Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jakie okulary polaryzacyjne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy ktoś ma doświadczanie z okularami do jazdy autem ?

co kupić ? czego unikać, na co zwrócić uwage ?

Opublikowano

Koneserem nie jestem i powiem tak, jeździłem w okularach za 25 zł kupionych w sklepie wędkarskim i było ok (jakaś sztywna folia), teraz mam z plastikowymi "szkłami" za kilkadziesiąt zł i jest lepiej (żywsze kolory, łagodniejsze dla oka przy dłuższym używaniu).

W obu przypadkach w sumie nie ma na co narzekać, spełniają swoją rolę.

Załóż i oceń jak widzisz świat :thumbup1:

Edytowane przez Pij1973

Opublikowano

chyba od 4 lat mam wędkarskie "JAXON" kupione na 34 pln. chodzę i jeżdżę w nich cały rok. Lekko przyciemniają ale polaryzacja to zayebista sprawa.

Opublikowano

Ostatnio kupiłem okulary SOLANO. Lekko przyciemniane, świetna polaryzacja, gdy jedzie auto z przeciwka to nie ma odbicia światła w szybie tylko widać wszystko w środku., fajnie wyostrzają kontury. Polecił mi je kolega wędkarz.

cena 80 zł.

Edytowane przez iwadrian

Opublikowano
  • Autor

a jeździł ktoś w żółtych szkłach za dnia ?

Opublikowano

a jeździł ktoś w żółtych szkłach za dnia ?

Ja używałem w nocy, trzeba się przyzwyczaić - koniec końców zrezygnowałem, jakoś mi dziwnie było.

O właśnie - miałem Jaxona, a teraz Solano. Te drugie lepsze jak dla mnie.

Opublikowano

Dobry plastik, szkła i fason to wydatek 200-300 zł u zwykłego optyka, jak ktoś chce płacić za modną nazwę to 500-1000 zł lub więcej. Warto brać z przyciemnionymi szkłami polaryzacyjnymi dobór koloru szkieł ( czarne, niebieskie, szare, brązowe, żółte itd. ) jak również fason to kwestia gustu. Modne i wygodne są ostatnio z gumowatego plastiku oprawki, są bardziej elastyczne od zwykłego plastiku, jak również jest on przyjemny w dotyku.

Edytowane przez Axel1

Opublikowano

Bardzo dobre szkla polaryzacyjne w fajnych cenach robi Polaroid.

Opublikowano
  • Autor

Dobry plastik, szkła i fason to wydatek 200-300 zł u zwykłego optyka, jak ktoś chce płacić za modną nazwę to 500-1000 zł lub więcej. Warto brać z przyciemnionymi szkłami polaryzacyjnymi dobór koloru szkieł ( czarne, niebieskie, szare, brązowe, żółte itd. ) jak również fason to kwestia gustu. Modne i wygodne są ostatnio z gumowatego plastiku oprawki, są bardziej elastyczne od zwykłego plastiku, jak również jest on przyjemny w dotyku.
kolor szkieł nie jest kwestią gustu, u żadnego optyka nie widziałem takich okularów, ceny 500-1000 to raczej w sklepach dla snobów. Za taką kasę wolę kupić okulary sportowe które są o wiele lepsze, wykonane z innych materiałów bardziej pancerne z innymi atestami.
Opublikowano

Mam Glassini ARUBA z regulacją poziomu przyciemnienia. Są z polaryzacją, świetne do jazdy autem w każdej pogodzie, nawet bez słońca.
Musiałem zrobić z korekcją więc teraz leżą w szafie, są bardzo mało używane, w zasadzie tylko w aucie, więc jak chcesz to mogę Ci sprzedać :-)

http://shop.glassini.pl/aruba-black

Edytowane przez YOGI3000

Opublikowano

Ja mam Polaroida ciemno szare - jestem mega zadowolony, kosztowały coś koło 250-300 PLN. Ray Ban'y też mam, ale to już półka 500-800zł. Różnica namacalna jest, Polaroid najczęściej daje plastik i dość szybko ryszą się, a Ray Ban to dobre szkło i po 5 latach prawie moję są jak nowe a upuściłem je nieraz.

Opublikowano

Witam

czy ktoś ma doświadczanie z okularami do jazdy autem ?

co kupić ? czego unikać, na co zwrócić uwage ?

Marcin zerknij:

https://www.zalando.pl/polaroid-okulary-przeciwsloneczne-black-6po52e002-q11.html

Mam takie i jest bajka :wink:

Opublikowano
  • Autor

generalnie używałem swoich starych okularów sportowych (rower), spisywały się super ale po ostatnich kajakach niewiele po nich zostało

teraz jak widzę ilość chińczyków to mnie głowa boli, byłem w dwóch hipermarketach i nic nie kupiłem, szpanerskie szroty po 300-400 zł.

Opublikowano

Witajcie!

Polaroidy są świetne.

Zerknijcie też na Rudy Project.

Ekstraklasa wśród okularów polaryzacyjnych i sportowych.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tydzień temu kupiłem Polaroidy za dobrą cenę, z polaryzacją - https://www.visionexpress.pl/lp/produkt/818/polaroid-polaroid-pld2017-s-pde. Cena w sklepie była 269 -30%, to wyszło około 190 zł. Polecam do jazdy są bardzo dobre.

Opublikowano

ja mam Ray-Bany Aviator Polarized ..i jest mega !!

Opublikowano

Solano to bardzo dobra niby polska firma. Mam takie polaryzacyjne z filtrem uv.za 360 i cały rok w nich przechodziłem oraz przejeździlem. Polecam.

Opublikowano

Solano to bardzo dobra niby polska firma. Mam takie polaryzacyjne z filtrem uv.za 360 i cały rok w nich przechodziłem oraz przejeździlem. Polecam.

Ja też polecam, używam od ponad roku.Cena/jakość bardzo dobre.

Opublikowano
  • Autor

ja zaryzykowałem brylki za ~110 zł z dwoma kompletami szkieł, dzisiaj mają przyjechać.