specjalnie drażniący. Wkurzały mnie za to całoroczne GY 4season, one dawały się we znaki w środku. Najlepiej chyba jest się przejechać gdzieś na trasie (szybciej) i samemu ocenić, czy wyciszenie zadowala ;-) Edytowane 16 Czerwca 2016 przez pawelwor
marcinch001 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Miałem opla vectre opc z 2007r wszystko ok ale przy większych prędkościach głośno w porównaniu do audi .
pawelwor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Też miałem VC. Vectry są głośniejsze w środku od insignii
icemerc Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 insignie cięzko moim zdaniem porównac do A4. Bardziej w jednej linii stawiana jest z A6 i tutaj wyciszenie A6 góruje.... ale czy jest głosniejsze od A4? A4 w klekocie do super cichych nie nalezy...
pawelwor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 insignie cięzko moim zdaniem porównac do A4. Bardziej w jednej linii stawiana jest z A6 i tutaj wyciszenie A6 góruje.... ale czy jest głosniejsze od A4? A4 w klekocie do super cichych nie nalezy... A to coś nowego Jaką skrzynię tam masz, sławne M32? Tak, sławne po jakiś już modernizacjach fabrycznych
icemerc Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 osiągi z tego co w katalogu pisza to 10.9 s do 100 czyli jak 1.9 TDi 110 ps, ktory ma 11 s.... A6 c4 R5 2.5 Tdi ma 9.9... hmmmm
pawelwor Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 d*py nie urywa, ale wolne (tym bardziej po programie) wcale to nie jest Koła małe, opony na nich jak balony, ale komfort jest ;-)
mojeA4 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ja mam wrażenie, ze tu każdy szuka wad, to opony, to koła, a to, ze opel... Bardzo fajne autko, niech służy jak najdłużej
Rekomendowane odpowiedzi