przemolll Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 Przygoda z przwodami hella. Jak zapewniali u sida będzie odpowiednia długość ? niestety mimo dodatkowego uchwytu przetarł się na szczęście nie do końca.przy załamaniu go w rękach na 90 stopni pękł teflon. Zakupione nowe na wymiar z Bielska. Wyglądają pancernie i takie też są zalucia w porównaniu do helli
Langista Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Szkoda, że nie pokazałeś zdjęcia, w jaki sposób były zamontowane
przemolll Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 2 godziny temu, Langista napisał: Szkoda, że nie pokazałeś zdjęcia, w jaki sposób były zamontowane Poprawnie były zamontowane. Po prostu wyślizgnął się z dodatkowego uchwytu. Godzinę temu, Muskel1 napisał: Pewnie ocierały gdzieś. O półosie obtarlo. Aktualnie złożone 37cm i nie trzeba dodatkowego uchwytu
przemolll Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2020 Powili do przodu mam nadzieję że dzisiaj wyjedzie ? 1
przemolll Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2020 Tak podchodzi do 1.8t tylko cały układ napędowy musisz zmienić
przemolll Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2020 I w końcu jedzie ? powiem wam że 4 biegu w mieście nie wrzucę ? Podsumowując wpadły. Cały swap skrzyni DQT Nowe sztywne koło z sprzeglem 240 z nowym dociskiem Sachs i tarcza z czystym kevlarem Usczelnienie wału od strony silnika Nowe uszczelnienia skrzyni i dyfru Olej zmnieniomy na w skrzyni i dyfrze 10 nowych przegubów ( 8 na kola 2na wal) Nowa podpora wału 2 nowe banany przód W dodatku wpadły Ledy Philipsa w soczewke? 1
Marcin.gta Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zastanawiam sie nad tymi ledami, daj znac pozniej Jak wrazenia z jazdy.
hunter91 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Ja wiem że podchodzi lecz osiągi zabite totalnie. Ile tam na 4 biegu jest ? 240? W 2.7 to się odczuwa przy 400 km a dopiero co w 1.8 t . Swoją drogą jak napęd się spisuje ? Stuka coś z zmianami biegów ? Jakieś szarpnięcie ? Z czego przeguby ? Edytowane 26 Grudnia 2020 przez hunter91 Literówka
Dev Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 W dniu 13.11.2020 o 22:32, przemolll napisał: Dojechały fanty ? DQT Mogles dac skrzynię od eSy, skrzynia DQT jest w ch...uj "długa" i za "cięzka" do 1.8T 1
przemolll Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2020 8 godzin temu, hunter91 napisał: Ja wiem że podchodzi lecz osiągi zabite totalnie. Ile tam na 4 biegu jest ? 240? W 2.7 to się odczuwa przy 400 km a dopiero co w 1.8 t . Swoją drogą jak napęd się spisuje ? Stuka coś z zmianami biegów ? Jakieś szarpnięcie ? Z czego przeguby ? Powiem Ci że te mity że za długa i że 1.8t jest za słabe to mit. Lecę sobie 160 wbijam 6 i mam 3 tys obrotów i spalanie nie 10 a 7.5-8 Przyśpieszyć z 6 ciężko ale w trasie lecę stała prędkością czy 4 do 240 idzie to nie wiem ale wiem że na 3 biegu prawie 180? Przyspieszenie według mnie dużo lepsze niż na 5b
hunter91 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 27 minut temu, przemolll napisał: Powiem Ci że te mity że za długa i że 1.8t jest za słabe to mit. Lecę sobie 160 wbijam 6 i mam 3 tys obrotów i spalanie nie 10 a 7.5-8 Przyśpieszyć z 6 ciężko ale w trasie lecę stała prędkością czy 4 do 240 idzie to nie wiem ale wiem że na 3 biegu prawie 180? Przyspieszenie według mnie dużo lepsze niż na 5b Bzdura. za długo jeżdżę szybkimi samochodami by mówić mi że tak długa skrzynia dodaje osiągów w takich samochodach . A gdybym Ci powiedział że z RS4 jest najlepsza skrzynia bo jest krótsza niż w s4 i najlepiej na niej się robi czasy 100-200 ? Założę że czas z 100 do 200 zrobił ci się z 5 sekund dłuższy . Tym bardziej że z 3 na 4 jest z przymuleniem tzw.
Langista Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Właśnie im dłuższe przełożenia, tym lepiej dla czasów, bo nie tracisz sekund ani boostu turbawki przy zmianie biegów. Kwestia tylko aby moc mieć odpowiednią, żeby to sens miało. Krótkie przełożenia są dobre w Rally czy na torach, o dużej liczbie ciasnych zakrętów.
Dev Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Godzinę temu, Langista napisał: Właśnie im dłuższe przełożenia, tym lepiej dla czasów, bo nie tracisz sekund ani boostu turbawki przy zmianie biegów. Kwestia tylko aby moc mieć odpowiednią, żeby to sens miało. Krótkie przełożenia są dobre w Rally czy na torach, o dużej liczbie ciasnych zakrętów. Masz racje, ale gdy auto ma 500-700kM albo i więcej, omawiany egzemplarz ma służyć do normalnego uzytkowania na codzien. Miałem AJLa 250kM z ta skrzynią, temat idealny na trasy, obroty niskie, spalanie tez. Pojexdzilem moze ze 4 miesiace, ale wqurwialo mnie jezdzenie po miescie no i wrzucilem skrzynie z A6 C5 2.7BiT. Od razu poczułem ze żyję 1
hunter91 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 9 godzin temu, Langista napisał: Właśnie im dłuższe przełożenia, tym lepiej dla czasów, bo nie tracisz sekund ani boostu turbawki przy zmianie biegów. Kwestia tylko aby moc mieć odpowiednią, żeby to sens miało. Krótkie przełożenia są dobre w Rally czy na torach, o dużej liczbie ciasnych zakrętów. Oczywiście twoje pierwsze zdanie ma rację bytu gdy masz dużo mocy i nawet powiedział bym że 450 to takie minimum przy takiej masie
przemolll Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2021 W dniu 27.12.2020 o 11:52, Dev napisał: Masz racje, ale gdy auto ma 500-700kM albo i więcej, omawiany egzemplarz ma służyć do normalnego uzytkowania na codzien. Miałem AJLa 250kM z ta skrzynią, temat idealny na trasy, obroty niskie, spalanie tez. Pojexdzilem moze ze 4 miesiace, ale wqurwialo mnie jezdzenie po miescie no i wrzucilem skrzynie z A6 C5 2.7BiT. Od razu poczułem ze żyję Masz oznaczenie tej skrzyni może?? Bo w tej lekko torsen się odzywa ?
Rekomendowane odpowiedzi