Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Szary Avant / Prawie wszystko mający ALTek ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.09.2017 o 21:34, kamil-vag napisał:

To się nazywa serwis klimy :thumbup1: Szarpnęło po kieszeni, ale będzie na lata ;)

Oj szarpnęło, ale udało się zmieścić w 2000 zł ze wszystkim więc nie ma dramatu ( serwis za to samo chciał 3000 zł) więc i tak udało się 1000 zł zaoszczędzić. No i o klimie w B6 wiem już chyba wszystko :) a przynajmniej dużo

Poniżej log z przed chwili... klima odpalona na dosłownie 3 minuty, ustawiona na LO i nawiew na maxa prze kratki. Temperatury są bardzo dobre :) a w samochodzie zimno jak w lodówce.

klima log1.jpg

Edytowane przez MaTeo85
dodany screen z vcds

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

W dniu dzisiejszym na licznik wskoczyło 200000 tysięcy kilometrów przebiegu.

Poza tym w ostatnim czasie zawitały uchwyty isofix na tylnej kanapie (Przygotowania pod córę), w miedzy czasie zbieram zabawki do nowej kierownicy z B8 z MF. Brakuje już tylko poduszki i będzie można założyć na auto.

WP_20171119_13_29_53_Pro.jpg

Opublikowano
  • Autor

Niestety kierownice z B6 które są na necie w sprzedaży są zjechane jak koń po westernie, a udało się kupić fajną z B8 od kolegi Bigmana w niezłej cenie więc idę w nowoczesność. Martwiła mnie trochę ta poducha z dwoma zapalnikami ale poczytałem i wiem że działa więc będzie dobrze. 

Niestety przyoszczędziłem na module kierownicy jak montowałem tempomat i musiałem zaopatrzyć się w nowy Q więc jak coś mam na sprzedaż ten z auta z literą L.

Opublikowano
W dniu 31.03.2017 o 12:47, MaTeo85 napisał:

A co do dekorów to fakt Black Piano mi się mega podoba ale dostać takie w dobrym stanie i dobrej cenie... kto wie może kiedyś... druga opcja to zabawić się w lakierowanie tych co mam ale trochę mi ich szkoda bo są naprawdę zadban

Kup najtańszy komplet soul na allegro i pomaluj w piano. Ja tak zrobilem i efekt jest mega

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

tak się tylko podzielę z Wami...

Wczoraj urodziła mi się córeczka :) zostałem tatą 

Opublikowano

Graty Mati!

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie :)

Wysłane z mojego BTV-DL09 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnio miałem chwilę ponownie pogrzebać przy aucie.

Zająłem się wymianą uszczelki pokrywy zaworów bo niestety leciało już bokiem i do świec... Uszczelkę kupiłem ori przez kolegę m1chal cena 100zł więc ani tanio ani ekstremalnie drogo, silnik pod pokrywą ładny i czysty. Dodatkowo wymienione świece bo na poprzednich już z 17 tysięcy km zrobione było. Świece wpadły znowu Denso K16TT nie mam z nimi problemu i do gazu bardzo fajnie się sprawdzają.

Dodatkowo zabrałem się za montaż kierownicy MF z B8 jednak po zdjęciu starej kierownicy okazało się że mam taśmę 6 pinową zamiast 12 pinową (wydawało mi się podczas dodawania rączki tempomatu że mam 12 pin) no ale nic, taśma już zamówiona może dojdzie w poniedziałek. Moduł Q, kierownica 4 ramienna z B8 i poducha z wiązką czekają, myślę że w najbliższych dniach wszystko zagości w samochodzie.

Do tego wszystkiego podmieniłem bebechy w lampce podsufitki na takie z Exeo. Moja lampka nie była przystosowana do lustra fotochromowego i po zapaleniu światła w czasie jazdy lustro się ściemniało. Od dzisiaj taki efekt nie będzie miał miejsca :)

WP_20180130_20_40_07_Pro.jpg

Opublikowano

Też zawsze jestem uczulony na wycieki :P Wręcz nienawidzę, także good job z tą pokrywą :thumbup1:

Powoli do przodu ;) 

Opublikowano
  • Autor

w końcu się udało zakończyć temat kierownicy MF z B8. Dzisiaj dotarła paczka z taśmą i kierownica z nowym modułem zagościła na pokładzie.

działa książka telefoniczna, zmiana stacji radiowej, głośność i SDS pomimo tego że nie kodowałem SDSa. Nie obyło się bez małego problemu, po zmianie modułu kierownicy kodowanie stracił moduł ABSu, jednak nowe kodowanie i kalibracja czujnika skrętu poszła bez problemów. Dodatkowo z własnej głupoty i pośpiechu rozkręciłem przez nieuwagę całą rączkę tempomatu i chyba coś źle złożyłem bo wywala błąd. Będzie trzeba się tym zająć na dniach.

WP_20180206_20_46_28_Pro.jpg

WP_20180206_20_46_12_Pro.jpg

WP_20180206_15_09_44_Pro.jpg

Edytowane przez MaTeo85

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Widzę że masz radio Concert jak ja. Jakim cudem działa Ci przełączanie stacji w lewym przełączniku na kierownicy, co ustawiałeś w VCDs?

Opublikowano
  • Autor

Działa bo mam concerta ale takiego jak w b7. Bo moje auto jest z końca produkcji i dostałem takiego bonusa od fabryki.

Opublikowano

Szczęściarz :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Z racji tego że ostatnio zauważyłem że zacisk w lewym tylnym kole się czasem blokuje to postanowiłem zainwestować nie w regenerację tego, a w coś większego. Obecnie mam 288/245 i czasami brakuje skuteczności. Żeby było jak najmniej inwazyjnie i jak najbardziej P&P postanowiłem że wsadzę zestaw 320/288 i tak oto wczoraj udało mi się zrobić duże zakupy u kolegi @Dev.  Zakupiłem kompletny zestaw na swapa, każda śrubka, osłony, tarcze, klocki, itp.

Z małych minusów wczorajszego dnia to podczas wyprawy do Deva strzelił mi kamień w przednią szybę i niestety szyba nadaje się do wymiany :( zastanawiam się czy robić ją z AC czy z własnej kieszeni...

Jak zamontuje zestawik na auto to zapodam foty :)

320-288 b6.jpg

Opublikowano

Fajno Mati. Będziesz zadowolony z efektu nie tylko wizualnego ale hamowanie o niebo lepsze. 

Co do szyby w tamtym roku wymieniałem z ubezpieczenia i w tym doliczyli mi za OC bo oni traktują to jako zgłoszenie szkody. 

Opublikowano
  • Autor

no właśnie wiem a ile % Ci zabrali ? bo może warto... mam opcję że z AC tylko na ori częściach więc jak już to nówka z ASO by wpadła... i może dopłata do ubezpieczenia na kolejny rok nie była by taka zła

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile % w porównaniu do poprzedniego roku zapłaciłem koło 300zl więcej za ubezpieczenie i nie wnikałem zbytnio no bo i tak trzeba zapłacić :)

Opublikowano
  • Autor

Udało się wsadzić heble 320 na przód. robota poszła sprawnie i szybko sam montaż na aucie zajął ok. 3h do tego złożenie zacisków do kupy i czyszczenie całości z kurzu ok 2h. teraz czekam na chwile wolnego żeby wsadzić 288 na tył.

20180616_132221-1548x2064.jpg

20180617_145655-2064x1548.jpg