radzisz22 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Polecam zdecydowanie do takiego zabiegu paste auto max!!! jest tania bo kosztuje 4 zl lekko scierna-zbiera resztki asfaltu(te kropeczki czarne) i daje nie samowity polysk. Naklada sie na felge odczeka kilka minut i poleruje szmatka efekt jest zajebiaszczy:) [br]Dopisany: 20 Grudzień 2008, 12:23_________________________________________________co do tego jak bylo w poprzednich odp pasta nie tylko nie rysuje ale zbiera rysy!
Dibo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ale ja mam kilka wżer na przednich alu. I w tym miejscu osadziły się czarne smary. Dlatego pasta do rys raczej odpada.
krzysztof4101997 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 a moze aceton techniczny? z doswiadczenia wiem ze zmywa to czego bysmy nawet nie chcieli:)
Dibo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Kolega też mi mówił żeby spróbować acetonem. Ale czy nie zniszczy mi warstwy wierzchniej alu ?
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Aceton może Ci zeżreć, wypróbuj na feldze auta szwagra (jesli go poasiadasz)
Dibo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Aceton może Ci zeżreć, wypróbuj na feldze auta szwagra (jesli go poasiadasz) Nie mam takiej mozliwości
Korzeń Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 sprobujcie szampon do wlosow i zimna woda. kiedys widzialem jak na myjni tak czyszcili i efekt byl niezly
Dibo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Widzę w tym temacie dużą rozbieżność środków: od zwykłych płynów po mocne chemicznie. Mi akurat chodzi o wyczyszczenie mocnych smarów które osadziły się na wżerach i kropeczek z lepiku z lata. A tego zwykłymi płynami do naczyń czy szyb, pasta do rys, pasta BHP tego nie wyczyści. Dlatego szukam czegoś mocnego a bezpiecznego dla felgi.
miguel. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 ja do tej pory myłem aktywną pianą i myjką, nieżadko musiałem poprawiać więc raczej nie polecam . spróbuję z BHP i sie wypowiem. :>
jabolsb Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 odswierzajac temat takie pytanie czy kwasem, z piana, jest pezpieczne mycie felg ale tych polerowanych....
simi Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 Widzę w tym temacie dużą rozbieżność środków: od zwykłych płynów po mocne chemicznie. Mi akurat chodzi o wyczyszczenie mocnych smarów które osadziły się na wżerach i kropeczek z lepiku z lata. A tego zwykłymi płynami do naczyń czy szyb, pasta do rys, pasta BHP tego nie wyczyści. Dlatego szukam czegoś mocnego a bezpiecznego dla felgi. polecam cif a jeszcze lepiej mleczko czyszczace do bardzo zabrudzonych i zniszczonych lakierow samochodowych ps. trzeba troszke sie natrzec ale efekt gwarantowany
mcm Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 odswierzajac temat takie pytanie czy kwasem, z piana, jest pezpieczne mycie felg ale tych polerowanych.... widziałem kiedyś umyte takie polerowane felgi i katastrofa zrobiły się zacieki nie do usunięcia, pozostało tylko lakierowanie
Dibo Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 odswierzajac temat takie pytanie czy kwasem, z piana, jest pezpieczne mycie felg ale tych polerowanych.... Ja bym kwasem felg nie potraktował. Za duże ryzyko zniszczenia powłoki ochronnej
adrianus Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 o chromowane felgi, w ktorych srodkach dosc mocny wzarly sie syfy z klockow itp? jest jakis dobry sposob?co polecacie?
kamilos_zelo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 byłem na myjce i musze wam powiedzieć ze probowali jakimś kwasem i nie odczyscilo sie to za dobrze jedno kolo mialem strasznie zapuszczone, kombinowali różnymi środkami i w końcu dali sobie spokuj... Proponowali mi jakiś środek o nazwie FORLEGA ale z tego co wyczytałem, to żeby wyczyścić koła bezpiecznie najlepiej je zdjąć i oponki też zrzucić testował ktoś ten produkt? bo nie wiem czy warto wydać 9,90 i napracować się tylko po to zeby się przekonać ze nie ma żadnego efektu
przemciotorun Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 a moze farecla? masz lakierowane felgi czy polerowane? moze drobny papier na wode i polerka
krzysiek23 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 panowie a moze ktos mi pomoze,moje felgi w tym roku sie konca...posiadam lakierowane alu z takim swiecacym brokatem....ale problem z tym ze juz przy czyszczeniu felg zaczyna lakier wycierac sie...w zeszlym roku mylem felgi jakims plynem do felg k2 i zaczynalo byc widac slady podkladu na zalamaniach i zaokragleniach w tym roku felgi mylem plynem do naczyn i woda i miekka gabka ale za to cosik nie tak z gabka i porysowalem lekko warstwe wierzchnia...moje pytanie co zrobic zeby te ryski zlikwidowac..felgi pod sloncem fajnie sie mienia(dodatek brokatu)i ladnie to wyglada czym zatuszowac te ryski? a co do tematu woda plus plyn do naczyn nie daje rady z wzerami po pyle z klockow,ja od wewnatrz mam sporo tych kropek i nijak z usunieciem jeszcze nie znalzlem skutecznego sposobu
johnybravo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 ja przywiozłem z niemcowni jakis płyn na bazie octu i powiem wam ,że fele błyszcza sie super.
kamilos_zelo Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 a moze farecla? masz lakierowane felgi czy polerowane? moze drobny papier na wode i polerka mam lakierowane także z polerką to sobie chyba dam spokój ja przywiozłem z niemcowni jakis płyn na bazie octu i powiem wam ,że fele błyszcza sie super. kolego co to za płyn był? ja probowałem octem, nawet tego nie ruszyło
Rekomendowane odpowiedzi