AngelDawid Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Witam, Ostatnio zaczęło mi się ślizgać sprzęgło na piątym i szóstym biegu przy wyższych obrotach. Proszę o informacje jakie sprzęgło znajduje się w moim modelu auta i/lub gdzie to mogę sprawdzić. Proszę również o informacje jakie zabiegi powinienem wykonać by rozwiązać ten problem i ile to będzie kosztowało (około). Pozdrawiam.
miszaq92 Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) 624 3311 00 Edytowane 26 Września 2016 przez miszaq92
AngelDawid Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 624 3311 00 Dziękuję. Czy mogę prosić o jakieś rady związane z wymianą sprzęgła?
inhosik Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Ja wymienialem sama tarcze przy okazji jak wyjmowalem skrzynie. Koszt samej tarczy 250 zl.
marcin4x4 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 za tyle to już kevlar, warto jeszcze wymienić łożysko.
AngelDawid Opublikowano 9 Października 2016 Autor Opublikowano 9 Października 2016 Rozmawiałem z jednym handlarzem częściami. Powiedział mi, że sprzęgło może się ślizgać z powodu modyfikacji mocy. Moja audi ma fabrycznie 233KM a jest zmodyfikowane do 290KM i fabryczne sprzęgło może nie wytrzymywać większego Nm przez co się ślizga. Powiedział mi to na przykładzie innych klientów co modyfikowali prędkość w innych markach samochodów. Kupowali nowe sprzęgło, zakładali i wciąż im się ślizgało. Na tą chwile bardzo rzadko mi się zdarza, żeby mi się ślizgnęło, więc zostawiam i będę patrzył co dalej. Ewentualnie polecacie jakieś mocniejsze sprzęgło które pasuje do mojego modelu samochodu?
miszaq92 Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 Kup normalne, obij kevlarem i będzie się mniej zużywało
marcin4x4 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 nie taniej obić stare ? w 290 konia na serii nigdy nie uwierzę, tak samo jak w ślizgające się sprzęgło poniżej 300 koni.
audicoman Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 No właśnie tak jak koledzy wyżej piszą, obij starą tarczę kevlarem, można też wzmocnić docisk i po problemie, tym bardziej że auto po chipie.
Rekomendowane odpowiedzi