Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

TATOO & PIERCING ma ktos? '-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i kolesie co sobie kolczyki w oczy wsadzaja :)

Opublikowano

Jakis czas temu cos takiego sobie sprawilem :evil:

pb130929.th.jpg

A wkrotce bedzie kolejny, juz 3 :)

• 1 rok później...
Opublikowano

chwalic sie co przez zime wyskoczyło , ja juz pierwszy krok do zakrycia całego rękawa uczyniłem :naughty:

dscn0323n.jpg

Opublikowano

Oo to masz picie w bukowinie z głowy :grin:

Opublikowano
Oo to masz picie w bukowinie z głowy :grin:

dlaczego ????

Opublikowano

Kiedyś pracowałem z takim kolesiem co robił tatuaże i mówił, że dwa tygodnie należy się pohamować od alkoholu bo coś tam się robi z tym tatuażem :decayed: plamy czy coś, wydłuża gojenie, wypłukuje witaminy z organizmu.

Opublikowano
Kiedyś pracowałem z takim kolesiem co robił tatuaże i mówił, że dwa tygodnie należy się pohamować od alkoholu bo coś tam się robi z tym tatuażem :decayed: plamy czy coś

dawno i nieprawda :wink: pytałem tez o to i w sumie ograniczac alkohol do 2-3 piw dziennie zaleca sie w 3 dni po zrobieniu obrazka , potem nic nie stoi na przeszkodzie :naughty:

Opublikowano

No nie wiem .. może. Widziałem kiedyś tatuaż jednej dziewuchy co nie szczędziła sobie procentów po zrobieniu wzoru i miała takie dziwne białe kropki :facepalm: Wyglądało to troszkę po wuju.

Opublikowano
No nie wiem .. może. Widziałem kiedyś tatuaż jednej dziewuchy co nie szczędziła sobie procentów po zrobieniu wzoru i miała takie dziwne białe kropki :facepalm: Wyglądało to troszkę po wuju.

no ogólnie nie powinno sie pompowac przez 2 tygodnie , zalezy po tych 2 tygodniach w jakis stanie jest tatoo , czy na 100% zagojony czy coś sie jeszcze z nim piertoli , jak dobrze dbasz zaraz po zrobieniu , folia , mycie co 2h , kremowanie , folia , 2h , mycie , kremowanie , folia i tak w kółko przez 3 dni to powinno byc ok.

a co tam, najwyzej nie bede pił , mnie to rybka bo i tak wole se zapalic niz sie nachlac :wink:

Opublikowano

To trochę zabawy jest żeby zadbać o to na początku. Kurde mam jedną kminę w głowie na tatuaż, ale to była by decyzja..hm.. rozwodowa :grin::decayed:

Opublikowano
To trochę zabawy jest żeby zadbać o to na początku.

no mi sie dzisiaj powinna konczyc akcja z folia bo 3 dni pekły ale przez noc sobie jeszcze potrzymam chyba :wink:

poka co tam chcesz zrobic :naughty:

Opublikowano

moskal przesadzasz z ta folia :/ rana prędzej się zagotuje niz to cos pomoże :/ folia tylko i wyłącznie przez pierwszych parę godzin, żeby żadne brudy tam nie weszły...później należy odstawić i jak najczęściej smarować Alantanem Plus Maść...najlepiej nawilża i szybko goi...mi najdłużej tydzień się goiło...na udowodnienie, że mam coś zrobione a nie piertole głupot wrzucam fotkę jednego z dzieł :)

zdjcie0334c.jpg

zdjcie0342f.jpg

zdjcie0390e.jpg

zdjcie0391a.jpg

zdjcie0393f.jpg

d*py nie urywa ale wykonanie super. Na fotkach nie widać za dobrze. Robione kalkulatorem.

Opublikowano

poka co tam chcesz zrobic :naughty:

W pierwszej kolejności imię.. marzy mi się orient ( woda, liście, Koi fish ) na całym ramieniu..ale to takie wiesz, mało realne u mnie .

Opublikowano

moskal folia max 1 dzien tak jak pisze kolega Tzieland, po to by nie zabrudzic ubran a tatuaz powinien oddychac i szybciej sie przez to goi

Tzieland dobra sztuka ;)

Opublikowano
moskal folia max 1 dzien tak jak pisze kolega Tzieland, po to by nie zabrudzic ubran a tatuaz powinien oddychac i szybciej sie przez to goi

Tzieland dobra sztuka ;)

dokładnie, mi koleś założył folię tylko na powrót do domu ze studia i kazał to od razu ściągnąć jak będę w domu. Potem smarowanie maścią Bepanten aż do zejścia wszystkich strupków. Nie musiałem nic poprawiać, wszystko ładnie się zagoiło :thumbup1:

Opublikowano

Folia przez 3 dni? O_o Ja pierwsze 2 godziny nosiłem, potem w domu bez koszulki łaziłem, a jak w koszulce to na to papier kuchenny kładłem i tatuaż się ładnie zagoił. No i Bephanten stosowałem, a nie tą drugą maść, bo podobno gorsza jest. Aha, no i profilaktycznie smarowałem tatuaż 3 tygodnie, ta maść dobrze odżywia skórę.

Opublikowano

moze mi sie cos popierdoliło ??

Opublikowano

Nie, pewnie tatuażysta Ci tak powiedział, bo wypytałem nawet znajomych z ciekawości, i niektórzy też takie polecenie dostali. Moim zdaniem bez sensu i uważam, że 3 dni łażenia w folii nic nie daje, a może tylko pogorszyć.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, to i ja pokarze wam wczorajszy rozpoczęty projekt :wink:

45667.jpg

dojdzie jeszcze łopatka i klatka :decayed:

Opublikowano

Folia na 3 dni?? Robiłem niedawno tatuaż i folia była założona tylko na czas powrotu do domu, przyłożenie lodu i tyle, po tym przemycie wodą z mydłem i smarowanie kremem easy tattoo aż do zagojenia. Trzymanie foli ma sens jeśli nie masz kremu (krem ma właściwości powlekające tatuaż i tworzy rodzaj opatrunku) ale musisz uważać żeby nie odparzyć skóry lub jej nie rozmoczyć jeśli się spocisz.