kubabkb Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Co najlepeij zrobic z EGR'em w takim stanie, zaslpeic wymienic, jest dosc duzy wyciek, strasznie zalewa mi juz plecionke pod egerem
JeJu Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 wykręc go i wyczyść na chwile będzie spokój jesli nigdy tego nie robileś leje bo uszkodzona jest membranka osobiscie u siebie nie bawię się w zaślepianie wszystko zalezy od zasobnosci twojego portfela jesli chcesz to najlepszym rozwiazaniem bedzie zakup nowego, ewentualnie uzywka na gwarancji rozruchowej jak nie bedzie lało to bedzie spokoj na jakis czas, no i pozostaje zaślepienie najlepiej jakimś grubym kawałkiem blaszki bo te najcieńsze z allegro za chwile się przepalą. wybór należy do ciebie chyba nie ma co tu więcej mówić
quadral20004 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 odme wymien to ona rzyga olejem i zalewa ci dolot. normalnie powinno sie pocic a nie cieknac tak jak jest u ciebie.gozej jak to rzyga turbo
kubabkb Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) jakbym chcial odme wymienic to musze cala pokrywe zawor wymienic a to juz spory koszt, chyba ze znacie jakies lepsze rozwiazanie dotyczace odmy Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez kubabkb
piotrsob1 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Co najlepeij zrobic z EGR'em w takim stanie, zaslpeic wymienic, jest dosc duzy wyciek, strasznie zalewa mi juz plecionke pod egerem Jak oleju dużo nie ubywa , to na Twoim miejscu kupił bym po prostu nowy EGR i wymienił dziada Wiem że masz AWX-a i nie ma problemu starego zaślepić i uszczelnić żeby olej nie ciekł ( oczywiście jak cieknie z uszczelnienia trzonka zaworu, a nie z ośki klapy gaszącej ) , ale wtedy w zimę silnik będzie cierpiał podczas odpalania i rozgrzewania Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez piotrsob1
kubabkb Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 piotr o to chodzi ze u mnie cieknie w wielu miejscach ten egr i nie wiem czy wogule jest sens go zaslepiac, czy wogule to cos pomoze
piotrsob1 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Jak cieknie to jest nieszczelny Olej w dolocie silnika uturbionego był, jest i będzie zawsze , ( może za wyjątkiem tych jeszcze nie używanych ). Wypadało by założyć że nowa sztuka powinna być szczelna i po wymianie lecieć przestanie Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi