Damian Tomaszczyk Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Witam, moje Audi przykapca na czarno. Nie cały czas tylko np przy mocniejszym przyciśnięciu pedała gazu. Nie wiem czy tak powinno być
lukasz51237 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Tak jak wyżej + posprawdzaj dolot. Ile oleju pije?
Damian Tomaszczyk Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2016 Tak jak wyżej + posprawdzaj dolot. Ile oleju pije? Oleju nie bierze, silnik po remoncie, turbina po przeczyszczeniu bo kierownice byly zapieczone i sie nie wlaczala. Zrób logi. Widze że masz ten sam model i Twoje nie puszcza dymu ?
Bartollo Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Diesel musi dymić zwłaszcza gdy butujesz od dołu zanim turbo nadmucha.
Damian Tomaszczyk Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2016 Diesel musi dymić zwłaszcza gdy butujesz od dołu zanim turbo nadmucha. No właśnie też tak słyszałem. Ale jeszcze chciałem się upewnić
lukasz51237 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 A tak z ciekawości, co tam remontowałeś?
Damian Tomaszczyk Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Opublikowano 1 Lipca 2016 A tak z ciekawości, co tam remontowałeś? Uszczelka pod głowicą, odrazu olej wymieniony, pierscienie trzymały dobrze, głowica splantowana, uszczelniacze zaworowe wymienione, wymieniona pompa go po wymienia uszczelki padla pompa wtryskowa, no i wyczyszczone turbo. Bo sie nie załaczalo. Nie wiem ile wasze Audi smiga na seryjnych czesciach, moje wyciagnelo 200
gosc2500 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Witam. Chyba nie do końca tak jest z tym dymieniem. Tez mam silnik AFN i przebieg dochodzi do 300 i właśnie niedawno zaczęło mi dymić . Wcześniej aż dziw ale ciężko było wydusić z niego żeby zaopcuł. Miesiąc temu czyściłem Turbo i zaczęło się dymienie. EGR też miałem zatkany i zastany- teraz chodzi. Wykapowałem że początek wtrysku mam 62-63. Czy to może być przyczyną czarnej chmury??? Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
karaluch8 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Witam. Chyba nie do końca tak jest z tym dymieniem. Tez mam silnik AFN i przebieg dochodzi do 300 i właśnie niedawno zaczęło mi dymić . Wcześniej aż dziw ale ciężko było wydusić z niego żeby zaopcuł. Miesiąc temu czyściłem Turbo i zaczęło się dymienie. EGR też miałem zatkany i zastany- teraz chodzi. Wykapowałem że początek wtrysku mam 62-63. Czy to może być przyczyną czarnej chmury??? Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka Nie. Szukaj nieszczelności na dolocie.
prrezes Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Może jakiś STP lub inny preparat do czyszczenia diesla pomoże?
Hezen Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Najpierw niech się zajmie dolotem, potem może przeczyscić wtryski środkiem LM do ich czyszczenia. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
gosc2500 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam, winowajca czarnej chmury i braku mocy zlokalizowany Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
Hezen Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Ja i karaluch, od razu Ci pisaliśmy żeby najpierw ogarnąć dolot. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
gosc2500 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 I dlatego bardzo dziękuję, tam też szukałem dopiero tetaz bo wcześniej czasu brakowało. Raz jeszcze DZIĘKI !!! Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
ludi_a4 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Jakieś dwa tygodnie temu miałem to samo....wina jak wyżej+ sparciały wężyk dochodzący do zaworu N37 Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
samekgsx550 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Taki łącznik gumowy cena w ASO kosmos. Ja kupiłem w sklepie motoryzacyjnym. Mieli to na metry Zapłaciłem 1.70 zł śmigam już 5 rok i trzyma.
Rekomendowane odpowiedzi