KarolASO Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Witam Wszystkich! Po powrocie z zagranicy chciałbym zainwestować kwotę ok. 300kpln Odpada inwestycja w zakup mieszkania na wynajem. Interesuje mnie na czysto ok. 1,000zł / mc Coś doradzicie? nie interesują mnie porady w stylu " zainwestuj w to na czym się tego dorobiłeś " Może jakaś lokata? Pozdrawiam
azure Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Lokata... z konia spadłeś? Chcesz urobić 12k/rok, więc musiałbyś mieć lokatę na 4% - aktualnie nierealne.
Ben3k Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Kupno mieszkania to najlepsza inwestycja według mnie. Można rozbić mieszkanie na pokoje i np. z 3 pokoi wyjdzie Ci 1500zł Edytowane 4 Września 2016 przez Ben3k
soolek Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Koledzy dobrze mówią. Aktualnie na niczym nie zarobisz więcej niż na wynajmie mieszkania. Ale oczywiście się trzeba trochę pomęczyć z lokatorami. Inna opcja, to rozkręcenie swojego biznesu.
Gość Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Moja sąsiadka wynajmuje połowę domu. Więcej ma problemów niż zysku z tych lokatorów a co kilka miesięcy się zmieniają Ostatni zostawili Ją z długami na 4500
Ben3k Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Dlatego do tego potrzeba dobrej umowy:P
Weso Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 widzę ze Szczecina jesteś, ja bym się zainteresował na Twoim miejscu nieruchomościami w Świnoujściu pod wynajem. Znajomi maja tam restauracje i sa problemy ze znalezieniem jakiegokolwiek mieszkania(są ze Szczecina ale już cały czas siedzą tam z racji doglądania restauracji) Drugi mój klient ma już jeden apartament tam, obecnie szuka drugiego do kupna pod wynajem(pierwszy akurat w drugiej lini zabudowy od plaży i są to aparatamenty na zasadzie pokój/kuchnia/łazienka)
YATES Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Najlepsza jest umowa na tzw. wynajem okazjonalny wtedy nie ma żadnego problemu z pozbyciem się niechcianych lokatorów
k232 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 A nie lepiej zainwestować i postawić swój dom?
YATES Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 A nie lepiej zainwestować i postawić swój dom? No ale niektórzy mają już swój dom więc po co budować drugi ?
k232 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) A czy to zostało gdzieś napisane w/w postach? Edytowane 6 Września 2016 przez k232
talib1990 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) kup działke na jakimś osiedlu ogrodź ją , utwardź teren , postaw 20 blaszaków i kasuj z każdego 150 zł/miesiąc Edytowane 6 Września 2016 przez talib1990
JeJu Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 mieszkanie na wynajem w miescie np. gliwice przy uczelni politechnika slaska studenci wynajmuja caly czas a w wakacje 2 msc mieszkanie puste wiec mozna wyremontowac i biznes sie kreci 500zl/msc a jak dobra miejscówka to i wiecej
marcinwhite Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Co do mieszkania okazjonalne. Ostatnio mieszkałem w takim 4 dni. 120 za noc w centrum Szczecina. Kawalerka jakieś 25m^2. Ogłoszenie znalazłem na booking.com. Wszystko oczywiście bez podatku. Właścicielka mieszkała w sąsiednim mieszkaniu. Dostajesz klucze i robisz co chcesz. Możesz też kupić mieszkanie pod wynajem i zlecić jakiejś agencji obsługę tego. Na nich spada większość problemów z lokatorami,oczywiscie za procent z zysku Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
k232 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 kup działke na jakimś osiedlu ogrodź ją , utwardź teren , postaw 20 blaszaków i kasuj z każdego 150 zł/miesiąc Tu gość ma dobry pomysł, wynajmowanie garaży/blaszaków przy jakimś większym osiedlu. Chętnych nie braknie.. U mnie w Rzeszowie za garaż to po 400 zł sobie dziadki liczą..
zbychzz Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Można wpakować się w giełde ale tam łatwo stracić - no można szybko też zarobić, ale pewności nigdy nie będziesz miał przed kupnem. Najlepsze co możesz zrobić to kupić ziemie, bo na tym prawdopodobnie zarobisz (pamiętaj tylko że trzeba będzie odczekać - jak dobrze pamiętam to coś ok.4 lat, bo w przyadku wcześniejszej sprzedaży trzeba płącić podatek).
soolek Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Można wpakować się w giełde ale tam łatwo stracić - no można szybko też zarobić, ale pewności nigdy nie będziesz miał przed kupnem. Najlepsze co możesz zrobić to kupić ziemie, bo na tym prawdopodobnie zarobisz (pamiętaj tylko że trzeba będzie odczekać - jak dobrze pamiętam to coś ok.4 lat, bo w przyadku wcześniejszej sprzedaży trzeba płącić podatek). 5 lat
aborygen Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Dołóż trochę kup dom w Chorwacji (od 100 tys euro) w dobrej lokalizacji i masz 20 tys euro za sezon
Rekomendowane odpowiedzi