kalina Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam. Pomysł mam taki, podłączyć moją nokie 6280 do Concerta. Tylko którędy wpuścić sygnał i jak to popodłanczać. Mam wolne jedno mini iso od CD w radiu, z nokii wyjdzie kabel na mini Jack`a, kupie redukcję na normalnego Jacka ale Concert nie ma innych takich wejść, pozostaje ten cholerny mini iso od CD. Ktoś robił coś podobnego ???
netsurfer Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Który to Concert?? Kasety czy płyty?? Bo jeżeli na kasety to mozesz kupić adapter. On ma kabel na mini jacka chyba. Kupujesz przejściówke do Nokii i masz. A z płytami to nie wiem jak.
kalina Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 Kaseciak - naturalnie :biggrin: Ale nie mówisz chyba o tym adapterze typu kaseta ? Strasznie obciachowa. Można kupić transmiter FM za grosze, ale nokia itak daje sygnał mono plus jeszcze przekaz radiowy do radia to już się robi słabizna. W takim razie będę musiał sam rozkminić, będę prekursorem ------------- EDIT: To chyba nie będę prekursorem :frown: . Na allegro jest to co potrzebuje - tylko kosztuje 120 zł. Jak tak pozbierać wszystkie koszta do kupy to bym miał radyjko na Mp3 :confused:
lukantos Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Jeśli chcesz podłączyć odtwarzacz mp3 do oryginalnego radia wpinając się w wejście zmieniarki potrzebujesz emulatora. Ja mam taki: http://www.sklep.caraudio-systems.pl/index.php?p13,aux-in-vw-gamma-5-beta-5-audiskoda-mini-jack Oczywiście mogłem zmienić radioodtwarzacz, ale zależało mi na pozostawieniu oryginalnego. Wejściowe gniazdo na mini jacka przykleiłem do dna kieszeni pod dźwignią hamulca ręcznego.
przepalek Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 jesli denerwuje Cie po prostu ten kabel od kasety-adaptora to mozesz ja wsadzic w ten sposoob by kabel od kasetki wyprowadzic z tylu radia i gdzies go dociagnac np. do schowka czy nawet podlokietnika(jesli masz) , wystarczy przedluzacz do jacka, tylko zostaw troche kabla (wewnatrz radia)zeby w razie czego kaseta sie troche wysunela, ale nie za duzo zeby go w jakies mechanizmy nie wciagnelo. pozdrawiam
kalina Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 Dobry pomysł ! To chyba jedyne rozwiązanie - szybko i tanio. Ceny tych kabli mini iso to jakieś kpiny.
lukantos Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Ceny tych kabli mini iso to jakieś kpiny. To nie jest sam kabel... do tego podłączone jest "cuś" co symuluje zmieniarkę płyt CD. Concert nie przejdzie w tryb CD dopóki nie dostanie sygnału ze zmieniarki. Ceny za to urządzenie, hmmm... faktycznie mają za wysokie.
grzesioo Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 ja kupiłem sobie transmiter fm i konwerter: nokia - mini jack i tak sobie z nokia 6280 słucham muzyczki.
kalina Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja chyba zastosuje patent z kasetą, bo transmiter FM trzeba zasilać. I wydaje mi sie ze kasetówka ma lepszą jakosc niz FM.
goose Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Jeśli chcesz podłączyć odtwarzacz mp3 do oryginalnego radia wpinając się w wejście zmieniarki potrzebujesz emulatora. Ja mam taki:http://www.sklep.caraudio-systems.pl/index.php?p13,aux-in-vw-gamma-5-beta-5-audiskoda-mini-jack Oczywiście mogłem zmienić radioodtwarzacz, ale zależało mi na pozostawieniu oryginalnego. Wejściowe gniazdo na mini jacka przykleiłem do dna kieszeni pod dźwignią hamulca ręcznego. Witam czy wiadomo co tam sie zanajduje ? - moze to idzie bezproblemowo zrobic w warunkach domowych ?? za duzo nizsza cene bo cena faktycznie powala..... pozdr
lukantos Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 W kostce jest układ scalony. Pewnie z podstawową znajomością elektroniki uda się coś takiego zrobić w warunkach domowych np. adoptując uszkodzoną zmieniarkę , ale nie spotkałem specjalisty który podjąłby się zrobienia czegoś takiego. Cena hmmm... wysoka może dlatego, że nie ma konkurenta, który zająłby się czymś takim po niższych kosztach.
adadur Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 warto by poszukać na elektrodzie pewnie już o tym było
goose Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 warto by poszukać na elektrodzie pewnie już o tym było niestety żadnych konkretów na elektrodzie nie znalazłem a szukałem wnikliwie.... a cena - wrrrrr........ pozdrawiam
wustyle Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Jeśli chcesz podłączyć odtwarzacz mp3 do oryginalnego radia wpinając się w wejście zmieniarki potrzebujesz emulatora. Ja mam taki:http://www.sklep.caraudio-systems.pl/index.php?p13,aux-in-vw-gamma-5-beta-5-audiskoda-mini-jack Oczywiście mogłem zmienić radioodtwarzacz, ale zależało mi na pozostawieniu oryginalnego. Wejściowe gniazdo na mini jacka przykleiłem do dna kieszeni pod dźwignią hamulca ręcznego. wlasnie czegos takiego szukalem zeby podlaczyc ipoda rozumiem ze zmieniarka nadal bedzie aktywna?
lukantos Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Obawiam się, że nie. To ustrojstwo podłącza się w gniazdo do którego wpina się kabel od zmieniarki. Więc trzeba wybrać - albo zmieniarka, albo wolne wejście dla każdego odtwarzacza.
przepalek Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 jutro dojdzie do mnie paczuszka z nowa kostka mini iso(3 czesciowa), piny i tzw aux in czyli stymulator zmieniarki z jackiem pod np. mp3, bede kostke zmienial w weekend bo przy podlaczaniu chinchy na wzmacniacz troche narzezbilem z kablami :redface: i trzeba to poprawic poza tym latwiej bedzie odłączac poszczegolne urzadzenia od radia.postaram sie powrzucac kilka fotek.pozdrawiam
goose Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 jutro dojdzie do mnie paczuszka z nowa kostka mini iso(3 czesciowa), piny i tzw aux in czyli stymulator zmieniarki z jackiem pod np. mp3, bede kostke zmienial w weekend bo przy podlaczaniu chinchy na wzmacniacz troche narzezbilem z kablami :redface: i trzeba to poprawic poza tym latwiej bedzie odłączac poszczegolne urzadzenia od radia.postaram sie powrzucac kilka fotek.pozdrawiam udalo sie cos taniej kupic ?? czy tez 145 zł ? pozdrawiam
kalina Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Opublikowano 21 Lutego 2007 Więc tak : NIE polecam kasetowego transmitera, kicha jakich mało. Wywalam to do śmieci. Niepotrzebnie się narobiłem i puściłem kabel tyłem. Problem jeszcze jest taki że nokia nie nadaje w stereo - co pogarsza całe doznania. Szumi, przemodulowany sygnał, za dużo basu albo za mało, słychać pardziej z prawej strony ............ Jak to mówią : " z gówna bicza nie ukręcisz".
przepalek Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 udalo sie cos taniej kupic ??czy tez 145 zł ? pozdrawiam niestety 145 ,ale powinno nie byc zadnych zniekształcen.pozdrawiam
lukantos Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 ale powinno nie byc zadnych zniekształcen Nie będzie. Jeśli masz w odtwarzaczu system podbicia basu możesz śmiało go włączyć, tylko uważaj żeby zawiasów w głośnikach nie uszkodziło! :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi